Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tryb rankingowy

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, udostępniam post z reddita w którym bardzo przejrzyście są wylistowane wszystkie problemy obecnego trybu rankingowego: https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/4qy0ij/competitive_is_just_a_mess_right_now/

Między innymi:

- Kary punktowe za disconnecty

- Coin flip aka sudden death

- Zła budowa całego systemu awansów i rang

- Nagrody

- Bugi systemu przydzielania punktów rankingowych.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Ja osobiście zostaję przy Quick Playu do końca tego sezonu i poczekam aż wszystko ogarną, bo straciłem już tyle nerwów że szkoda słów.

Najlepszym przykładem może być winratio, 10 winów/3 loss, początkowa ranga 50, w tym momencie 47 z tym winratio.

Praktycznie każdy gracz który gra obecnie solo a nie w grupie spadł z początkowej rangi a nie awansował wyżej.

Opublikowano

Bullshit  z tym, ze supporty dostaja za malo pkt. 2 support mainow z mojego teamu dostalo najwzyzsze rangi za placementy (60) a reszta dostala 57-59. Coin flip najgorsza rzecz jaka mogli zrobic, jezeli masz szczescie to wygrywasz, jezeli nie no to spadasz o range w dol.

Opublikowano

Bullshit  z tym, ze supporty dostaja za malo pkt. 2 support mainow z mojego teamu dostalo najwzyzsze rangi za placementy (60) a reszta dostala 57-59. Coin flip najgorsza rzecz jaka mogli zrobic, jezeli masz szczescie to wygrywasz, jezeli nie no to spadasz o range w dol.

Nie chodzi o wszystkie supporty, głównie o Mercy.

Opublikowano

Sudden death jest upośledzone. Brak możliwości powrotu do gry po dc również.

Opublikowano

trochę zdziwko jak mnie wywaliło po 20 sekundach afka i po wejściu z powrotem i wygraniu gry odjęło mi punkty

Opublikowano

trochę zdziwko jak mnie wywaliło po 20 sekundach afka i po wejściu z powrotem i wygraniu gry odjęło mi punkty

Miałem dokładnie tak samo. Po placementach 46 ranga, potem wygrałem jeden mecz i w następnym pierwszą rundę grałem całą, wygraliśmy, drugą nie było mnie przez pierwsze ~30 sekund (też wygraliśmy) i trzecią grałem całą wygraliśmy i mimo to dostałem ujemne punkty i spadłem do 45 rangi. Trochę to głupie

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Kary punktowe za disconnecty bola bardzo, nie raz juz dostalem zmniejszona liczbe punktow, tylko dlatego, ze ktos z enemy wyszedl pod koniec meczu. Sudden death tez przesadzony, w 90% przypadkow obrona = wygrana.

Opublikowano

System rankingowy zdecydowanie jest przesadzony, z 44 spadłem do 40 i mam przerwę prawdopodobnie do końca sierpnia. :P Mam nadzieję że drugi sezon będzie ulepszony i poprawiony o aktualne błędy, bo nie widzę przyszłości inaczej dla tego trybu. :P

Opublikowano

Moje przygody z rangą, to jednego dnia awans o x, drugiego dnia spadek o taką samą ilość.

Opublikowano

Nie chodzi o wszystkie supporty, głównie o Mercy.

Gram praktycznie wyłącznie Mercy, dostaję tyle samo, a często nawet więcej od znajomych osób z którymi gram, a są na podobnym poziomie jeśli chodzi o rangę.

Ja przez pierwsze 10 meczy wygrałem wyłącznie 2 i dostałem 42 punkty rangi, potem spadłem do 38, zagrałem kilka meczy z teamem i jestem na poziomie 43-44 pkt. System jest tragiczny, mocno losowy i bardzo niedopracowany, ale jak się gra z teamem i ma 70-100% wygranych to i tak - wolno bo wolno - ale idzie cały czas w górę.

Najgorzej jest jak ktoś wyjdzie, bo tak dostają w dupę lub wygramy rundę w 3 minuty, gramy znacznie lepiej niż przeciwnik o tym samym poziomie rangi, to jest powód, aby dać mniej pkt... no pls. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...