Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki z Mikrofonem ART GAMING SERIES HERO vs SŁUCHAWKI RAZER KRAKEN PRO

polismanyt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.

Ostatni mi czasy zastanawiam się nad kupnem nowych słuchawek z powodu takiego, iż moje obecne słuchawki się popsuły..

Myślałem nad Razer Kraken Pro lecz cena mnie trochę dobija ponieważ słyszę często że płacę tylko za znaczek RAZER...

Przeglądając allegro natchnąłem się na jeszcze jedne słuchawki dosyć nowe ART GAMING SERIES HERO, które okazywały się być lepsze od RAZERA. 

Do porównania dam takie coś:

Moje pytanie jest takie: Które słuchawki są lepsze i jak je oceniacie. A jeżeli znajdziecie jakiś powód to proszę podajcie go.

Możecie również pomóc mi jakies dobre słuchawki tłumiące dźwięk z otoczenia dobrym dźwiękiem i dobrym mikrofonem za jakąś małą cenę.

ART HERO.

• Producent: ART
  • Symbol producenta: HERO
  • Rodzaj produktu: SŁUCHAWKI GAMINGOWE
  • Rodzaj złącza: USB
  • Pasmo przenoszenia: 20Hz-20KHz
  • Impedancja: 32 ohm
  • Czułość: 118 dB +/-3dB
  • Długość przewodu: ok. 2,5 metra
  • Inne cechy: Idealna izolacja od otoczenia dzięki dużym, dokładnie przylegającym nausznikom
  • Inne cechy: Nieplączący się długi na 2,5 metra przewód w tekstylnym oplocie
  • Inne cechy: Mocne i dynamiczne brzmienie dzięki wbudowanej karcie dźwiękowej i portowi USB. Pełna kontrola dźwięku rozgrywki poprzez moduł sterujący na przewodzie.
  • Mikrofon: Tak
  • Pasmo przenoszenia mikrofonu: 16Hz-20KHz
  • Impedancja mikrofonu: 2,2 ohm
  • Kompatybilna z: Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7/8
  • Gwarancja: 24 miesiące
  • Znak bezpieczeństwa/zgodności: CE
  • Dopuszczenie do obrotu w RP: Tak
  • Kraj pochodzenia: Chiny

RAZER KRAKEN PRO

Razer Kraken Pro – dane techniczne

Słuchawki:

• typ: stereofoniczne;
  • rodzaj: nagłowne, zamknięte;
  • interfejs: 1 lub 2 wtyczki typu mini-jack 3,5 mm;
  • waga: 305 g (bez kabla);
  • pasmo przenoszenia: 20 Hz – 20 kHz;
  • impedancja: 32 omy;
  • czułość: 110 dB (+/- 4 dB);
  • przewód sygnałowy: 1,3 metra ze złoconymi stykami + przedłużacz ze złoconymi końcówkami;
  • przetworniki: średnica 40 mm, magnesy neodymowe;
  • izolacja szumów: pasywna.

Opublikowano

Usuń te specyfikacje bo zaśmieca temat, po za tym specyfikacja nie ma nic do tego jak słuchawki grają. Weź HyperX Cloud, oba podane przez Ciebie modele to gówno, zapłacisz za znaczek. Taniej będzie ciężko jeśli chcesz coś z mikro

Opublikowano

Polecam Ci słuchaweczki marki kruger&matz model: MONITOR

Oraz dokupisz sobie mikrofon ZALMAN i wszystko ładnie śmiga;)

są to w pełni profesjonalne słuchawki, to propozycja nie tylko dla fanów dobrego brzmienia, ale też osób, które lubią spędzać wolny czas przed komputerem. Monitor posiadają w sobie wszystko, czego można wymagać od słuchawek. Łączą zbalansowany i czysty dźwięk, nowoczesny design oraz wysoką jakość wykorzystanych materiałów. Szerokie pasmo przenoszenia zapewnia zarówno precyzyjne odtwarzanie basowego brzmienia, jak i czyste odwzorowanie średnich i wysokich tonów. Atutem słuchawek są duże wykonane z miękkiej ekoskóry nauszniki, które tłumią dźwięki z otoczenia i pozwalają cieszyć się mocnym i głębokim brzmieniem, wydobywającym się z głośników o średnicy 50 mm. Regulowana konstrukcja pałąka, sprawia, że słuchawki są niezwykle wygodne oraz doskonale przylegają do głowy, nie powodując dyskomfortu podczas długich godzin spędzonych np. na graniu w ulubione gry. Z myślą o graczach producent wyposażył słuchawki w długi, 3-metrowy kabel oraz przejściówkę Jack 3,5 mm – 6,3 mm.

Opublikowano

a potrzebujesz mikrofonu do gier?

bo jeśli nie, to zostaw to co Ci polecają, bo to plastikowy szmatex i wybierz może coś z półki profesjonalnej jak ath m30x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...