Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy i jak otwierac serwer

descent_2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakiś czas temu pomyślałem ze byloby spoko otworzyc serwer 1.6 ns/s. Niestety nigdy nie mialem styczności z rozkręcaniem, na co powinienem zwrócić uwagę, myślałem o klasycznym TP. Forum na mybb + powiedzmy 16 slotów. Reklama cssetti? Czy może polecacie cos innego, ile osób szukac do administracji? Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.

Opublikowano

Minimalna reklama na cssetti to 2 zł na dzień, za tą stawkę nie gwarantują Ci, że ktoś będzie grał. Im wyższa stawka tym twój serwer wyżej się wyświetla w statystykach.

Poszukaj sobie opiekuna serwera, 3-5 adminów na różne pory dnia, forum mybb i moderatora który by siedział na forum.

Opublikowano

ery 1.6 już dawno się skończyła, kolejne serwery upadają, a ty chcesz otwierać nowy? Nie tędy droga kolego ;p

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, a co myślicie o listach typu wiaderka, opłaca sie tam pchać kasę czy wynik raczej marny?

Najlepiej reklamować na steam, takowe reklamowanie serwera na forach innych serwerów jest mało skuteczne aczkolwiek niekiedy ktoś zaglądnie jak zobaczy reklamę. Rozkręcasz robiąc konkursy = musisz zainwestować w np. konto steam które oddajesz na rzecz konkursu... ;)

Zbierasz wszystkich znajomych z okolic i pykasz... ;)

Kręciłem kiedyś serwer z nazwą mojej miejscowości i powiem Ci, że rozkręciłem go tak że ludzie z okolic grali nawet nocami. Nie było godziny w której by ktoś tam z kimś się nie strzelał. Zabrakło czasu a serwer odsprzedałem ;)

Opublikowano

Dzieki za info, era może powoli upada ale razem ze znajomymi pykamy od czasu do czasu. Utrzymanie serwera nie jest drogie. Mimo wszystko spróbuje swoich sił.

Opublikowano

Dzieki za info, era może powoli upada ale razem ze znajomymi pykamy od czasu do czasu. Utrzymanie serwera nie jest drogie. Mimo wszystko spróbuje swoich sił.

Koszty serwera to teraz nawet 15 zł. Nie trzeba z automatu brać 30 slotów tylko 15/16 i wystarczy ;)

Myślę, że gdybyś stworzył taki serwer to sam mógłbym zaprosić z 5/6 stałych graczy cs'a i można by było pykać w wolnych chwilach ;)

Opublikowano

Ja wiem ze teraz jest era GO ale jako plugawy starzec dobrze byloby powrócić do pięknych czasów kiedy na serwerze nie było setek modów a dawanie infa po śmierci było oczywistością. Jak cos będę kręcił dam znać :)

Opublikowano

Jak dla mnie to nie jest głupi pomysł, niech stary cs nie odejdzie w zapomniane po tylu latach ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...