Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chwilowe "klatki" podczas rozgrywki w fife

Xtr3me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zakupiłem sobie na Originie EA Access ze względu na to żeby pograć sobie coś niecoś w fifę 16 jeszcze zanim wyjdzie nowa 17. I tak grałem w nią od bodajże połowy czerwca i nie było z nią żadnych problemów.. aż do dzisiaj. Stwierdziłem, że zagram sobie meczyk na Ultimate w sezonach offline i już przy włączaniu fify mogłem zauważyć małe lagi w ładowaniu się całej gry. Do rzeczy, na początku meczu nie było żadnych problemów gra chodziła płynnie, jednak w pewnym momencie  zaoferowała mi pokaz slajdów na kilka sekund, a potem znów wracała do stanu pierwotnego i tak w kółko co kilka chwil. Wiadomo, nie da się tak rozgrywać meczu, bo ani nie ma przyjemności z samej gry oraz żadna akcja się nie sklei. Moje domyślne ustawienia były następujące:

Jakośc renderowania: wysoka, MSAA: 2x, klatki: ogranicz 60 kl/s, włączone areo.

Próbowałem w sumie wszystkiego poza reinstalacją gry, ustawiałem wszystkie ustawienia na minimum, uruchamiałem origin w trybie zgodności, naprawiałem grę (tą funkcją w originie), wyłączałem areo, włączałem wysoki priorytet dla fify, zaaktualizowałem sterowniki do grafy. Wszystko to niestety nie przyniosło żadnego efektu. Dodatkowo sprawdzałem jak komputer zachowuje się w innych grach (CS:GO, Sniper Elite v2) i tam żadnych problemów nie napotkałem, fpsy były takie jak zawsze. Odpaliłem sobie jeszcze dodatkowo na próbę fife 16 demo i problem non-stop występował. Moje najważniejsze komponenty w kompie:

Procesor: AMD FX -6300 Six-Core Proccesor 3,5 Ghz 

RAM: 8GB 
Karta Graficzna: Nvidia GeForce GTX 750 Ti

Sory, że tak długo, ale chciałem ładnie wprowadzić do tematu, żeby wszystko było jasne i klarowne, jeżeli ktoś miał podobny problem albo wie jak go rozwiązać niech da znać :D Z góry dzięki :P

EDIT: Dzisiejszy reinstall także nie pomógł.. 

2h1bglncole4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...