Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer minigames!

Ocena  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ocena pomysłu

• Może być
    • Może zagram
    • Zagram
    • Bardzo dobre i na pewno zagram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim.

Planuję otworzyć serwer minigames na wersji 1.10. Wybrałem gry, które rzadko można spotkać na polskich serwerach.­ Ich opisy będą niżej. Z każdej minigry będzie można zarabiać $$, za które będzie można kupić skrzynki, z których będzie można wylosować wiele ciekawych rzeczy  p4-tongue.png

Minigry:

Bitwa na budowle - Każdy gracz otrzymuje kawałek ziemi, na którym musi zbudować, jak najlepiej potrafi, budowle na rozlosowany temat (będzie ich bardzo dużo). Po minięciu czasu, gracze po kolei odwiedzają "działki" i oceniają w skali od 1-6. Wszystko automatycznie się sumuje i wyłaniane są pierwsze 3 miejsca, za które otrzymuje się $$. 

NOWOŚĆ NA POLSKICH SERWERACH

Wyścigi (MarioKart) - Gracze wybierają zwierzę, moba na którym chcą się ścigać (na początek dostępne jest 1 zwierzę, resztę można odblokować za zarobione $$), głosują na tor, stają na mecie i zaczynają się ścigać. Nie będzie to zwykły wyścig. Na torze będą porozkładane "prezenty" z losowym "przeszkadzaczem" (np. rakieta, przyspieszenie, ochrona itd.). Będą też różne strzałki które dodają szybkości, a niektóre spowalniają. Każda mapa będzie miała rekord, który można pobić. Za pierwsze kilka miejsc $$. 

Złodzieje owiec - Bedą 4 drużyny mających swoje "pastwisko". Na środku mapy będą spawniły się co jakiś czas owce. Zadaniem graczy jest wzięcie tych owiec (gdy się do nich podejdzie automatycznie wchodzą na głowę naszej postaci) i zaniesienie ich do swojego pastwiska. Wygrywa ta drużyna, która zbierze najwięcej owiec do końca gry. Oczywiście będzie można się o nie bić, będzie też można je zabierać z pastwisk innych drużyn. Będą do odblokowania około 3 kity ze specjalnymi umiejętnościami. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Piłka nożna - 2 drużyny walczące o zwycięstwo na boisku. Minigra będzie miała własny texturepack. Podwójne skoki, przyspieszenia. Wciąga na długie godziny... Za zwycięstwo $$

Skoczek - Gracze po kolei stają nad przepaścią. Ich zadaniem jest skoczenie i trafienie w wodę znajdującą się na dole. Po trafieniu w wodę, na tym miejscu stawia się blok. Jeżeli się nie uda, taka osoba odpada. Gracze kontynuują zabawę, aż do ostatniego "żyjącego". Za zwycięstwo otrzymuje się $$. (NIE OD RAZU)

Zabójczy deszcz - Gracze stają na arenie i po odliczeniu czasu zaczynają uciekać przed spadającymi z nieba klockami, które poruszają się za każdym graczem z osobna. Wygrywa osoba, która wytrwa najdłużej. Będą różne achievmenty i rekordy do pobicia. Za zwycięstwo otrzymuje się $$. (NIE OD RAZU)

SkyWars - znana wszystkim minigra (a właściwie tryb) z kitami, wieloma mapami, personalizacjami, Za wygraną grę, killa otrzymuje się $$. (NIE OD RAZU)

Kolejne minigry będą odblokowywane wraz z rozwojem serwera.

Zsynchronizowana ekonomia.

A teraz pytania do wszystkich:

1. Jak oceniacie pomysł?

2. Spędzilibyście na serwerze trochę czasu?

3. Co dodać, co odjąć?

4. Wasze ciekawe pomysły.

P.S.

Jest to pomysł w fazie BETA   :)

Serwer rewolucyjnych mini gier

http://www.mpcforum....etpl-zapowiedź/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak to nie bedzie kolejny serwer ktory laguje dodatkowo prowadza go 11 letnie dzieci ktore zrobia wszystko na odpierdol ew. Wrzuca paczke to nawet ciekawie sie zapowiada

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

76561197963952284.png

Opublikowano

Siemanko wszystkim.

Planuję otworzyć serwer minigames na wersji 1.10. Wybrałem gry, które rzadko można spotkać na polskich serwerach.­ Ich opisy będą niżej. Z każdej minigry będzie można zarabiać $$, za które będzie można kupić skrzynki z których będzie można wylosować wiele ciekawych rzeczy  p4-tongue.png

Minigry:

SkyWars - znana wszystkim minigra (a właściwie tryb) z kitami, wieloma mapami, personalizacjami, Za wygraną grę, killa otrzymuje się $$.

Bitwa na budowle - Każdy gracz otrzymuje kawałek ziemi, na którym musi zbudować, jak najlepiej potrafi, budowle na rozlosowany temat (będzie ich bardzo dużo). Po minięciu czasu, gracze po kolei odwiedzają "działki" i oceniają w skali od 1-6. Wszystko automatycznie się sumuje i wyłaniane są pierwsze 3 miejsca, za które otrzymuje się $$. 

Wyścigi (MarioKart) - Gracze wybierają zwierzę, moba na którym chcą się ścigać (na początek dostępne jest 1 zwierzę, resztę można odblokować za zarobione $$), głosują na tor, stają na mecie i zaczynają się ścigać. Nie będzie to zwykły wyścig. Na torze będą porozkładane "prezenty" z losowym "przeszkadzaczem" (np. rakieta, przyspieszenie, ochrona itd.). Będą też różne strzałki które dodają szybkości, a niektóre spowalniają. Każda mapa będzie miała rekord, który można pobić. Za pierwsze kilka miejsc $$.

Złodzieje owiec - Bedą 4 drużyny mających swoje "pastwisko". Na środku mapy będą spawniły się co jakiś czas owce. Zadaniem graczy jest wzięcie tych owiec (gdy się do nich podejdzie automatycznie wchodzą na głowę naszej postaci) i zaniesienie ich do swojego pastwiska. Wygrywa ta drużyna, która zbierze najwięcej owiec do końca gry. Oczywiście będzie można się o nie bić, będzie też można je zabierać z pastwisk innych drużyn. Będą do odblokowania około 3 kity ze specjalnymi umiejętnościami. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Skoczek - Gracze po kolei stają nad przepaścią. Ich zadaniem jest skoczenie i trafienie w wodę znajdującą się na dole. Po trafieniu w wodę, na tym miejscu stawia się blok. Jeżeli się nie uda, taka osoba odpada. Gracze kontynuują zabawę, aż do ostatniego "żyjącego". Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Zabójczy deszcz - Gracze stają na arenie i po odliczeniu czasu zaczynają uciekać przed spadającymi z nieba klockami, które poruszają się za każdym graczem z osobna. Wygrywa osoba, która wytrwa najdłużej. Będą różne achievmenty i rekordy do pobicia. Za zwycięstwo otrzymuje się $$.

Wszystkie pieniądze będą na jednym koncie. Ciężko będzie dorobić się lepszych rzeczy (jak wspomniane pety, mountsy).

Jest to bardzo duży projekt (jak dla mnie), ale pluginy mam już skompletowane, wystarczy wszystko poustawiać i wyważyć. Moje umiejętności budowlane są równe 0, więc będę potrzebował chętnych rąk do pracy (zaznaczam, tylko do budowania!). Żeby to wszystko wybudować naprawdę będzie potrzeba mnóstwo czasu. (areny skywars, spawn, tory wyścigowe, areny do pozostałych minigier). Chętni proszę skontaktować się ze mną przez GG. W zamian oferuję rangę...

A teraz pytania do wszystkich:

1. Jak oceniacie pomysł?

2. Spędzilibyście na serwerze trochę czasu?

3. Co dodać, co odjąć?

4. Wasze ciekawe pomysły.

P.S.

Jest to pomysł w fazie ALPHA    :)

1. Jeżeli dobrze będzie zrobiony, administracja będzie ogarnięta a nie dziecinna to serwer super, nie mam zastrzeżeń.

2. Jeżeli mi się spodoba to czemu nie?

3. Możesz dodać jeszcze taką gierkę jak Villager Defense i jeszcze chowanego.

4. Podane w punkcie 3.

Opublikowano

Czasami się zastanawiam czemu wszyscy od razu celują w duży projekt?

Nie lepiej zacząć od jednej minigry, sprawdzić czy rynek ją przyjmie i dopiero w tedy wklejać kolejne innowacje? 

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...