Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer - Co sądzicie

Serwer  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którym serwerze najchętniej byście zagrali?

• Pierwszym
    • Drugim
    • Trzecim
    • Inny pomysł - pomysł w komentarzu.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam 2 koncepcje na serwer ale nie wiem jaką wybrać, więc proszę wasz o pomoc.

No to zaczynajmy:

1. Pierwsza koncepcja opiera się na survivalu + frakcje [gildie], ale z dużym dodatkiem. Gdy gracz wejdzie pierwszy raz na serwer to będzie miał do wyboru dwie klasy - paladyna i łowce . Każda na start otrzyma trzy unikalne umiejętności, które będzie mogła rozwijać.

Klasy nie będzie można zmienić.

2. Druga koncepcja jest podobna do pierwszej ale nie do końca.

Gdy gracz wejdzie pierwszy raz na serwer będzie miał do wybory dwie klasy - Snajper i Żołnierz.

Każda z tych postaci będzie miała swoją podstawową broń. Snajper wiatrówkę a Żołnierz karabinek pół automatyczny.

Jednak będzie można uzyskiwać lepsze bronie.

Każda profesja będzie posiadała pistolet.

Każda klasa będzie miała swoje "tajne umiejętności".

Snajper - po 5 sekundach bez ruchu z snajperką w ręku stawałby się niewidzialny

Żołnierz - zwiększona szybkość ruchu z bronią w ręku, i jeszcze jakiś atrybut, ale wy tu musicie mi pomóc bo jakoś nie mam pomysłu

By gra nie była zbyt nudna i bezcelowa na serwerze będą gildie[gangi].

Na serwerze będzie trzeba zbierać surowce, żeby zrobić amunicje,ekwipunek itp.

3. Trzecia opcja jest moim zdaniem mniej ciekawa, ale też może być. Byłby to zwykły survival, ale z pewnym dodatkiem.

W grze można by było zrobić "blok terenu", który by zabezpieczał teren 16x16 przed innymi graczami.

Można by było powiększać swój teren poprzez następne bloki terenu.

Jeśli macie jakieś aluzje proszę pisać je w komentarzach.

Opublikowano

Pierwszy. Co do drugiego... juz widzę tonę snajperów przy spawnie czatujących na kampienie wychodzących ludzi i to z niewidzialnością xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

­Trzecia. Pierwsze dwie wydają się bez sensu, przez fakt że są to tylko dwie klasy i kontrast nie jest ukazany jak w przypadku wampirów i wilkołaków. Ale to moje osobiste odczucie. A to pierwsze brzmi ekstra :D

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

­Trzecia. Pierwsze dwie wydają się bez sensu, przez fakt że są to tylko dwie klasy i kontrast nie jest ukazany jak w przypadku wampirów i wilkołaków. Ale to moje osobiste odczucie. A to pierwsze brzmi ekstra :D

Czyli pierwsze brzmi ekstra, ale jednak bez sensu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...