Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolorystyka rang

Boleslaw.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem, mam dylemat, otóż jestem na etapie tworzenia serwera i aktualnie zajmuje się pluginami.
Jestem na etapie tworzenia rang na serwer, lecz mam problem z kolorystyką. Nie wiem jak to wszystko ustawić by było ładnie.

Chodzi mi tutaj o standardowe rangi prawda.. typu gość, gracz, vip.. i tak dalej.
Jak Wy widzicie kolorystykę? Mam na myśli kolor nawiasu, rangi, nicku i wiadomości.

Z góry dzięki, huh.

Opublikowano

najpierw wybierz sobie jakiś kolor

screen-shot-2015-01-03-at-11-11-27-am.pn

wtedy zrób rangi z ciemniejszych odcieni tego koloru który wybrałeś, wtedy nicki z jaśniejszych odcienie tego koloru i na końcu czat zrób całkowicie biały, bo biały jest czytelny. możesz też pomiędzy nickiem a czatem wsadzić jakiś znak specjalny, by to wyglądało o tak:

[ranga] nick  czat

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Jak dla mnie najlepiej czat wygląda gdy tylko ranga jest kolorowa a reszta szara ewentualnie biała. Przynajmniej nie dostanie się czegoś od nadmiaru kolorów. Tak samo wrzucanie dużej ilości znaków specjalnych oszpeci czat, a same rangi nie powinny myć długie, jak dla mnie wystarczyłaby jedna litera np. Administrator- A i bez nawiasu, w ten sposób czat będzie najbardziej przejrzysty, ewentualnie dla vipa można dać pełen prefiks.
G nick: wiadomość

VIP nick: wiadomość

M nick: wiadomość

A nick: wiadomość

Opublikowano

Jak dla mnie najlepiej czat wygląda gdy tylko ranga jest kolorowa a reszta szara ewentualnie biała. Przynajmniej nie dostanie się czegoś od nadmiaru kolorów. Tak samo wrzucanie dużej ilości znaków specjalnych oszpeci czat, a same rangi nie powinny myć długie, jak dla mnie wystarczyłaby jedna litera np. Administrator- A i bez nawiasu, w ten sposób czat będzie najbardziej przejrzysty, ewentualnie dla vipa można dać pełen prefiks.

G nick: wiadomość

VIP nick: wiadomość

M nick: wiadomość

A nick: wiadomość

Mam zamiar dać też rangę gościa, to jak to by wyglądało? Gracze by się gubili.

Gość; G

Gracz; G

Opublikowano

A

M

H

G

Admin, Moderator, Helper, Gracz/gosć na szaro bo to zwykła osoba. No i rangi piszą na taki kolor na jaki mają nick czy tam literkę przy nicku, gracz/gość na szaro bo to zwykła osoba ewentualnie na biało, tak według mnie najlepiej. Lepiej dac przykładowo samo A niż rangę Admin i nick bo później czat jest zaśmiecony

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Na swoim serwerze mam coś w stylu:

Gracz/Gość:

{gracz} {wiadomość}

VIP:
 VIP {gracz} {wiadomość}

itd.

Opublikowano

Ja zawsze daje:

Gracz: [Gracz]

VIP: [VIP]

SVIP: [sVIP]

Mod: [Mod]

Admin: [Admin]

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...