Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna wiadomość e-mail

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na moja prywatna skrzynkę pocztowa dostałem niedawno e-mail od: Tommy Franzen

Tytuł emaila: Benefit Letter

A tresc:

Your Unicef endorsed grant of 1,600,000 USD has been issued through our foundation.send an email to [email protected] for more details.

Możecie mi wytłumaczyć oco tutaj chodzi?

Opublikowano

Chodzi o to co zawsze - o rozsiewanie spamu. Usuwaj. Ogółem nie ma się co przejmować e-mail'ami z kont zagranicznych.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Możesz ustawić sobie na przyszłość, żeby poczta wrzucała tego typu wiadomości do spamu/kosza, jeźeli masz możliwość ustawienia takiej konfiguracji. Takich wiadomości nie należy w sumie otwierać, a zwłaszcza pobierać załączników.

Opublikowano

Też często dostaje takie wiadomości, najlepiej będzie jeśli nic z tym nie zrobisz i to usuniesz. Takie wiadomości to spam, który próbuje Ci: ukraść pieniądze lub  wgrać wirus na twój komputer. W ustawieniach możesz włączyć automatyczne wrzucanie do spamu/koszu takie wiadomości.

Opublikowano

Huh, nie sądziłem, że się ktokolwiek na to mógł nabrać. xD

Po prostu spam, $$$$$$ nie dostaniesz. Nie ma tak łatwo.

19.jpg

Opublikowano

Twórcy tej fałszywej wiadomości chcą wyłudzić dane osobowe oraz sprawić, aby użytkownik zainfekował komputer wirusem i wysyłał ten komunikat dalej, a samo otworzenie wiadomości tego typu może zakończyć się zaszyfrowaniem twojego dysku twardego.

Korekta: MPC News TEAM

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Pierwszy raz w Internetach? Fake. Po prostu usuń.

Dobrze ze ty wiesz wszystko.

@topic

Wszystkie wiadomości ktorych nie rozumiesz, nie sa w ojczystym języku to poprostu usuwaj. Przyjmij sobie taką zasade.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...