Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam aktualnie mam 16 lat i nie mam żadnego konta z którego mógłbym płacić za różne rzeczy (aktualnie muszę zapindalać  na pocztę a później odbiorca musi czekać 2 dni na pieniądze)I Zastanawiałem się nad założeniem konta Paypal (można nim płacić prawie wszędzie chyba :D)I tu mam pytanie jak to jest czy po zarejestrowaniu mogę tak po prostu sobie płacić itp 

podstawowe pytanie 

1.czy założenie konta kosztuje

2.czy są jakieś opłaty naliczane za niekorzystanie z konta

3.czy są jakiekolwiek opłaty ?

Opublikowano

1. Nie

2. Nie

3. Opłaty miałbyś, gdybyś coś sprzedawał. Jeśli z konta korzystasz tylko do robienia zakupów, nic nie zapłacisz

I polecam ci założyć konto bankowe dla osób od 13 roku życia (Paypalem zapłacisz tylko w niektórych sklepach, a płatności przelewem z konta bankowego akceptują wszystkie sklepy, no może z nielicznymi wyjątkami).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Na fałszywych danych nie przejdzie weryfikacji konta 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dane do zakupów brane są z PayPal, więc jak wstawi fałszywe dane a adres wysyłki/zwrotu na PayPal będzie fałszywy nie otrzyma zadnych zwrotów albo nie dostanie przesyłki wysłanej pod fałszywy adres. Nie będzie też miał żadnych praw do pieniędzy na koncie w razie problemów czy reklamacji. 

To już jego problemem będzie  by pilnować za każdym razem wpisywanie właściwego adresu.

Znam przypadek kogoś kto przesłał kilkaset zł na swoje konto mając fałszywe dane osobowe wpisane, przy reklamacji po nieudanym zakupie u oszusta nie otrzymał nigdy zwrotu bo nie potrafił udowodnić że konto należy do niego. 

Zresztą konta zweryfikowane mają lepszy status niż konta bez weryfikacji i dostęp do dodatkowych opcji. 

Opublikowano

Z tego co pamiętam co paypal od 18 lat a jak masz mniej i się dowiedzą to szybka blokada na konto, no chyba że zmienili przepisy jak to jest?

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Opublikowano

Z tego co pamiętam co paypal od 18 lat a jak masz mniej i się dowiedzą to szybka blokada na konto, no chyba że zmienili przepisy jak to jest?

Niby jak mają się o tym dowiedzieć? Oni nie weryfikują dokładnie każdego, bo to im się nie opłaca, tym bardziej, że autor tematu nie będzie robił milionowych transakcji, tylko od czasu do czasu jakieś drobne zakupy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jak podasz fałszywe dane, to będziesz miał problem z wpłatami przez przelew.

Opublikowano

Niektórzy to naprawdę nie rozumieją ze system  sprawdza i weryfikuje wpłaty, takie bzdury potem wychodzą przy udzielaniu pseudo pomocy a dla użytkownika późniejsze tylko problemy z kontem i kasą na nim. 

Ludzie zrozumcie, podając fałszywe dane już naruszacie regulamin serwisu nie mając żadnych praw do środków na koncie, sam login i hasło do konta nie świadczy o tym że jest sie jego właścicielem bo  może go podać każdy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...