Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungle, Mid

Aldoredolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że Fizz na mida jest dobrym wyborem.

+

+ mobilny - postać nadaje się do roamowania

+ W przeciw tankom

+ burst

+ małe cd skilli po uzbieraniu 40% cd (obowiązkowo)

+ dodguje każdy spell z E

+

- pierwsze poziomy słabo mu idą

- trudno się odbić, gdy nie zesnowball'ujemy gry, ale jak tak, to pogrom :)

Opublikowano

+

+ W przeciw tankom

+ burst

+

polecisz jakis core build na niego?

Opublikowano

+

+ W przeciw tankom

+ burst

+

polecisz jakis core build na niego?

3100.png3158.png3157.png

To są core. Wiadomo, że jak dostajesz jakimś trafem w 4 litery od burstera, np. LeBlanc, to lepiej byłoby złożyć 3001.png na sam początek. (jak się gra na AP, to obowiązkowy w late game)

Opublikowano

Na junglę w goldzię mogę ci polecić tak jak up Fizz'a . Łatwe dodge skilli z e + unikanie skillshotów. Co do Buildu to polecam:

Lich Bane,Ionian boots of lucidity, Zhonya's Hourglass, Abyssal Scepter, Rabadon's Deathcap, Void Staff (Build ze względu na wysoki CDR (Można dać w masterkach 5% czyli 45% CDR), trochę pancerza i mr, żeby jakoś przeżyć w tf + Zhonia wiadomo dlaczego, Rabadon dla podwyższenia AP no i Void Staff dla 35% Przebicia Magii)

Amumu. Jedna z najłatwiejszych wg mnie postaci na Junglę. Łatwe ganki na poziomie 3 i wyżej, które gwarantują flash przeciwnika lub łatwego killa.

Build jako Tank Stalker's Blade Enchantment Cinderhulk, Merce lub Taby (W zależności od przeważającej liczby ad/ap postaci) Frozen Heart, Banshee's Veil, Rylai's Crystal Scepter lub Liandry's Torment no i na koniec Randuin's Omen (Sam gram takim buildem i na 10 meczy 7/8 wygranych (Zależy czy jakiś idiota nie wejdzie w lobby i nie będzie umiał grać na bocie D:) 

Oraz jako Ap: Stalker's Blade: Enchantment Runic Echo, boots of swiftness, Sunfire Cap, Abyssal Scepter, rylai's crystal scepter oraz Liandry's Torment  (Nie testowałem tego buildu, ponieważ wole jako amumu grać tanky :DDDD)

Kolejną postacią na Jungle będzie  Jax. Rzadko kiedy teraz widuję tą postać, ale jest wciąż w pełni grywalna. Jeżeli enemy team nie ma za silnego mid i late game polecam jak najbarziej. Build: Stalker's Blade Enchantment: Bloodrazor, Obuwie Mercurego, Guinsoo Rageblade bądź BOTRK, Hextech Gun-Blade, Sterak's Gage oraz Guardian Angel

Na mida polecam Zeda, LeBlanc, Yasuo którym można iść też na Top'a. (Tutaj buildów już nie będę wymieniał bo na takiego yasuo jest buildów kilka :x Jeżeli chcesz zobaczyć kontrę na danego champa lub czy dany champ cię kontruje oraz sprawdzić jaki build, runy czy masterki na daną postać polecam stronę champion gg).

Mam nadzieje, że w jakimś stopniu Ci pomogłem.

Opublikowano

Na fizza na rankedzie jest około 70-80% banów nie oplaca się go.

Polecam Ci albo kennen'a albo Vladimir'a

Na jungle to shaco, hecarim lub kindred

AnalFabeta * WP * Antaris <

Opublikowano

Fizz dość często banowany.

Ja polecam ci na:

• Mida

~ Kennen 

- świetny ult, który potrafi obrócić grę o 180 stopni

~ Azir

- bardzo dobrze ograny wygrywa sam grę

~ Viktor/Ahri również dają radę.

• Jungle

~ Shaco

- przy dobrym countergankowaniu/ czyszczeniu enemy w jungli niszczy przeciwnego junglera

~ Twitch

- jeżeli masz 2/3 TANKÓW w drużynie to jest to idealny pick (mając R potrafi sam zadać masakryczne obrażenia w TF)

~ Rek'sai/Lee sin/Sejuani/Hecarim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...