Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kreskówki ;)

Aplay.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak wiemy, w dzisiejszych czasach młodzież ma... inaczej. Facebook, internety i wszystko tym podobne, więc, ludzie już tak bardzo nie spędzają czasu przed kanałami typu. cartoon network, boomerang lub inne tego typu. Powiedzcie mi, jak było za waszych czasów? Założę się, że nie jedna osoba oglądała jakieś kreskówki, animowane seriale. Sam teraz czasami wracam do tego i jak przypominam sobie dawniejsze czasy, to aż się łezka kręci w oku *nie, nie jestem aż taki uczuciowy. Nie mówcie, że nie wracacie czasem do takiego typowego gumballa czy clarenca. Jest też fakt, że dawniej te kreskówki były lepsze. Czasem nawet uda mi się zobaczyć, jak mama przełączała kanały telewizyjne i natchnęła się na takiego Reksia. Zaczynała mówić jak to w ich czasach fajnie te "bajki" były. Teraz jest inaczej. Znam wiele osób dorosłych, które oglądają takie animowane seriale. Niektórzy po prostu się wstydzą, bo pseudo kumple zobaczą jak oglądasz jakąś fajną kreskówkę, przyjemną dla oka, a taki Ci gimbus wyskoczy i "ha ha ha dziecko ogląda bajki dla dzieci ha ha heheuehe iks de de de de de" albo już dorośli i pseudo poważni sądzą, że to nie dla nich. Jednak jak się już rzuci w oko taka kreskówka, to chętnie patrzą, co tam się dzieje. Teraz są one o wiele gorsze, ale zdziwię się, jeżeli czasem do nich nie wracacie. Mi się zawsze te animacje przyjemnie oglądało ;) Co sądzicie o dzisiejszych kreskówkach, jakie były wasze ulubione, czy może wracacie jeszcze do nich? Podzielcie się swoją opinią :makka:

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Dzisiejsze kreskówki to dno i wodorosty te nowe atomówki i młodzi tytani jak i szaulin pojedynek mistrzów podobno tylko Samuraj Jack ma trzyamć poziom( jak mi go zrypią to ich zarype) w pmocy przy produkcji nowszych wersji starych kreskówek powinny pomagać pokolenia, które się na nich wychowały. Oglądałem wszystkie wcześniej wymienione + jeszcze za czasów jetixa i foxkidsa oglądałem pełno Ach ten Andy, Pokemony Pakugany ,Dual Masters ryłem sobie banie po takich kreskówkach jak Krowa i Kurczak Jam Łasica Mroczne przygody Billego i Mandy, Chojrak Tchórzliwy Pies Eddki było tego bardzo dużo i ciesz się dobrze że jestem taki stary bo szczerze za dzieciaka tych dzisiejszych kreskówek bym nie oglądał przecie niektóre sceny z tych atomówek to się o pedofilie dziecięcą otarają normalnie

Opublikowano

Dzisiejsze kreskówki to dno i wodorosty te nowe atomówki i młodzi tytani jak i szaulin pojedynek mistrzów podobno tylko Samuraj Jack ma trzyamć poziom( jak mi go zrypią to ich zarype) w pmocy przy produkcji nowszych wersji starych kreskówek powinny pomagać pokolenia, które się na nich wychowały. Oglądałem wszystkie wcześniej wymienione + jeszcze za czasów jetixa i foxkidsa oglądałem pełno Ach ten Andy, Pokemony Pakugany ,Dual Masters ryłem sobie banie po takich kreskówkach jak Krowa i Kurczak Jam Łasica Mroczne przygody Billego i Mandy, Chojrak Tchórzliwy Pies Eddki było tego bardzo dużo i ciesz się dobrze że jestem taki stary bo szczerze za dzieciaka tych dzisiejszych kreskówek bym nie oglądał przecie niektóre sceny z tych atomówek to się o pedofilie dziecięcą otarają normalnie

Niestety masz racje. Te dzisiejsze kreskówki, szkoda gadać... Ale fajnie czasem wrócić do tych starszych, miłe dla oka są takie bajeczki. ;) 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Przeczytałem "kremówki" zamiast "kreskówki". :makka:

Anime można zaliczyć do kreskówek?

Opublikowano

Oczywiście że tak 

Anime=Kreskówka Z Japonii

Kolejny który mówi "kiedyś było lepiej" , czego ty oczekujesz od amerykańskich kreskówek , ambitnej fabuły ?

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Oglądało się kiedyś na jetixie naruto z polskim dubbingiem ;) polecam to anime 10/10. Faktem jest, że dzisiejsze kreskówki są strasznie słabe typu wujcio dobra rada. Cartoon Network to nie to samo co dawniej ;)

Opublikowano

Oczywiście że tak 

Nie wywołuj armoro z piwnicy! #pdk

Odnośnie tego, że "kiedyś było lepiej", może masz poniekąd rację, ale patrzysz na to wszystko właśnie przez pryzmat czasu, bo te "bajki" oglądałeś X lat temu i coś tam ci w pamięci się utarło i masz jako-takie przeświadczenie, że było to dobre - bo przecież oglądałeś. Jednak wielu zapomina, że w tamtych czasach oglądało się wszystko niezależnie czy było dobre czy nie dobre, a jedyne porównanie jakie miałeś to twój własny osąd i ewentualnie kolegów z podwórka/osiedla.

Zaś dzisiaj kreskówki poszły z duchem czasu, jakby się to dzieciakom nie podobało to by tego nie robili, a że są bardziej szokujące niż kiedyś, cóż... dzisiejszym dzieciakom w dobie internetu trzeba na prawdę porządnie "pierdolnąć" by się czymś zainteresowały, bo mają tyle alternatyw (które sprawią, że nie będą oglądać CN czy innego kanału z bajkami), o których my za dzieciaka mogliśmy tylko pomarzyć. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ja świetnie wspominam Galactik Football, Ach, ten Andy, Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster, Ed, Edd, Eddy.

Super kreskówki i za nic nie zamienił bym ich na debilne filmiki youtuberów, których obecnie ogląda większość dzieci.

Opublikowano

Galactic Football czy jakoś tak, Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster, ohh, człowieku.. dzięki za dobre wspomnienia ^^ aż sobie zajrzę potem do jakiegoś odcineczka. Miło się ogląda ;) 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

I tak najlepszą kreskówką  z Jetix był Yin Yang Yo! i Naruto.

Ja świetnie wspominam Galactik Football, Ach, ten Andy, Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster, Ed, Edd, Eddy.

Super kreskówki i za nic nie zamienił bym ich na debilne filmiki youtuberów, których obecnie ogląda większość dzieci.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Oczywiście że tak 

Kolejny który mówi "kiedyś było lepiej" , czego ty oczekujesz od amerykańskich kreskówek , ambitnej fabuły ?

tu nie chodzi o żadną fabułę ( no może prócz Jacka) ale o dusze jaką miały te kreskówki oni je zniszczyli  to wszystko przejdzie na psychikę tych dzieci nie na wyobraźnie na psychikę

Opublikowano

Pamiętam niecierpliwe oczekiwanie godziny 21:00, gdzie rozpoczynany był program Hyper od anime. A dużo wcześniej RTL7 -> Sailor Moon, Saint Seiya, Dragon Ball, Dr. Slump. Motomyszy z Marsa, Zaczarowany ołówek, Reksio i wiele innych bajek, które miały fajną kreskę, jakąś fabułę i ogólnie dużo lepsze były pod każdym względem od obecnych bajek, które są puszczane na kanałach Catroon Network czy jakieś Nickelodeon ._.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

RTL7 i DragonBall, oj pamiętam jak mnie zawsze mama wołała do domu jak miał się zaczynać ^^

Z takich starych bajek to szczerze było ich duuuuużo, Reksio, Bolek i Lolek, Zaczarowany ołówek, Krecik, Przypadki Zwierzo-Jeża, Wilk i Zając (jeszcze pamiętam jak to zawsze w kółko na kasacie video oglądałam^^), Sąsiedzi, Tom & Jerry, Pinky i Mózg, Oggy i karaluchy, Chojrak tchórzliwy pies, Ed Edd Eddy, Witch (:D), Odlotowe agentki, Hamtaro, Pokemony, Pucca, Były jeszcze takie bajki jak bliźniaki Cramp, Ach ten Andy, Świat wg Ludwiczka jej no duuuzo duzo tych bajek :D

Nadal lubię je oglądać, znaczy nie oglądam teraz tego co leci bo nie wiem do czego to porównać, ale tamte bajki fajnie się oglądało. ;>   

229401491222156497913.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...