Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LeBlanc & Azir

Ao_Shin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znacie kogoś kto mainuje Azira lub LeBlanc?

Chciałbym wymasterować obie postacie, lecz chciałbym to zrobić od podstaw wzorując się na kimś.

Chodzi mi tu o osobę, która np. omawia co patch itemy które składać, masterki, nerfy, buffy, jak grać na counterpicki czy jak wyprowadzać combo, tak jak to robi "Irelia Carries U".

Opublikowano

Nie znalazłem zbyt osób omawiających masterki, runy itp. są kanały na yt na których ludzie majnują tą twoją lb i azira. raczej lepiej by było skorzystać z jakiejś strony z postaciami gdzie zamieszczane są buildy profesjonalnych graczy, może i nawet omawiane dlaczego akurat takie masterki (ale raczej to w języku angielskim). przynajmniej ja tak bym zrobił :). A co do oglądania meczów azira i lb to wystarczy że wpiszesz na yt azir/lb challenger albo master albo diament gameplay i masz. Pamiętam że był pewien kanał tylko nie pamiętam jaki, gdzie gość pokazywał mecz jakiejś postaci którą grał jakiś challenger i przed grą pokazywał runy, masterki, buildy tej postaci. Warto poszukać bo jest tego sporo. A po za tym, wystarczy że będziesz grał tymi postaciami bez przerwy mecz w mecz codziennie i sam ogarniesz wszystkie kontry, combo itp. Ja tak samo zrobiłem z nidalee. Początkowo nie wiedziałem co nią robić jakie combo itp. zagrałem nią 100 gier w krótkim czasie i wszytko ogarnąłem. Z Tobą powinno być tak samo :)

Opublikowano

Pisz na yt how to azir lub how to leblanc. Poogladaj w zwolnionym tempie akcje zeby wiedziec jak wykonywac combo a pozniej po prostu graj. Naucz sie farmic dobrze tymi postaciami bo to dosc wazna rzecz. Nie bedzie latwo , to trudne postacie do ogarniecia ale mysle ze jesli wbijesz 5 poziom maestri nauczysz sie grac

Up* co do tych probuidow nie zawsze sie sposuje. Czasem lepszy jest rekomendowany doran ring na start niz polecany item przez goscia ktory ma challangera.

u1lc.png
Opublikowano

Do azira możesz oglądnąć "drift king azir", chyba nagrał kilka poradników, ale buildy pewnie są przestarzałe.

//w jego playlistach masz azir school

Opublikowano

Co do buildu... zależy na kogo grasz. Jak przeciwnik zagra early, jak ty zagrasz. Czy agresywniej czy może nie. Cały build champ, midgame czy late liczy się tylko i wyłącznie on early game bądź carry game by jungler.

A co do czegoś dokładnego niżej masz 2 linki do osób które mainują takie champ. 

1. lb : http://www.lolskill.net/summoner/LAN/Im%20Alex/matches

2. azir : http://www.lolskill.net/summoner/RU/%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%91%D0%90%D0%93%D0%95%20%D0%93%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BC/summary

są to osoby w top 1 best players więc myślę, że umieją co nie co tymi championami... ;)

Opublikowano

A mógłbym prosić o jakąś stronkę z buildami?

masz stronki typu mobafire, probuilds, champion gg 

Odpuść sobie mobafire :D Probuilds jest najlepsze.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

A mógłbym prosić o jakąś stronkę z buildami?

Tylko broń Boże znajdziesz sobie jeden Build i bedziesz go używał cały czas. Wejdź sobie najlepiej na probuilds, pooglądaj kilka wersji budowania od kilku graczy i stwórz sobie swój schemat. Build trzeba analizować na bieżąco, bo po co magic resisty przeciw teamowi AD itp.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@AntyWarrn tzn, wiem że są core-itemy na każdej postaci, oczywiście nie kopiowałbym buildu 1:1 tylko raczej bym je testował sobie, sprawdzał co gdzie się przyda. Od pewnego czasu nie tworzę buildów z neta, lecz raczej pod przeciwnika. Ale wiadomo, lepiej zacząć się na czymś wzorować; P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...