Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plan na serwer survival

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad założeniem serwera typu survival. Ale nie wiem czy byli by chętni :) Serwer planuję zrobić na wersję 1.8/1.9 a może jak się uda znaleźć pluginy to i moze na 1.10 :-). Na serwerze były by podstawowe pluginy. Drop oczywiście z rud. Pomyślałem, że można by było zrobić osadę na jakimś archipelau w stylu greckim? Co wy nato odpiszczie. A jak macie krytykować to proszę to robić konstruktywnie.

Ps. Na serwerze będzie brak P2W :) :)

Opublikowano

Radzę ci -> Nie rób na 1.10, bo czekają cię problemy.

Zaczekaj z tym i zrób na 1.8 - 1.9 jeśli tak bardzo ci na tym zależy.

Jednak najlepszą opcją do dziś jest na wersje 1.7 - 1.8

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Dobry czysty survival typu brodaci i bedzie okej

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Chce na 1.8 bo są nowe obiekty na mapie itd. Bo polski mc powinien ruszyć do przodu. Właśnie chcę zrobić typowy sv z osadą np. Ale to jak wolicie :D

Opublikowano

Serwera nie polecam . Ze względu na co ? A na właściciela . 

Mam podobny serwer a.k.a kwadratowa masakra . Pan ernest za nic nie chciał wchodzić na ts'a z niewiadomych powodów . No cóż na początku pisał że lat ma 17 a na końcu skonczyło się na tym że ma nieukończone 15 ... Następnie jak zacząłem się dopytywać czemu nie rozmawia powiedział że nie ma mikrofonu ... OK .  Ale pozostawało jedno pytanie ... Jak komunikuje się on z kolegami (którzy też grali na tym serwerze) Dziwiło to bardzo bo nie pisali nic na czacie ani na msg bo ciągle jestem na socialspy . Przycisnąłem ernesta (ermara12) i próbował na siłe zrobić ze mnie konkretnego idiote ... Powiedział że z kolegą (X)  gada przez okno , a z kolegą (Y) mają niby darmowe połączenia i rozmawiają na komórce ... Może bym uwierzył w to że gada przez komórke gdyby nie fakt że raz mnie okłamał i raz próbował ze mnie zrobić idiote . No cóż . Następnego dnia kazałem mu wejść na ts'a i powiedziałem że ma mi coś powiedzieć (byle co) i może wyjść) . Napisał że ma takich rodziców że ciągle dopytują go z kim gada i nie chce żeby narobili mu wstydu . OK . Kiedy jego tata był w pracy a mama w sklepie weszedł na ts'a (nawet nie na minutę) i nic nie mówił a następnie rzekomo jego mama wróciła (szybka musiała być) no i wyszedł ... Sprawę zostawiłem . 

Kilka dni później kolega ernest stwierdził ze są trollowani . (Raz podłożyłem mu pod szklarnie tnt które i tak nie wybuchło) , a inni gracze też wywinęli im żart (oni też mogli to robić) . Raz chyba wybuchł im kawałek mostu . Kolejnego dnia gdy wszystko było OK , wszedłem na serwer a tak z każdego domku nie ma wejścia i podłogi (efekt TNT) no i popsute dwie automatyczne farmy graczy nad którymi bardzo się napracowali . Dodatkowo jeszcze w wiosce porozstawiane były miejscami dynamity TNT) . Po dłuższym przepytywaniu się przyznał no ale i tak musiałem go zbanować bo to jest nie dozwolone .

Okazuje się że ernest nie chce wchodzić na TS'a (widocznie coś ukrywa) . Gada jedynie z kolegami z klasy ...

Na koniec straszył mnie że wystawi mi dobrą opinie o moim serwerze :) Oto dowód :

https://zapodaj.net/420cacbad0b61.bmp.html

Wszystko mogą potwierdzić ludzie grający na serwerze :)

Nie polecam pana !

@ermar12

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Powiem tylko jedno no koment. Brak kultury i tyle. Sam podkładał ludzią tnt pod dom i się cieszył. Oczywiście wyjaśnienia to creeper a jak sam znalazłem to, że to tylko 1 raz podłożył je. Kolejne odnośnie mojego wieku kłamie. A na ts nie każdy musi gadać a on męczył od startu bardzo mocno więc już sobie jaja z niego robiłem bo normalnie nie rozumiał ja mu mówie dlaczego a ten ciągle swoje. Ja z nim kłucić się nie chce pisalem mu to na pw a on swoje i swoje. Jego serwer nie polecam ze względu na brak szacnku dla gracza. Okradano mi farmy itd pisałem i wmawiano mi że to nie moje np. Tnt dałem tylko w 2 domkach za trollowanie. TNT sam miałem wiele razy.  A wogule kto normalny kłuci się o jakąs gre normalnie w tematach zamiast na msg i wogule po co to komu? A to mu napisałem gdyż zaczoł mnie mocno denerwować nie miałem zamiaru pisać.

Opublikowano

Powiem tylko jedno no koment. Brak kultury i tyle. Sam podkładał ludzią tnt pod dom i się cieszył. Oczywiście wyjaśnienia to creeper a jak sam znalazłem to, że to tylko 1 raz podłożył je. Kolejne odnośnie mojego wieku kłamie. A na ts nie każdy musi gadać a on męczył od startu bardzo mocno więc już sobie jaja z niego robiłem bo normalnie nie rozumiał ja mu mówie dlaczego a ten ciągle swoje. Ja z nim kłucić się nie chce pisalem mu to na pw a on swoje i swoje. Jego serwer nie polecam ze względu na brak szacnku dla gracza. Okradano mi farmy itd pisałem i wmawiano mi że to nie moje np. Tnt dałem tylko w 2 domkach za trollowanie. TNT sam miałem wiele razy.  A wogule kto normalny kłuci się o jakąs gre normalnie w tematach zamiast na msg i wogule po co to komu? A to mu napisałem gdyż zaczoł mnie mocno denerwować nie miałem zamiaru pisać.

podłożyłem raz ale nie wybuchło :)

Nie chciałem żebyś ciągle gadał na ts'ie tylko wbił i coś powiedział, a ty robiłeś ze mnie i z siebie dauna ... :)

szacunek dla graczy mam i to ogromny . Jakoś Jackraymundowi, Escape'owi, Letaryatowi bardzo się podoba . :) Rozmawiam ciągle z nimi, mimo że aktualnie nie mam mikrofonu, odpisuję im na każdą wiadomość i staram się pomagać . 

Co do farm dla P.Amandy została wymierzona odpowiednia kara . No cóż nie ja Ci to ukradłem a nie patrzałem co wasze a co jej :)

Powodzenia w tworzeniu serwera :D

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Dziękuję za ciepłe słowa które zapewne przepędziły już potencjalnych graczy. Odnośnie TNT miałem w magazynie 2 razy, w farmie 2 razy oczywiscie wybuchy. A 1 raz ja znalazłem a drugi raz mój kolega widział jak podkładałeś. Więc 2+2+2 nie równa się jeden :-) Naprawdę nie chcę się o to kłócić. Trolling rozumiem i sam się na to zgodziłem ale nie wiedziałem, że tylko ja będę trollowany.

Opublikowano

Dziękuję za ciepłe słowa które zapewne przepędziły już potencjalnych graczy. Odnośnie TNT miałem w magazynie 2 razy, w farmie 2 razy oczywiscie wybuchy. A 1 raz ja znalazłem a drugi raz mój kolega widział jak podkładałeś. Więc 2+2+2 nie równa się jeden :-) Naprawdę nie chcę się o to kłucić. Trolling rozumiem i sam się na to zgodziłem ale nie wiedziałem, że tylko ja będę trollowany.

Nie tylko ty byłeś trollowany . I nie trollowałem cie tylko TNT . Każdy gracz jest traktowany równo ale ty mi po prostu podpadłeś . Kolego sam sie przyznałeś że wiesz że głupio postąpiłeś z tym "Ale my gadamy przez okno" i wciskałeś mi ten kit przez kilka minut . Gdybym nie przycisnął cie, dalej byś mnie okłamywał . 

Sorry ale ludzie muszą wiedzieć jaka jest prawda ;)

PS: kłócić* (sam sobie ich przepędzasz ortografią)

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

To nie jest miejsce na bezsensowną kłótnie. Nie umiesz zrozumieć, że ja chcę założyć serwer bez kłótni z tobą? Mówiłem by zakończyć dyskusję. Proszę o wypowiedź kogoś normalnie nastawionego do mnie :)

Opublikowano

Panowie nie zachowujmy się jak dzieci i nie kłóćmy się na forum. Ja uważam, że na serwerze Gigossa jest spoko atmosfera, ale serwer Ernesta też zapowiada się spoko więc nie hejtujmy. Gigoss ma też swoje przewinienie i to co pisze w swojej odpowiedzi nie jest w stu procentach prawdą. 

1. W sprawie troli, które według Ciebie są dozwolone. Ernest, invisible i ja mieliśmy na tym serwie największą kopalnie, szklarnie, osobny magazyn na wyspie i dość duży dom i tylko my byliśmy trolowani czyli tnt wszędzie i to kilka razy dziennie. Nikt inny nie znalazł tnt w swoim domu. Według mnie trole są spoko ale z umiarem.
  2. Ernest nie podawał wieku więc nie mów, że mówił że ma 17 lat.
  3. Po tym ostatnim trolu po którym została rozsadzona spora część naszego terenu, Ernest się zdenerwował i podłożył tnt w kilku miejscach pod drzwiami a nie pod automatycznymi farmami jak pisałeś. Dodatkowo nie zbanowałeś tylko Ernesta, ale również mnie i invisible. Chociaż nie było mnie na serwie od godziny 15 tego dnia. A oto dowód http://www.mpcforum.pl/uploads/images/2630714676653701521197.png

Mam nadzieje, że się jakoś dogadamy i każdy rozejdzie się w swoją stronę.

Pozdrawiam

HU3ER7

PS: Pewnie napiszesz coś o wiadomości na priv którą ci wysłałem, wysłałem ją 30 minut wcześniej niż ten post i w tym czasie już zdążyłem się skontaktować z Ernestem i dowiedzieć się dlaczego mam bana.

Opublikowano

Wszyscy gadacie offtop. Z takim czymś na priv a nie spamujecie niepotrzebnymi postami

@Topic:
Jak na serwer dla zamkniętej grupki 10/20 osób było by okej. Na dłuższą metę uważam że taki serwer nie miał by sensu. Polska scena minecraft nie dorosła do tego.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

To jest prawda, że polska scena nie dorosła ale może się uda :)

Ps. Mam propozycje niech może będą 2 zamki i co 2 tygodnie będą wojny i zwycięzcy dostaną jakieś ciekawe nagrody. Wojny by były oczywiście na normalnej mapie a zamki trzeba by było odbudowywać.

Opublikowano

To jest prawda, że polska scena nie dorosła ale może się uda :)

Ps. Mam propozycje niech może będą 2 zamki i co 2 tygodnie będą wojny i zwycięzcy dostaną jakieś ciekawe nagrody. Wojny by były oczywiście na normalnej mapie a zamki trzeba by było odbudowywać.

Powodzenia ;)

Heh ...

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Byłem przy organizacji wojny kilka razy na małych serwerach. Ani razu nie wyszło bo nie było graczy (wszyscy 15+) końcem końców. Zamki sie nie przydają bo większość robi i zaklina zbroje i jest klepa...

PS. szkoda że mało jest już starszych osób co grają w mc

Opublikowano

Mało osób starszych gra bo według mnie przydał by się serwer, ale nie jakieś enchanty, potki i nie wiadomo co. Tylko serwer przykładowo na którejś z wersji Alpha/Beta. Tak żeby był to serwer z prawdziwym survivalem, sam prowadziłem jakiś czas taki serwer ale ze względu na brak funduszy na utrzymanie, reklamę itd. zamknąłem. Może i nie był to wielki projekt ale powoli można by było coś takiego stworzyć, zacząć z mniejszą ilością slotów i dopiero dokładać a nie otwierać ogromny projekt. Właśnie taki serwer na starszej wersji jest potrzebny a nie ciągle kolejne z nowszych.

Opublikowano

Mało osób starszych gra bo według mnie przydał by się serwer, ale nie jakieś enchanty, potki i nie wiadomo co. Tylko serwer przykładowo na którejś z wersji Alpha/Beta. Tak żeby był to serwer z prawdziwym survivalem, sam prowadziłem jakiś czas taki serwer ale ze względu na brak funduszy na utrzymanie, reklamę itd. zamknąłem. Może i nie był to wielki projekt ale powoli można by było coś takiego stworzyć, zacząć z mniejszą ilością slotów i dopiero dokładać a nie otwierać ogromny projekt. Właśnie taki serwer na starszej wersji jest potrzebny a nie ciągle kolejne z nowszych.

starsze wersje mają swoje zalety, jednak troche mniej możliwości tam jest. Teraz jest czy więcej redstonowych rzeczy,nowe biomy. Rozgrywka nawet bez czitów jest łatwa, chociaż w 1.9 troszkę utrudnili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...