Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 3 - jak budować postać?

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ramzes.
Opublikowano

Witam. Jak dalej budować tą postać? Teraz gram coś ala łowca ( pod łuk ), ale zastanawiam się czy nie zrobić około 200 siły i mistrza 1ręki. Myślę nad tym bo jak już muszę walczyć na miecze to ciężko to idzie i podczas instalacji wybrałem Łowcę Smoków i chciałbym założyć tę zbroję ( potrzebne z tego co wiem 300 siły )

Moja postać :
Poziom : 25
PN : 120
Siła : 123
Zdolności łowieckie : 216
Prastara wiedza : 5
Kowal : 11
Złodziej : 14
Alchemia : 22

Zdolności łowieckie ( łuk, obdzieranie ze skóry itd ) na maxa mam, reszta podstawowe.

Gram na CP 1.75.14 + QP + Content Mod 3.0 + Konsekwencje
Opublikowano

Ja polecam iść coś ala łowca/łucznik. Nie powiem, jeżeli ktoś idzie samego wojownika, to jest trudno. Jeżeli pod łucznika masz wszystko odblokowane, to zostaje Ci polepszać zdolności łowieckie, gdy znajdziesz lepszy łuk i to wszystko. Możesz również podpakować w siłę, bo masz jej mało. Będzie bardzo dobrze, jak będziesz miał dobry łuk i miecz. Walka z mieczem zawsze będzie, jeżeli nie jesteś magiem.

Kiedy znajdziesz lepszy łuk, to dajesz w zdolności łowieckie, a kiedy nigdzie owego nie znajdziesz, to dawaj w siłe i wytrzymałość.

Ahh, dawaj jeszcze w Złodziejstwo, i odblokuj otwieranie lepszych zamków.

@Edit

Jeszcze przyda się ostrzenie oręża u kowala.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@aresorek Właśnie idac stricte w samego wojownika, jest prosto ;D

W 70% gry, idąc ścieżką prawości, ludzi i w ogóle Innosa miałem z 400 siły, prawie wszystko wymaksowane (nie miałem respienia się HP bo zabiłem obu królów xD) i na spokojnie mozna bylo wybijać całe miasta(przeważnie pakując w siłe, stamine, życie i walke) mając do dyspozycji epicką halabardę ;-)

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

@aresorek Właśnie idac stricte w samego wojownika, jest prosto ;D

W 70% gry, idąc ścieżką prawości, ludzi i w ogóle Innosa miałem z 400 siły, prawie wszystko wymaksowane (nie miałem respienia się HP bo zabiłem obu królów xD) i na spokojnie mozna bylo wybijać całe miasta(przeważnie pakując w siłe, stamine, życie i walke) mając do dyspozycji epicką halabardę ;-)

Halabardę* :D Ja nigdy nie używałem takich broni. W G3 jeżeli chodzi o woja, to tylko miecz jednoręczny. Na początku jest dość trudno, tymbardziej gdy trochę za wcześnie chcesz odbić np Cape Dun, albo Montere xD Pod koniec gry, może Cię nawalać 20 orków i tak większość wybijesz przed uleczeniem.

Opublikowano

Muszę zrobić mały refik ;]

Aktualnie jestem w Bakareshu i nie wiem czy to poziom za wysoki czy ja za słaby, ale mam problemy z walką z 2/3 przeciwnikami.

Moje statystyki i eq :

LVL 46
Siła : 218

Zdolności łowieckie : 262
Prastara Wiedza : 155
Zdolności kowalskie : 26
Zdolności złodziejskie : 61
Alchemia : 81
HP : 250

Zdolności bojowe - mistrz miecza 1ręcznego
Zdolności łowieckie - wszystko
Zdolności magiczne - szybka nauka
Zdolności kowalskie - ostrzenie 
Zdolności złodziejskie - otwieranie arcytrudnych zamków
Zdolności alchemiczne - ostrzenie strzał
Inne zdolności - brak

EQ : 

Zbroja z płytek pełzaczy

Miecz półtoraroczny

Cicha śmierć

Hełm Pierwszego Paladyna

Pierścień Życia Adanosa

Jakiś pierścień +5 zdolności łowieckich

Naszyjnika nie pamiętam. 

W co mam iść ? Myślałem, żeby dać trochę w życie i siłę bo serio ciężko xD

Najbardziej irytujący jest Nieumarły Arcymag bo tą swoją pałką bije po polhp ..

Przypominam, że gram na CP 1.75.14 + QP 4.2 + CM 3.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...