Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w dokończeniu skryptu

CevaBikaGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Napisałem takie menu do skryptu, mógłby ktoś zrobić żeby to działało? (najlepiej guzikiem w menu żeby się odpalało podwajanie)

command /nowepodwajanie:
    trigger:
        open chest with 5 rows named "&4&lNOWY SYSTEM PODWAJANIA" to the player
        wait 5 tick
        format slot 2 of player with 1 of paper named "&cKrotko o nowym systemie" with lore "&aNa czym polega nowy system podwajania?||&aMoze nie jest to takie proste,ale||&aPostaram sie wytlumaczyc to w miare jesno!" to close then run "nicnicnic"
        format slot 4 of player with 1 of paper named "&cJak to dziala?" with lore "&aA wiec tak. System na poczatku losuje liczbe||&aod 1 do 1000 np 900,50,207,402,74,1,4,800||&apo czym zaczyna sie wlasciwe podwajanie." to close then run "kjkjkjkjjk"
        format slot 6 of player with 1 of paper named "&cPODWAJANIE" with lore "&aPo konkretne rozpiski co oznaczaja||&adane liczby, popatrz nieco nizej." to close then run "kjjkjkjokio"
        format slot 19 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba jest mniejsza niz 700, nie otrzymasz nic." to close then run "kjjkjkjokio"
        format slot 21 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba jest wieksza niz 700,||&aa mniejsza niz 975 otrzymasz 2x twoj przedmiot." to close then run "kjjkjkjokio"
        format slot 23 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba jest wieksza niz 975,||&aale mniejsza niz 995, otrzymasz 5x Twoj itemek." to close then run "kjjkjkjokio"
        format slot 25 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba wynosi 995-999||&aotrzymasz az 25 sztuk Twojego itemku!" to close then run "kjjkjkjokio"
        format slot 31 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba wynosi 1000,||&4dostaniesz az 100 SZTUK TWOJEGO ITEMKU!" to close then run "kjjkjkjokio"

Opublikowano

@marcoral

Jemu chodzi o to że losuje Ci liczbę od 1 do 1000

i odpowiednio wystawiasz item np. diamond

Jeżeli twoja liczba jest:

Mniejsza niz 700 - nie dostajesz nic

wieksza niz 700 a wieksza niz 975 - otrzymasz ten item x2

wieksza 975 a mniejsza 995 - otrzymasz ten item x5

miedzy 995 a 999 - otrzymasz 25 sztuk tego itemu

a jak 1000 otrzymasz 100 sztuk itemu

@topic

Nikt kogo znam nie napiszę Ci tego skryptu za darmo w dodatku możesz napisać to inaczej

zamiast

format slot 21 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba jest wieksza niz 700,||&aa mniejsza niz 975 otrzymasz 2x twoj przedmiot." to close then run "kjjkjkjokio"

dajesz

format slot 21 of player with 1 of gold block named "&cLICZBY" with lore "&aJesli liczba jest wieksza niz 700,||&aa mniejsza niz 975 otrzymasz 2x twoj przedmiot." to close

Inaczej konsola będzie zaśmiecana.

Opublikowano

@AleksanderARG
Ja napiszę za darmo. Spójrz:
http://pastebin.com/tD3RFXbp

Teraz musisz to tylko podpiąć pod Twój panel. Po prostu przeanalizuj mój skrypt i wyciągnij wnioski.
Nie pytaj się mnie jak to zrobić, bo jeżeli samodzielnie nie chce Ci się ogarnąć tak podstawowej rzeczy, nie pomogę Ci więcej.

Opublikowano

Okej przy pomocy @marcoral udało mi się zrobić to tak jak chciałem i żeby działało.

Jak by ktoś chciał ten skrypt to proszę, tu jest gotowy:

command /nowepodwajaniestart:
    trigger:
        if player's tool is air:
            send "&cNie mozesz podwajac powietrza!"
        else:
            set {ITEMEK.%player%} to player's tool

remove {ITEMEK.%player%} from player
            clear {%player%.liczba}
            set {%player%.liczba} to a random integer from 1 to 1000
            if {%player%.liczba} is 1000:
                send "&aLiczba wynosi %{%player%.liczba}%, WYGRALES 100 ITEMKOW!"
                send "&cGracz %player% wylosowal liczbe 1000 i otrzymal 100 itemkow ktore podwajal!" to all players
                loop 100 times:
                    add {ITEMEK.%player%} to player
            else:
                if {%player%.liczba} is more than 994:
                    send "&aLiczba wynosi %{%player%.liczba}%, WYGRALES 25 ITEMKOW!"
                    send "&cGracz %player% wylosowal liczbe %{%player%.liczba}% i otrzymal 25 itemkow ktore podwajal!" to all players
                    loop 25 times:
                else:
                    if {%player%.liczba} is more than 699:
                        send "&aLiczba wynosi %{%player%.liczba}%, Podwoiles swoj itemek!"
                        loop 2 times:
                    else:
                        if {%player%.liczba} is more than 0:
                            send "&cLiczba wynosi %{%player%.liczba}%, spaliles swoj itemek"

Tyle że teraz potrzebuje jeszcze, żeby w slocie 36,40 i 44 był emeraldowy blok (znaczy to akurat już zrobiłem):

format slot 44 of player with 1 of emerald block named "&cZACZYNAMY" with lore "&aKliknij w ten blok,aby rozpoczac podwajanie||&aPamietaj, podwajasz item ktory masz w rece!||&cAdministracja nie odpowiada za spalone itemki!" to close then run "kjjkjkjokio"

i chciałbym żeby po kliknięciu w ten blok odpalało komendę /nowepodwajaniestart gracza.
Opublikowano

Niepotrzebnie wywaliłeś zaczepienie, które dla Ciebie zrobiłem w podesłanym skrypcie. Nie da rady zrobić, aby po kliknięciu w blok wykonywało fragment kodu bezpośrednio na graczu (bez zdefiniowania specjalnej funkcji), więc zrobiłem komendę, która w argumentach przechowuje jego nick. Twoja komenda zadziałałaby tylko w przypadku, kiedy wykonywałby ją gracz, a nie konsola (komenda po wciśnięciu bloku szmaragdu wykonywana jest przez konsolę!). Przeanalizuj jeszcze raz mój skrypt, zastanów się do czego są te dwa argumenty i popraw swój kod.

BTW. niepotrzebnie dopisałeś 

if {%player%.liczba} is more than 0:

send "&cLiczba wynosi %{%player%.liczba}%, spaliles swoj itemek"

Nie bez powodu nie pisałem tego. Losujesz liczbę od zera do 1000 - w przypadku gdy wylosujesz 0, Twój kod nie wyśle wiadomości (bo 0 nie jest większe niż 0). Po prostu zamień to "if {..." na "else:"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...