Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na komende o danej godzinie

MagisterMagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  1. Ponieważ "at time" odnosi się do godziny w świecie Steva ;)

Aby zrobić takie coś jak chcesz musiałbyś mieć osobny plik z skryptami i w nim umieścić every 2hours i nie resetować go

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

sprawdź

every 6 days:

kod

1 dzień w MC trwa 20min, 3dni dają Ci 1h a 6 2godziny, więc co sześć dni w mc wykona Ci się komenda

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

sprawdź

every 6 days:

kod

1 dzień w MC trwa 20min, 3dni dają Ci 1h a 6 2godziny, więc co sześć dni w mc wykona Ci się komenda

Nie chce komendy co 6 dni.... Tylko o tych godzinach tylko.

To tłumaczę Ci

Że nie ma eventu o czasie realnym!

Ale z powodu że obieg dnia i nocy w MC trwa 20minut to możesz zrobić skrypt który co 6dni wykona operację eventu co daje w realnym czasie naszym prawdziwym 2h

Innego sposobu nie ma, możesz pokombinować z CMDBlokiem może tam coś takiego będzie możliwe

Mój zestaw

Opublikowano

at real 14:00:

say "Witam wszystkich"

stop

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

to zrób

every second:
    hour is 13:
        minute is 25:
            execute command "say witam"
            stop

i radziłbym przeczytać to: http://www.mpcforum.pl/topic/1551268-przed-napisaniem-tematu-przeczytaj-podstawowe-dodatki/

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Zależy którego używasz:

every second:
    hour is 13:
        minute is 25:
            {msg::say} < 1:
                add 1 to {msg::say}
                stop
            stop
        else minute is 26:
            {msg::say} is 1:
                clear {msg::say}

Opublikowano

Może coś takiego spróbuj?

every 1 minute:
    set {now} to "%now%"
    if {now} is "14:00:00":
        broadcast "&aWitam Wszystkich!"
    if {now} is "16:00:00":
    if {now} is "18:00:00":
    if {now} is "20:00:00":

Nie sprawdzałem, ale powinno działać

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

dodaj przed minute if
żeby wyglądało to tak

else if minute is 26: 

­

Opublikowano

variables:

{msg::say} = 0

every second:

hour is 13:

minute is 25:

{msg::say} < 1:

add 1 to {msg::say}

stop

stop

else if minute is 26:

{msg::say} is 1:

clear {msg::say}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...