Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawa treningu i hitboxów

Matikeusz123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Ostatnio mam problem jezeli chodzi o aim w cs'ie . Nie strzelam jak kiedys i ostatnio czuje sie jak warzywo . Więc chciałbym sie was zapytać jaki wy trening ( rozgrzewkę aimową ) stosujecie by dobrze strzelac i strzelać wogóle . Jakbyscie mogli to bardzo prosze , napiszczie porady , sposoby treningu , czas jego robienia i co własciwie robic by dobrze strzelac i sie rozgrzac do gry .

Mam jescze drugi problem . Mam monitor 100hz tylko ze ma 28 cali . I mi sie wydaje że rozmiar hitboxów jest mniejszy . Nie moge sie wcelować i jak czasami widze filmy z cs'a wydaje mi sie ze oni mają większe te głowy i mniejsze celowniki ( ale z celownikiem to kij bo sam moge sobie malutki zrobic ) . Mi nie chodzi o rozciągniete 4:3 tylko normalne . Jakby ktoś mi mógł pomóc z tymi problemami . Dziękuje

Legenda
Opublikowano

4;3 zrób, ale z blackbarsami i po problemie, a odnośnie treningu to DM'y (jak trening to odpuść na początku only HS) oraz mapy z workshopu.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

To wieksze glowy, czy hitboxy, bo na dobra sprawe to nie to samo, glowa to tekstura glownie, ps Twoj monitor (a pewnie to tv), wydaje mi sie iz, ma takie oszukane to 100hz, lag przez elektronike, w kazdym badz razie pojedzij myszka po podkladce, porob kolka generalnie, pograsz jeden DM i mozna grac rankedy, pewnie pierwszy bedzie rakiem, ale to tyle, szczerze mowiac ja wole obejrzec jakis mecz esportowcow zamiast duzo gry, bardziej mi pomagalo w graniu meczy, bo mialem bardziej jakby dojrzala gre po tym, duzo filmikow o trenowaniu aima jest itp, ogladnij sobie. Ale szczerze to przesadzacie z tymi treningami, podczas gry trzeba myslec, zeby nie robic glupich bledow, moze gra nie jest dla Ciebie, jaka masz range, ile godzin? 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

1,500 godzin i DMG nadal . Co do tego "tv" to to jest monitor . I gra jest dla mnie , o to sie nie martw bo gram juz od 1.6

jak ktos ma plan treningowy to ja chętnie zobacze

Opublikowano

Polecam ci mapy z workshopu! Może nie od razu zobaczysz efekty, ale tydzień, dwa, trzy i na pewno będziesz grał na wyższym poziomie ;) 

Bywalec
Opublikowano

He, znawcy polecający mapy z workshopu idźcie lepiej izaka oglądać. XDD

Jeżeli chodzi o rozgrzewkę to grasz 1/2 mapy na aim dm hs (polecam skillownie, często tam grywam) i lecisz turnieje.

Co do poprawy skilla to zwykły dm.

Opublikowano

Typie, z czym masz problem. Grasz jak grasz i tyle. Wyjebane w jakieś pseudo trening dla pizd. Po prostu grasz. Wywalone w jakieś rangi, masz 1,5kH i DMG- trudno, może nie jesteś w stanie już być lepszym i tyle, lol. Zresztą pomyśl też tak, że może nigdy nie byłeś jakimś mega kozakiem tylko chwilę miałeś dobry okres, a tak jak teraz grasz właśnie normalnie.

Co ma niby dawać rozgrzewka "aimowa".. umiesz strzelać to strzelisz, nie trzeba się "rozgrzewać". Ja pamiętam jak 4 miechy nie grałem i wróciłem to po prostu odpaliłem rankeda i pokarałem  jakoś cały serwer. To całe pierdolenie z treningami itd to jakaś ściema i ludzie sobie jakoś tłumaczą swój słabszy poziom.

Opublikowano

polecam, mefju kozak zajebiscie gada :)

ofc graj dm i stosuj sie do poradnika :v

Opublikowano

Napisze jak wygląda mój trening, oczywiście nie zawsze stosuje taki trening jak teraz napisze, ale staram się to robić jak najczęściej. 4 godziny trenuje Aim'a, na mapie v4b. Gram DM do znudzenia, a potem ewentualnie rankeda - wiem, może to długo i zdecydowanie za ostre trenowanie, ale strzelam głowy jak marzenie, także taki większy trening zawsze pomaga. I DM graj tylko only HS! Jeżeli masz kontrolowanie recoila opanowane, to nie musisz tego jakoś często ćwiczyć. Pamiętaj, że problemy ze spadkiem formy, czy gorszym aim'em, mogą być spowodowane przez ogólne samopoczucie, czy otoczenie. Jak jesteś zmęczony, to nie myśl, że będziesz jakoś perfekcyjnie grał. Jak też mi zimno w ręce, to gdzieś mi "ręce stoją w miejscu", tak nagle się zacinam i nie jestem w stanie zrobić dalszego ruchu na podkładce. Może masz tak samo, więc zadbaj, by było Ci cieplutko. Życzę powrotu do formy i samych głów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...