Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z tabletem graficznym

ScorpionART

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj wszedłem w posiadanie nowego tabletu graficznego - Wacom Intuos Pen & Touch S. Chciałem was prosić o rady dla początkującego z takim sprzętem. Jak zacząć się "przyzwyczajać" do niego, co na samym początku robić itd. Dodam również, że wcześniej mało rysowałem na zwykłej kartce itp, ponieważ rysunek tradycyjny jakoś mnie nie inspiruje, że tak się wyrażę. Oraz chciałbym was prosić o opinię - czy nawet największe beztalencie może się w tym odnaleźć. Z góry dziękuję za pomoc.

d2oLM0M.png

Opublikowano

Jak zacząć, no to jest dobre pytanie! Pomyśl o tym urządzeniu jak o zwykłej kartce. Dostosuj pena, czułość i inne sprawy po czym zacznij rysować sobie linie. Przystosuj się do ruchu penem po ekranie, jak już będzie ci lżej to sam wpadniesz co robić :)

Ja sam mam Intuos Pro S oraz pracuję na photoshopie i przyzwyczajenie do rysowania było takie same jak do ołówka i kartki - w miarę proste. Gorzej z ogarnięciem photoshopa:D

lEuZo3Z.png

Opublikowano

Jak zacząć, no to jest dobre pytanie! Pomyśl o tym urządzeniu jak o zwykłej kartce. Dostosuj pena, czułość i inne sprawy po czym zacznij rysować sobie linie. Przystosuj się do ruchu penem po ekranie, jak już będzie ci lżej to sam wpadniesz co robić :)

Ja sam mam Intuos Pro S oraz pracuję na photoshopie i przyzwyczajenie do rysowania było takie same jak do ołówka i kartki - w miarę proste. Gorzej z ogarnięciem photoshopa:D

Dzięki, dzięki. Coś tam próbuję i powoli się wczuwam. Z programami graficznymi nie mam problemu, gdyż siedzę w tym bardzo długi czas.

d2oLM0M.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...