Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do Stream i nagrywania nowości.

Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?:

- W wysokości około 2100 - 2300 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

- około 1-2 miesięcy.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

- MacBook Air :)

Do czego ma służyć komputer?

- Podstawowe to na pewno nagrywanie najnowszych gier które wyjdą na Steam oraz Stream różnorodnych gier. 

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

- Posiadam Win7 starego jeszcze, monitor mam jakiś stary samsunga lcd chyba koło 21 cali lub więcej, tylko interesuje mnie sprzęt.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

- Za taki budżet nie mam co liczyć na podkręcanie podzespołów ...

Od Siebie mogę powiedzieć że wybrałem sobie pewien zestaw ale nie wiem czy będzie dobry :

Karta graficzna MSI GeForce GTX 750Ti GAMING 2G

Obudowa SilentiumPC Gladius M20 Pure Black

Pamięć Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz

Zasilacz SilentiumPC Vero M1 600W 80Plus

Procesor Intel Core i3-6100 3.7GHz, 3MB

Dysk SSD Transcend SSD370 128GB SATA3

Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis 3 HE1425

Płyta główna MSI B150M PRO-VDH

Cały zestaw koszt około 2198 zł brutto, Coś nie pasuje do tego sprzętu ? Coś byście zmienili ? 

Opublikowano

Przyjdź tydzień przed zakupem.

P.S. W tej cenie możesz zapomnieć o stream'owaniu. Na i3 które ma 2 rdzenie/4 wątki? Daj żyć...

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Lepiej taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/4pg3Xb/ jak troche za duzo, to mozna wziac i5 6400, ale generalnie nie robilbym tak, 200zl wiecej niz Twoj zestaw, ale serio wydajniej. Streamowanie na i3 to ciezko bedzie. Branie czegos na fx6300 to tez slaby pomysl, bo ten procek gorzej sprawdza sie w grach od i3, moze w streamie lepiej, ale wychodzi troszke podobniej wtedy, no i branie 1151 jest bardziej przyszlosciowe, bo fxa potem wymienisz moze na 8350, co sie nie kala troche. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

- około 1-2 miesięcy.

Zatem nie wiem po co Wy się w ogóle produkujecie dalej skoro i tak w chwili obecnej jest to bez sensu.

Opublikowano

Wyrzuć SSD i chłodzenie (lub weź słabsze).

A przypadkiem nie lepiej zachować dysk SSD który będzie lepszy w odczytywaniu danych itp ? 

Lepiej taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/4pg3Xb/ jak troche za duzo, to mozna wziac i5 6400, ale generalnie nie robilbym tak, 200zl wiecej niz Twoj zestaw, ale serio wydajniej. Streamowanie na i3 to ciezko bedzie. Branie czegos na fx6300 to tez slaby pomysl, bo ten procek gorzej sprawdza sie w grach od i3, moze w streamie lepiej, ale wychodzi troszke podobniej wtedy, no i branie 1151 jest bardziej przyszlosciowe, bo fxa potem wymienisz moze na 8350, co sie nie kala troche. 

Niestety ale Radeona nie uwzględniam w żaden sposób.

- około 1-2 miesięcy.

Zatem nie wiem po co Wy się w ogóle produkujecie dalej skoro i tak w chwili obecnej jest to bez sensu.

Dlaczego tak mówisz że mam przyjść dopiero tyg przed ? Chcę otrzymać kilka propozycji które mogą ludzie zaoferować jaki sprzęt itp. Tutaj akurat kolega wyżej pokazał pewien zestaw ale on odpada od razu z powodu takiego że jest tam Radeon.

Opublikowano

Oho, ślepy fanboj nvidi, amd sra na nvidie w niemalże każdym przedziale cenowym, a Ty odrzucasz lepszy zestaw tylko dlatego bo jest tam radek, i w między czasie tym bardziej zabijasz możliwość streamowania, ludzie po co sobie zycie utrudniac.

Opublikowano

Człowieku przyjdź tydzień przed zakupem bo rynek PC może się odwrócić wielokrotnie, a jak chcesz popatrzeć propozycje to popatrz inne tematy w których ludzie kupują PC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...