Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot towaru

kasper777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem sobie bluzę z h&m, ale okazała się za duża. Odciąłem ten plastikowy siusiek zaczepiony metka o metkę, czy bez niego zwrócą pieniążki? Jeśli nie, to czy 'przyspawanie' tego zapalniczką nie było by problemem? Nie mogę tej metki po prostu wsadzić do paczki i tyle?

Drugą sprawą jest to, że  'Skontaktuj się z firmą kurierską DPD, dzwoniąc pod numer 22 571 51 80 (opłata według lokalnego cennika) i ustal termin odbioru przesyłki.' tak jest napisane na stronie. Ale płacić 20zł za coś takiego to słabo, nie mógłbym po prostu pójść na pocztę i sam wysłać paczkę?

@edit: jak to wygląda w przypadku wymiany rozmiar na mniejszy? wysyłam im paczkę, a oni odsyłają mniejszy rozmiar i tyle? żadnych kosztów ani nic?

Opublikowano

Wszystko zależy od polityki jaki ich firma prowadzi, aczkolwiek paragon zawsze jest podstawą do reklamacji. Więc jeżeli bluza nie ma uszkodzeń mechanicznych to powinno dać radę.

Moim zdaniem powinieneś się najpierw skontaktować ze sprzedawcą u którego zamówiłeś bluzę i dopiero po tej rozmowie podjąć jakieś konkretne kroki.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Wszystko zależy od polityki jaki ich firma prowadzi, aczkolwiek paragon zawsze jest podstawą do reklamacji. Więc jeżeli bluza nie ma uszkodzeń mechanicznych to powinno dać radę.

Moim zdaniem powinieneś się najpierw skontaktować ze sprzedawcą u którego zamówiłeś bluzę i dopiero po tej rozmowie podjąć jakieś konkretne kroki.

Niestety @1373230489-U611928.pngPitbull_ mylisz się to nie zależy od polityki firmy bo reguluje to Unia Europejska.

Na terenie Unii Europejskiej obowiązuje możliwość zwrot towaru do 14 dni bez podania przyczyny.

Tu masz cały opis tej dyrektywy pkt 4:

http://www.konsument.gov.pl/pl/news/448/100/Nowa-dyrektywa-o-prawach-konsumentow-przyjeta.html

//

Opublikowano

Dyrektywa określa tylko zwroty i warunki opłat, nie określa jaki towar można zwrócić. 

Nie może zwrócić jeśli używał i nie ma żadnych wad, tym bardziej że obciął metki .

Zresztą wszystko sie załatwia najpierw ze sprzedawcą 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niestety @1373230489-U611928.pngPitbull_ mylisz się to nie zależy od polityki firmy bo reguluje to Unia Europejska.

Na terenie Unii Europejskiej obowiązuje możliwość zwrot towaru do 14 dni bez podania przyczyny.

Tu masz cały opis tej dyrektywy pkt 4:

http://www.konsument.gov.pl/pl/news/448/100/Nowa-dyrektywa-o-prawach-konsumentow-przyjeta.html

Może nie napisałem jednoznacznie. Od polityki firmy zależy czy po reklamacji za produkt zostanie zwrócona gotówka, towar wymieniony na nowy czy firma uzna, że towar został uszkodzony i zwrot gotówki lub otrzymanie nowej bluza się nie należy. Zaś paragon uprawnia do zwrotu/reklamacji towaru, który reguluje dyrektywa, którą podałeś.

Dziękuję za uwagę. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Dobra wszystkiego się dowiedziałem, obcięcie metki nie jest problemem. Zwrócić można do 28 dni, pieniądze wpłyną na konto bankowe.

Tak czy siak dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Kupując zgodził się na warunki reklamacji i zwrotów jakie zamieściła firma na stronie, powinien je spełnić by zwrócić niepełnowartościowy teraz towar. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...