Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SolusVM mintshost.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;d Ogarnia ktoś na tym forum SolusVM i reinstalacje systemu na inny ? :P

Kiedyś można było bez problemu zrobić.

Teraz nie da się tak jak kiedyś. Musisz napisać do nich wiadomość, żeby zamontowali ci w "CDROM" system którego chcesz zainstalować w formie CD.

Potem zmieniasz CD/DVD na pierwsze miejsce w bootowaniu, następnie restartujesz serwer.

WAŻNE!

Musisz zalogować się przez np. UltraVNC i przeprowadzić instalację systemu :)

Dokładna wiadomość, którą otrzymałem od administratorów gdyż sam miałem identyczny problem.

"System należy wybrać z poziomu zakładki "CDROM" następnie należy przejść do zakładki "Ustawienia" w celu wyboru kolejki bootowania na "1. CDROM 2. Dysk twardy"

Po wykonaniu powyższych kroków należy wykonać restart serwera VPS oraz skorzystać z konsoli VNC w celu kontynuacji procesu reinstalacji."

9H6xQYc.png

Opublikowano

Witam ;d Ogarnia ktoś na tym forum SolusVM i reinstalacje systemu na inny ? :P

Kiedyś można było bez problemu zrobić.

Teraz nie da się tak jak kiedyś. Musisz napisać do nich wiadomość, żeby zamontowali ci w "CDROM" system którego chcesz zainstalować w formie CD.

Potem zmieniasz CD/DVD na pierwsze miejsce w bootowaniu, następnie restartujesz serwer.

WAŻNE!

Musisz zalogować się przez np. UltraVNC i przeprowadzić instalację systemu :)

Dokładna wiadomość, którą otrzymałem od administratorów gdyż sam miałem identyczny problem.

"System należy wybrać z poziomu zakładki "CDROM" następnie należy przejść do zakładki "Ustawienia" w celu wyboru kolejki bootowania na "1. CDROM 2. Dysk twardy"

Po wykonaniu powyższych kroków należy wykonać restart serwera VPS oraz skorzystać z konsoli VNC w celu kontynuacji procesu reinstalacji."

Po kilkunastu wiadomościach załadowali mi obraz ;d Wszystko zrobiłem okej ale nie mogę się zalogować do freebsd za pomocą putty, winscp itp ;/ Wywala mi dostęp zabroniony. Za pomocą VNC normalnie wbijam.

IDcncno.png

Opublikowano

zmień hosta, osobiście nie polecam mintshost lepiej brać już w exone.pl drożej ale wszystko działa jak ma działać, polecam jeszcze hosteam oraz blazingfast

Opublikowano

zmień hosta, osobiście nie polecam mintshost lepiej brać już w exone.pl drożej ale wszystko działa jak ma działać, polecam jeszcze hosteam oraz blazingfast

Wiem, wiem ale teraz jeszcze 2 tyg przeboleć muszę bo szkoda mi hajsu wywalać ;d

IDcncno.png

Opublikowano

A ja właśnie powiem ci że odradzam całkowicie exone.pl

Na mintshoscie jestem już około 2 lata i zawsze korzystam z ich usług, ze względu na to że ostatnio poprawiła się jakość ich maszyn i mają szybkie dyski.

Na exone instalacja czegokolwiek to udręka

Na za pomocą putty się nie zalogujesz musisz zrobić tak:

Wpisujesz na UltraVNC w konsoli komendę:

ee /etc/ssh/sshd_config

Następnie szukasz:

#PermitRootLogin no

I zmieniasz w ten sposób:

PermitRootLogin yes

ESC > a > a

Reboot maszyny :-) i normalnie będziesz mógł się logować przez putty

9H6xQYc.png

Opublikowano

A ja właśnie powiem ci że odradzam całkowicie exone.pl

Na mintshoscie jestem już około 2 lata i zawsze korzystam z ich usług, ze względu na to że ostatnio poprawiła się jakość ich maszyn i mają szybkie dyski.

Na exone instalacja czegokolwiek to udręka

Na za pomocą putty się nie zalogujesz musisz zrobić tak:

Wpisujesz na UltraVNC w konsoli komendę:

ee /etc/ssh/sshd_config

Następnie szukasz:

#PermitRootLogin no

I zmieniasz w ten sposób:

PermitRootLogin yes

ESC > a > a

Reboot maszyny :-) i normalnie będziesz mógł się logować przez putty

Wielkie dzięki :) Wszystko działa teraz :)

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...