Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy usunięcie systemu jest równoznaczne z utratą gwarancji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jesli usunalem caly system utracilem gwarancje? i czy znacie moze jakis program oprocz ext4 nie wiem dlaczego ale za kazdym razem jak probuje wypakowac system.img to program Przestaje dzialac probowalem na 4 roznych komputerach i na kazdym to samo

Pomogłem?! Daj Lubie To!

Opublikowano

System niema nic wspólnego z gwarancją.

Bez sensu piszesz i nic nie można zrozumieć. Wgraj system oprogramowaniem co masz do urządzenia dołączone albo poszukaj jak to wgrać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Normalnie systemu nie usuniesz, więc według gwarancji - tak, straciłeś gwarancję. Wgraj system ponownie to powróci, proste. Pamiętaj, że nie możesz mieć customowego ROMu ani recovery. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

System usunie tylko z urządzenia ( jeśli się sam o to postara )  jak rotował czyli że przerabiał albo instalował recovery. W większości sprzętów można zrobić hardreset i będzie wszystko jak na nowym. ( obraz systemu raczej jest cały czas, tylko nie wiadomo czy przeróbka nie zablokowała do niego dostępu ) 

Usiłuje też rozpakować pewnie obraz systemu nie mając pojęcia jak to zrobić, pod linuxem.

Opublikowano

Usunalem system przez recorvery , a poradnika jak wgrac na nowo system nie moge znalezc do mojego modelu telefonu jest tylko opisane wgranie nowego romu za pomoca "recznej aktualizacji" w ustawieniach telefonu , bylo cos jeszcze napisane o huaweiupdatetool jakos tak i uzylem tego programu, zeby "rozpakowac" plik update i mam pelno plikow teraz m.in ten system.img i nie wiem co dalej czytalem cos zeby ten plik system.img wypakowac za pomoca ext4 unpacker ale gdy probuje wypakowac ten obraz to program przestaje dzialac innych poradnikow nie moglem znalezc , czy moglby ktos podeslac jakis poradnik dla huawei p8

I czy ewentualnie gdybym chcial go oddac na gwarancje czy by byla jeszcze wazna skoro telefon nie ma systemu

Pomogłem?! Daj Lubie To!

Opublikowano

Może tak, może nie , zależy co serwis będzie robił. 

Jest na pewno procedura wgrywania romu na stronie producenta, wystarczy sobie przeczytać jak to zrobić. Jest XDA czy strona z romami huaweifirmware.com tam raczej nie byłeś jeszcze sprawdzać. 

Opublikowano

Jeżeli ciągle masz customowe recovery (ze stockowego nie usuniesz systemu) to serwis MOŻE nie uznać gwarancji. Sflashuj przez PCta pliki, które są na stronie producenta. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ma podany tutorial to sobie chyba poradzi i potrafi skopiować rom na kartę sd i uruchomić z recovery update

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...