Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie modów i ich legalności

dzienbezkupy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań, a różni ludzie piszą różne rzeczy na forach i można zgłupieć...

1) Jest wiele wersji na temat legalności weak spots mod / hit zones mod . Czy jest to legalne na serwerze EU, bo niby była jakaś lista nielegalnych modów na serwerze EU ale pytanie jak to wygląda na chwilę obecną? Niby jest informacja na oficjalnej wikipedi, że na serwerze NA można dostać za to bana ale nie ma nic o EU (ale za to jest lista nielegalnych modów na EU i tam jest co innego...).

Hitzones: Additionally, there are hitzone Skins with coloured areas for each particular vehicle to identify vulnerabilities or weak spots (warning - some of these are 'banned' on the NA server).

lista nielegalnych modów (tylko jak to się ma do obecnej sytuacji?): http://www.dom1n.com/newsy/lista-zakazanych-modow-na-serwerze-eu/

2) Na jaki okres czasu dostaje się bana za nielegalny mod? Czy jest on tymczasowy, czy permanentny?

Opublikowano

1. Skórki są legalne, do póki nie są to skórki ukazujące model kolizyjny/3D czołgu. HitZones jest legalne.

2. Wszystkie bany za "cheaty" do WoT o jakich słyszałem były banami czasowymi, na 2 tygodnie albo miesiąc, nie pamiętam dokładnie. Jeśli jednak miałbyś blokadę kilkukrotnie to na pewno prędzej czy później dostałbyś perma.

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że WG nie ma możliwości sprawdzenia czy korzysta się np. ze zmienionych celowników, tekstur, skórek, jednak w przypadku aimbotów sporo się mówi o dużej ilości banów, szczególnie na trybie piłkarskim. 

Opublikowano

Czytałem coś, że jakiś specjalny algorytm ma sprawdzać pliki w folderze z grą ale to by było raczej niezgodne z prawem no chyba, że wszyscy gracze nieświadomie zaakceptowali to w jakimś nowym regulaminie, który czasem wyskakuję po jakimś update. Nie wiem czy to prawda ale tak pisali na forum. (nie pamiętam czy to byli zwykli gracze, czy ktoś z WG)

Opublikowano

Czytałem coś, że jakiś specjalny algorytm ma sprawdzać pliki w folderze z grą ale to by było raczej niezgodne z prawem no chyba, że wszyscy gracze nieświadomie zaakceptowali to w jakimś nowym regulaminie, który czasem wyskakuję po jakimś update. Nie wiem czy to prawda ale tak pisali na forum. (nie pamiętam czy to byli zwykli gracze, czy ktoś z WG)

Bzdura, WG nie ma żadnego oprogramowania pozwalającego na skanowanie plików gry lub procesów działających w tle jak to jest np. w przypadku gier Valve czy GameForge.

Może Hallack coś takiego mówił, jednak on potrafi patchnoty czytać i teorie spiskowe znaleźć. Zerowy autorytet.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co do cheatów wg ma takie stanowisko z tego co mi wiadomo: Każdy mod ułatwaijacy rozgrywke jest nie legalnym.

2. W randomkach nie jestem pewny, ale np. jak byś grał na cheat'cie na ESL'u to dostajesz perment.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...