Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót starych czasów serwera hardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przyszedł ten czas gdy ja w końcu tworze temat z pytaniem odnośnie serwera (nie ukrywam, nie lubię tych tematów ;().

A więc przejdźmy do rzeczy :D. Chciałbym was się spytać, czy serwer hardcore za dawnych lat to dobre rozwiązanie do stworzenia serwera. Ogólnie piszcie, jak chcielibyście, aby wyglądał serwer hardcore według was :D (chodzi o wersję, drop z rud czy z stone itd). Każda mądra i sensowna odpowiedź zostanie nagrodzona ;).

Opublikowano

@MAROSKiNG

Serwer hardcore hmm....

Powiem tyle jeżeli będzie to serwer na autorskich pluginach to mi pasuje! Co do dropu lepiej drop z stone ponieważ uniknie to cheaterów z x-ray

Dodaj też paczkę serwerową dostępu na serwer czyli jeżeli gracz chce wejść musi wejść z wersji np. xhard-1.7.10

Wersja no wersja jaka Ci dopiszę tylko nie jakieś 1.7.2 może np. 1.10 ?

Opublikowano

@MAROSKiNG

Serwer hardcore hmm....

Powiem tyle jeżeli będzie to serwer na autorskich pluginach to mi pasuje! Co do dropu lepiej drop z stone ponieważ uniknie to cheaterów z x-ray

Dodaj też paczkę serwerową dostępu na serwer czyli jeżeli gracz chce wejść musi wejść z wersji np. xhard-1.7.10

Wersja no wersja jaka Ci dopiszę tylko nie jakieś 1.7.2 może np. 1.10 ?

Dziękuje za propozycje :D, co do dropu, to można wyeliminować x-ray, za pomocą paczki. Właśnie co do paczki, to nie wiem czy każdemu graczu chce się ściągać paczkę, aby pograć na serwerze :(. A co do wersji, to nie wiem też, czy 1.10 to nie za daleko, ale takie 1.5.2, co ty na to? :D

Opublikowano

Może kiedyś. Nie dzisiaj. Jakaś innowacja do tego trybu i by się przyjął? Na razie króluje EasyHC i to się chyba jeszcze długo nie zmieni. Ludzie lubia jak jest łatwo, zapominają o satysfakcji czerpanej z tego kiedy cos się zdobedzie samemu wpierw trudząc się o to.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Mam pomysł, idź do przodu a nie do tyłu. 

Nie ukrywam, dobrze mówisz, ale tzw. EasyHC naprawdę (bynajmniej mi) szybko się nudzą :(. Chciałbym zagrać na takim starym, dobrym serwerze skk*, ale niestety aktualnie jest to nie możliwe ;(.

Może kiedyś. Nie dzisiaj. Jakaś innowacja do tego trybu i by się przyjął? Na razie króluje EasyHC i to się chyba jeszcze długo nie zmieni. Ludzie lubia jak jest łatwo, zapominają o satysfakcji czerpanej z tego kiedy cos się zdobedzie samemu wpierw trudząc się o to.

Może kiedyś, ale to nie znaczy że nie możemy teraz :D. Próbować zawsze warto ;). Ale mimo wszystko chciałem zapoznać się z waszą opinią.

Opublikowano

Może coś się da zrobić, tylko nie spotkało by się to moim zdaniem z taką aprobatą jak EasyHC

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że to dobry pomysł! Ogólnie wersja 1.8, autorskie pluginy i nic więcej nie trzeba do szczęścia (I oczywiście reklama, aby było trochu graczy :D).

Pomogłem, strzel duży przycisk Lubię To!­

Opublikowano

wszyscy mówią, że stare czasy to stare czasy i były najlepsze - zawsze się tak mówi, ale trzeba iść do przodu

jak dla mnie, najważniejszym aspektem są gracze - czyli po prostu dużo graczy, gildie, teamspeaki itd. bo na takich serwerach poznawalo sie ludzi na lata, imo.

jeżeli odtworzysz ten klimat, ogarniesz w miare ok drop i mierny itemshop, to chętnie zawitam.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Jak by Ci się udało zrobić serwer hardcore jak za dawnych lat to by było świetnie.

Według mnie najlepiej serwer wyglądał by na wersji 1.7.x, dlatego, że jest to ostania wersja na której hardcore'y wyglądają nawet nawet i da się na niej grać. Wszystkie wersje powyżej 1.7.x w szczególności 1.9 i 1.10 (podkreślam według mnie) nie nadają się pod hardcore przez ten nowy system PVP.

Jeśli chodzi o drop, to chyba najlepiej zrobić drop ze stone. Tak automatycznie wyeliminujesz chiterów z x-ray. I też zauważyłem, że gracze przyzwyczaili się do dropu ze stone. 

A jaki procent dropu to już ustal sam. Tylko żeby się jednego koxa nie kopało w godzinie, bo stanowczo za długo.

Fajnie też by było kiedy serwer nie leciał by na hajs, czyli w itemshop'ie nie było by VIP'ów które mają /kit VIP (a w tym zestawie zbroja 4/3 i 15 koksów). Żeby było można tylko kupić unbana. 

Jeszcze taka mała uwaga najlepiej wyglądało to by na autorskich pluginach.

Mam nadzieje że pomogłem.

Jakubson

Opublikowano

Może serwer hardcore na 1.5.2. Ban za śmierć na 2 dni, drop z rud

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To nie będzie to samo, nie uda Ci się przywrócić starych czasów. ( Ludzie którzy byli wtedy, odeszli ).

ale możesz spróbować wrócić do dawnych wartości, tylko czy nowy gracz mając do wyboru nowoczesny serwer lub twój. wybierze ten twój? sądzę że jednak nie.

Nie jesteś też pierwszą osobą która na takie coś wpadła. więc śmiało można założyć że jest już wiele takich serwerów, lub było i upadło. 

dlatego zrób nowoczesny serwer OP Factions

- bez p2w (by w is można było kupować za walutę miękką)

- jakiś plugin na bossy wgraj

- jakiś autorski anty-cheat wgraj

- jakaś mega skuteczna reklama i serwer będzie wspaniały

- bez ub za sms (bo to zwyczajne naciągactwo jest)

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Jak chcesz powrócić do starych czasu to dobrze by było gdyby serwer był na starszych wersjach (1.4-1.5). Żadnego EasyHC, bo nie potrzeba kolejnego serwera w którego nie włożono serca. Za śmierci bany na jakiś czas, żadnych ucieczek na mapie poza spawnem i wylogowywań. Dodaj drop ze stone zamiast z rud, ale nie żadne 100%, nie że uderzysz w jednego stone i masz 64 bloków diamentu...  Jak to ma być czysty stary Hardcore to nie dawaj żadnych gildii itp., dobrze na tym wyjdziesz.

Opublikowano

Jeśli chcesz powrót starych czasów serwera hardcore to pomyśl o starszej wersji serwera.

Drop z rud, duży poziom trudności itp. Koniecznie - brak pay 2 win.

Do tego dobra reklama serwera i sukces pewny.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...