Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie to wejście dokładnie?

qiuas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poleca ktoś jakiś adapter z VGA na ten właśnie port albo HDMI/DisplayPort?

W zasadzie wszystkie adaptery VGA na coś innego są gówniane. 

dvi_connector_types.gif

A tu masz rozpiskę co i jak z DVI. Z niewyraźnego zdjęcia karty wynika że jest to DVI-D

Opublikowano

Poleca ktoś jakiś adapter z VGA na ten właśnie port albo HDMI/DisplayPort?

W zasadzie wszystkie adaptery VGA na coś innego są gówniane. 

dvi_connector_types.gif

A tu masz rozpiskę co i jak z DVI. Z niewyraźnego zdjęcia karty wynika że jest to DVI-D

Wszystkie są gówniane?

To co? Obraz mi będzie smużyć, przycinać czy jakieś paski będą na ekranie i ogólnie słaby obraz?

Opublikowano

Byłem zmuszony do używania przejściówki VGA-DVI przez prawie 3.5 roku. Nie wiem czy na wszystkich monitorach to odczujesz, ale u mnie obraz na ciemnych kontrastach leżał i kwiczał. Co chwilę obraz falował i było nieciekawie.

Opublikowano

Byłem zmuszony do używania przejściówki VGA-DVI przez prawie 3.5 roku. Nie wiem czy na wszystkich monitorach to odczujesz, ale u mnie obraz na ciemnych kontrastach leżał i kwiczał. Co chwilę obraz falował i było nieciekawie.

Czyli co mam zrobić z moim monitorem na VGA? :/

Nowy będę mógł kupić dopiero w jesień...

Przeczytałem na morele też coś takiego:

"R9 390 Nitro"

D-Sub
  • Nie

A tutaj "R9 390 MSI"

D-Sub                      
  • Przez adapter

To oznacza, że ten od szafira nie obsługuje w żadnym wypadku VGA?

Czy po prostu MSI dostarcza adapter w pudełku?

Opublikowano

Na razie korzystaj, do jesieni mało czasu już :P 

Te specyfikacje często są wybrakowane. Praktycznie każdy adapter DVI/HDMI-VGA czy kabel DVI/HDMI-VGA powinien działać.

Opublikowano

Na razie korzystaj, do jesieni mało czasu już :P 

Te specyfikacje często są wybrakowane. Praktycznie każdy adapter DVI/HDMI-VGA czy kabel DVI/HDMI-VGA powinien działać.

Wyczytałem właśnie przed chwilą, że r9 390 nie obsługuje sygnału analogowego i trzeba użyć konwertera z analogowego na cyfrowy... Czy to prawda?

Z tego co wyczytałem to koszt czegoś takiego to stówka z haczykiem... chyba lepiej będzie kupić nowy?

Edit: Gdzieś znalazłem temat o r9 390 i gość się pytał o przejściówkę, kupił taką link, pisał, że mu nie działa ale potem okazało się, że karta była źle włożona i podobno teraz działa. Co o tym myślicie? Dodam, że obraz ma po prostu być nie musi być niesamowitej jakości.

Opublikowano

Nie wiem skąd ty bierzesz te informacje, ale zwykła przejściówka dvi/vga wystarczy. Jej koszt to ledwie kilka złotych

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Qwa, tak trudno sprawdzić dokładną wersję jaką posiada dana karta ?    Nie piszcie bzdur i bezsensów jak nie macie pojęcia. 

Skoro karta ma DVI-D to NIE OBSŁUŻY NIGDY ŻADNEJ PRZEJŚCIÓWKI VGA , proste jak budowa cepa dla lamera.   

Można kupić tylko  KONWERTER  DVI-D/HDMI na VGA. 

Praktycznie wcale nie musi działać przejściówka  bo ta sama karta u jednego producenta ma wyprowadzone wyjście analogowe a u innego nie ma w ogóle.  

qiuas przejściówka a konwerter to inne sprzęty. Konwerter jest też i przejściówką , ala przejściówka nigdy nie jest konwerterem! To co kupił to konwerter cyfrowo-analogowy kup podobny. DVI-D na VGA

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Qwa, tak trudno sprawdzić dokładną wersję jaką posiada dana karta ?    Nie piszcie bzdur i bezsensów jak nie macie pojęcia. 

Skoro karta ma DVI-D to NIE OBSŁUŻY NIGDY ŻADNEJ PRZEJŚCIÓWKI VGA , proste jak budowa cepa dla lamera.   

Można kupić tylko  KONWERTER  DVI-D/HDMI na VGA. 

Praktycznie wcale nie musi działać przejściówka  bo ta sama karta u jednego producenta ma wyprowadzone wyjście analogowe a u innego nie ma w ogóle.  

qiuas przejściówka a konwerter to inne sprzęty. Konwerter jest też i przejściówką , ala przejściówka nigdy nie jest konwerterem! To co kupił to konwerter cyfrowo-analogowy kup podobny. DVI-D na VGA

Właśnie po przeglądnięciu róznych tematów dowiedziałem się, że nie obsługuje sygnału analogowe i potzeba konwertera i wiem, że zwykła przejściówka nie wystarczy.

Ten konwerter podobno działa ale i tak temat do zamknięcia bo jednak kupuję nowy monitor.. zbyt dużo trudu i zbyt słaba jakość i rozdzielczość by się męczyć z tym starym do jesieni.

Dzięki wszystkim za pomoc. Do zamknięcia.

PS: Jak ktoś szuka konwertera VGA na HDMI (jak w przypadku R9 390 Nitro) to polecam zakupić tą. Każdemu działa więc nie powinno być problemu LINK

Opublikowano

Masakra, pisz właściwie kolejność ! HDMI na VGA bo VGA na HDMI to całkiem inny konwerter 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Masakra, pisz właściwie kolejność ! HDMI na VGA bo VGA na HDMI to całkiem inny konwerter 

Jakie to ma znaczenie teraz?

Monitora VGA, karta HDMI/DVI-D...

Przestań się wszędzie spinać bo to nie ma teraz znaczenie czy VGA na HDMI czy HDMI na VGA.

Jak już napisałem dałem sobie spokój ze starym monitorem i kupiłem nowy IPS.

PS: Ten co podałem będzie działać jeśli ktoś ma monitor D-SUB, a kartę z HDMI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...