Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer MiniGames! Oceńcie sami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim.

Planuję otworzyć serwer minigames na wersji 1.10. Wybrałem gry, które rzadko można spotkać na polskich serwerach.­ Ich opisy będą niżej. Z każdej minigry będzie można zarabiać $$, za które będzie można kupić skrzynki, z których będzie można wylosować wiele ciekawych rzeczy  p4-tongue.png

Minigry:

Bitwa na budowle - Każdy gracz otrzymuje kawałek ziemi, na którym musi zbudować, jak najlepiej potrafi, budowle na rozlosowany temat (będzie ich bardzo dużo). Po minięciu czasu, gracze po kolei odwiedzają "działki" i oceniają w skali od 1-6. Wszystko automatycznie się sumuje i wyłaniane są pierwsze 3 miejsca, za które otrzymuje się $$. 

NOWOŚĆ NA POLSKICH SERWERACH

Wyścigi (MarioKart) - Gracze wybierają zwierzę, moba na którym chcą się ścigać (na początek dostępne jest 1 zwierzę, resztę można odblokować za zarobione $$), głosują na tor, stają na mecie i zaczynają się ścigać. Nie będzie to zwykły wyścig. Na torze będą porozkładane "prezenty" z losowym "przeszkadzaczem" (np. rakieta, przyspieszenie, ochrona itd.). Będą też różne strzałki które dodają szybkości, a niektóre spowalniają. Każda mapa będzie miała rekord, który można pobić. Za pierwsze kilka miejsc $$. 

Złodzieje owiec - Bedą 4 drużyny mających swoje "pastwisko". Na środku mapy będą spawniły się co jakiś czas owce. Zadaniem graczy jest wzięcie tych owiec (gdy się do nich podejdzie automatycznie wchodzą na głowę naszej postaci) i zaniesienie ich do swojego pastwiska. Wygrywa ta drużyna, która zbierze najwięcej owiec do końca gry. Oczywiście będzie można się o nie bić, będzie też można je zabierać z pastwisk innych drużyn. Będą do odblokowania około 3 kity ze specjalnymi umiejętnościami. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Piłka nożna - 2 drużyny walczące o zwycięstwo na boisku. Minigra będzie miała własny texturepack. Podwójne skoki, przyspieszenia. Wciąga na długie godziny... Za zwycięstwo $$

Skoczek - Gracze po kolei stają nad przepaścią. Ich zadaniem jest skoczenie i trafienie w wodę znajdującą się na dole. Po trafieniu w wodę, na tym miejscu stawia się blok. Jeżeli się nie uda, taka osoba odpada. Gracze kontynuują zabawę, aż do ostatniego "żyjącego". Za zwycięstwo otrzymuje się $$. (NIE OD RAZU)

Zabójczy deszcz - Gracze stają na arenie i po odliczeniu czasu zaczynają uciekać przed spadającymi z nieba klockami, które poruszają się za każdym graczem z osobna. Wygrywa osoba, która wytrwa najdłużej. Będą różne achievmenty i rekordy do pobicia. Za zwycięstwo otrzymuje się $$. (NIE OD RAZU)

SkyWars - znana wszystkim minigra (a właściwie tryb) z kitami, wieloma mapami, personalizacjami, Za wygraną grę, killa otrzymuje się $$. (NIE OD RAZU)

Kolejne minigry będą odblokowywane wraz z rozwojem serwera.

Zsynchronizowana ekonomia.

A teraz pytania do wszystkich:

1. Jak oceniacie pomysł?

2. Spędzilibyście na serwerze trochę czasu?

3. Co dodać, co odjąć?

4. Wasze ciekawe pomysły.

P.S.

Jest to pomysł w fazie BETA  :)

­

Serwer rewolucyjnych mini gier

http://www.mpcforum....etpl-zapowiedź/

Opublikowano

1. Jak oceniacie pomysł?

Szczerze dość oryginalny i fajny pomysł na nowy serwer minigame, podoba mi się :P

Ja bym osobiście spędził bo widać że naprawdę warto, chociaż nie zagram na tym serwerze z jednego prostego powodu: Za słaby komp na minecrafta =.=

3. Co dodać, co odjąć?

Według mnie warto dodać plugin na stoniarkę, o ile nie masz go :P

Zróbcie MobArenę <33333

Opublikowano

1. Jak oceniacie pomysł?

8/10

Wszedłbym zobaczyć jak to wygląda.

3. Co dodać, co odjąć?

-...- twoja inicjatywa twój sukces

oby serwer nie był 32 slotowy ^^

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

3. Co dodać, co odjąć?

Według mnie warto dodać plugin na stoniarkę, o ile nie masz go :P

Czy ty w ogóle wiesz co ty napisałeś?

1. Jak oceniacie pomysł?

• Gdyby nie to, że wszystkie minigry można spotkać na innych serwerach, a nawet wszystkie na jednym, to nawet ok.

• Jakby było więcej ciekawszych minigier to pewnie tak.

3. Co dodać, co odjąć?

• Dodać system questów jak na mineplexie.

•  To co wyżej.
Opublikowano

@niccosaint nigdy na tym serwerze nie grałem :)

AKTUALIZACJA

Serwer będzie na wersję 1.10 +

Usunięta zostanie minigra Farmerzy, zastąpią ją 3 inne minigry.

Złodzieje owiec (SheepQuest) - Bedą 4 drużyny mających swoje "pastwisko". Na środku mapy będą spawniły się co jakiś czas owce. Zadaniem graczy jest wzięcie tych owiec (gdy się do nich podejdzie automatycznie wchodzą na głowę naszej postaci) i zaniesienie ich do swojego pastwiska. Wygrywa ta drużyna, która zbierze najwięcej owiec do końca gry. Oczywiście będzie można się o nie bić, będzie też można je zabierać z pastwisk innych drużyn. Będą do odblokowania około 3 kity ze specjalnymi umiejętnościami. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Skoczek - Gracze po kolei stają nad przepaścią. Ich zadaniem jest skoczenie i trafienie w wodę znajdującą się na dole. Po trafieniu w wodę, na tym miejscu stawia się blok. Jeżeli się nie uda, taka osoba odpada. Gracze kontynuują zabawę, aż do ostatniego "żyjącego". Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Zabójczy deszcz - Gracze stają na arenie i po odliczeniu czasu zaczynają uciekać przed spadającymi z nieba klockami, które poruszają się za każdym graczem z osobna. Wygrywa osoba, która wytrwa najdłużej. Będą różne achievmenty i rekordy do pobicia. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Proszę o dalsze komentarze... p4-smile.png

Opublikowano

1. Jak oceniacie pomysł?

ZAJEBIOCHA ;D

Oczywiście. Podasz ip- odrazu wbijam

3. Co dodać, co odjąć?

Dodałbym kilka trybów np.: Jail, Wojownicy vs Potwory, SkyBlock, The Walls.

Dużo slotów, i ogarnięci admini...

Opublikowano

Siemanko wszystkim.

Planuję otworzyć serwer minigames na wersji 1.10. Wybrałem gry, które rzadko można spotkać na polskich serwerach.­ Ich opisy będą niżej. Z każdej minigry będzie można zarabiać $$, za które będzie można kupić skrzynki z których będzie można wylosować wiele ciekawych rzeczy  p4-tongue.png

Minigry:

SkyWars - znana wszystkim minigra (a właściwie tryb) z kitami, wieloma mapami, personalizacjami, Za wygraną grę, killa otrzymuje się $$.

Bitwa na budowle - Każdy gracz otrzymuje kawałek ziemi, na którym musi zbudować, jak najlepiej potrafi, budowle na rozlosowany temat (będzie ich bardzo dużo). Po minięciu czasu, gracze po kolei odwiedzają "działki" i oceniają w skali od 1-6. Wszystko automatycznie się sumuje i wyłaniane są pierwsze 3 miejsca, za które otrzymuje się $$. 

Wyścigi (MarioKart) - Gracze wybierają zwierzę, moba na którym chcą się ścigać (na początek dostępne jest 1 zwierzę, resztę można odblokować za zarobione $$), głosują na tor, stają na mecie i zaczynają się ścigać. Nie będzie to zwykły wyścig. Na torze będą porozkładane "prezenty" z losowym "przeszkadzaczem" (np. rakieta, przyspieszenie, ochrona itd.). Będą też różne strzałki które dodają szybkości, a niektóre spowalniają. Każda mapa będzie miała rekord, który można pobić. Za pierwsze kilka miejsc $$.

Złodzieje owiec (SheepQuest) - Bedą 4 drużyny mających swoje "pastwisko". Na środku mapy będą spawniły się co jakiś czas owce. Zadaniem graczy jest wzięcie tych owiec (gdy się do nich podejdzie automatycznie wchodzą na głowę naszej postaci) i zaniesienie ich do swojego pastwiska. Wygrywa ta drużyna, która zbierze najwięcej owiec do końca gry. Oczywiście będzie można się o nie bić, będzie też można je zabierać z pastwisk innych drużyn. Będą do odblokowania około 3 kity ze specjalnymi umiejętnościami. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Skoczek - Gracze po kolei stają nad przepaścią. Ich zadaniem jest skoczenie i trafienie w wodę znajdującą się na dole. Po trafieniu w wodę, na tym miejscu stawia się blok. Jeżeli się nie uda, taka osoba odpada. Gracze kontynuują zabawę, aż do ostatniego "żyjącego". Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Zabójczy deszcz - Gracze stają na arenie i po odliczeniu czasu zaczynają uciekać przed spadającymi z nieba klockami, które poruszają się za każdym graczem z osobna. Wygrywa osoba, która wytrwa najdłużej. Będą różne achievmenty i rekordy do pobicia. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Wszystkie pieniądze będą na jednym koncie. Ciężko będzie dorobić się lepszych rzeczy (jak wspomniane pety, mountsy).

Jest to bardzo duży projekt (jak dla mnie), ale pluginy mam już skompletowane, wystarczy wszystko poustawiać i wyważyć. Moje umiejętności budowlane są równe 0, więc będę potrzebował chętnych rąk do pracy (zaznaczam, tylko do budowania!). Żeby to wszystko wybudować naprawdę będzie potrzeba mnóstwo czasu. (areny skywars, spawn, tory wyścigowe, areny do pozostałych minigier). Chętni proszę skontaktować się ze mną przez GG. W zamian oferuję rangę...

A teraz pytania do wszystkich:

1. Jak oceniacie pomysł?

3. Co dodać, co odjąć?

P.S.

Jest to pomysł w fazie ALPHA   :)

­

jak na serwer minigames to troche lipa z tymi SW i BB

praktycznie na kazdym serwerze takim jak hypixel (i tu zapomnialem nazwy innych xD) itp sa takie gierki...

SkyWars? Standardowe SW jest już trochę nudne... Chociażby na takich serwerach jak cubegames czy vertez.pl albo craftgames- na zagranicznych: hive mc (nie jestem pewnien tutaj) czt hypixel Przydałoby się odświeżyć tą gierkę i dodać coś nowego takie jak SW team itp

BuildBattle- nawet OK, ale tak jak wyżej

MarioKart- Nie widziałem żadnego polskiego serwera z tą gierą. Jedyny serwer to hypixel... Przy internecie 20mb miałem straszne lagi na tym trybie nie wiem z jakich przyczyn. ALe co do pomysłu to spoko

SheepQuest- fajna giera przydałoby się coś takiego tylko najlepiej większa arena, bo jak grałem na zagranicznych serwerach rozgrywka 3 minuty i już gg wp

Skoczek- raczej gravity znane już z innych serwerów, ale mapy mogłyby być bardzo trudne (lub wybierać tryby: łatwe, średnie, trudne)

Zabójczy deszcz- fajna giera- praktycznie zawsze wygrywałem w nią więc pomysł spoko

1. Jak oceniacie pomysł?

ZAJEBIOCHA ;D

Oczywiście. Podasz ip- odrazu wbijam

3. Co dodać, co odjąć?

Dodałbym kilka trybów np.: Jail, Wojownicy vs Potwory, SkyBlock, The Walls.

Dużo slotów, i ogarnięci admini...

nie wiem czy wiesz, ale jail to nie minigiera tylko tryb serwera tak samo jak skyblock...

@niccosaint nigdy na tym serwerze nie grałem :)

Nie grać nigdy na Hypixelu mając konto premium to trochę szkoda (nawet powiedzieć żenada), ale cóż... Co kto woli   :v (no chyba że masz no-premium)

Co do niccosaint to skoro nie grał mógł obczajać te tryby u ytberów, ale co do pomysłu jego to spoko ,gdyż mało serwerów z PL n-premium ma takie tryby jak sheepquest, śmiertelny deszcz...

Przydałoby się takie gry również jak ZombieMod, paintball, skywalls, football - co ta ostatnia to MEGA moim zdaniem minigierka - gram na hypixelu i jak zagram 1 rundkę to gram kolejną i kolejną i nie mogę się od niej oderwać. Jak na chwilę obecną nie ma  polskiego serwera z tą grą jaką jest FootBall... To co, że już ta giera jest i to nie jest autorski pomysł, ale osoby z kontem no-premium będą mogły zagrać ;)

Przydałoby się, gdybyś razem z ekipą wymyślił autorskie gry... Moim pomysłem jest gra wzorowana na grze Dumb Ways to Die... Np. na torach leza diamenty a z naprzeciwka jada wagony z NPC... Twoim zadaniem jest jak najszybsze wziecie diamentow, aby wagony cie nie przejechaly (Wagony wtedy by cie zabjaly gdyby na ciebie trafily)- nie znam sie na pisaniu pluginow- nie powiem jak to zrobic... Napewno to 10 linijek tekstu nie bedzie:).

//

Opublikowano

Dzięki wielkie za takie rozwinięte wypowiedzi :)

@xavierxcreper

Mógłbyś podać szczegóły tej minigry football? Jak to by miało wyglądać?

jak coś zawszę mogę arenę zbudować (nie będę rozmawiać na żadnym ts3 ponieważ nie mam warunków do tego ;/) do tej minigierki :D.

No czyli piłka nożna- trzeba najpierw zrobić resourcepack... Istnieją pluginy na piłkę (choć lepsze są te autorskie, bo one współpracują z txt packami)... Kulka magmy - tekstura jej byłaby zmieniona na piłkę. Piłkę uderzałoby się rączką i następowałby efekt kopania. Prowadzenie piłki- chodzenie za piłką i pchanie ją Przydałyby się DoubleJumpy tak jak na Hypixelu oraz aby piłka leciała dość daleko a nie 5 kratek przed ciebie. Od ściany się oczywiście piłka odbija, ale ciekawym urozmaiceniem byłoby dodanie autów. Są dwie drużyny przypuścmy Drużyna A- fioletowi i druzyna B- pomarańczowi. System losowo dobiera która drużyna zaczyna grać. Przy wbiciu piłki do bramki jest oczywiście gol 1-0 dla drużyny. 

Tutaj odcinek jednego z youtubera z gry football

//

Opublikowano

AKTUALIZACJA

Dodano nową minigrę - piłka nożna.

Gry - skoczek, skywars, zabójczy deszcz - na starcie serwera będą niedostępne. Chcę najpierw przetestować pozostałe minigry, jak przyjmą się na "rynek". 

Piłka nożna - 2 drużyny walczące o zwycięstwo na boisku. Minigra będzie miała własny texturepack. Podwójne skoki, przyspieszenia. Wciąga na długie godziny... Za zwycięstwo $$

@xavierxcreper

Dzięki za pomysł :)

Opublikowano

Według mnie pomysł nawet fajny. Nie widziałem tych trybów jeszcze na polskich serwerach, ale i tak wszystko zależy od wykonania. Najlepiej by to wyglądało z autorskimi pluginami a nie pierwszymi lepszymi z internetu.

Czy bym spędzał czas na serwerze? To zależy od wykonania serwera.

I jeszcze taka mała uwaga dobrze by było jak by serwer był na wersje od 1.8 do 1.10. To przyciąga większą ilość graczy.

Opublikowano

@Jakubson1001

Gdybym chciał zrobić serwer na 1.8 - 1.10, trzeba by było zrobić serwer na 1.8 i wgrać odpowiedni plugin, ale ja właśnie chcę 1.10. Zwłaszcza ze względu na system walki, ale też dlatego, że brakuje serwerów na 1.10, a i tak niedługo większość na tą wersję przejdzie.

Opublikowano

@Jakubson1001

Gdybym chciał zrobić serwer na 1.8 - 1.10, trzeba by było zrobić serwer na 1.8 i wgrać odpowiedni plugin, ale ja właśnie chcę 1.10. Zwłaszcza ze względu na system walki, ale też dlatego, że brakuje serwerów na 1.10, a i tak niedługo większość na tą wersję przejdzie.

ten system walki wystepuje rowniez na 1.9 ;)

//

Opublikowano

@Jakubson1001

W sumie racja serwerów na 1.10 polskich jest bardzo mało.

I mam jeszcze takie jedno pytanie czy są już znane jakieś konkrety związane z serwerem? Czyli nazwa, ilość slotów, czy będzie jakiś itemshop (a jak będzie to jakie przedmioty będą w nim)? Pytam się tak czysto z ciekawości.

~ Jakubson

Opublikowano

Mogę zdradzić, że serwer będzie miał na początek około 200 slotów, a w itemshopie będzie do kupienia jedynie waluta serwera (będzie można tą walutę też zdobyć grając w minigry), za którą będzie można kupić rangi , skrzynki już w grze. Ranga i waluta nie będzie pomagała w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...