Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące ADC

blondyn135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Ci lepiej grać z kosą to buduj, build jest indywidualną sprawą. Jak kosa pomaga w farmie, bo nie wiem?

Opublikowano

Chciałeś powiedzieć , że kosa działa dobrze do Weave clearu. Moim zdaniem i tak wciąż najlepsza jak Armatka.­

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Jak Ci lepiej grać z kosą to buduj, build jest indywidualną sprawą. Jak kosa pomaga w farmie, bo nie wiem?

Chciałeś powiedzieć , że kosa działa dobrze do Weave clearu. Moim zdaniem i tak wciąż najlepsza jak Armatka.­

No tak, do wave clearu :P Zawsze mam problem z farmą, a adc lubię grać :D
Opublikowano

No tak, do wave clearu :P Zawsze mam problem z farmą, a adc lubię grać :D

I Tak i tak. Preferowałbym armatke. Zwiększony zasięg nie raz ci się przyda aby dobić kogoś.

­

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Ludzie trochę błędnie interpretują "probuilds", build na każdej lini,  na każde postaci powinien być dobierany pod daną  rozgrywkę, oczywiście  można się sugerować, "o fejker tutaj składa inny item niż ja składalem" ale warto się zastanowić dlaczego się tak złożył i czy akurat w twojej aktualnej grze ten  item jest potrzebny. Postaram się to zobrazować trochę na przykładzie "CZY TERAZ GRA SIĘ NA KOSE STATIKA"

To zależy od championa i to w bardzo dużym stopniu, no ale dajmy na to, że gramy vayne złożyliśmy sobie tego "botrka" i teraz przyszedł czas na

"phantom dancer" czy "statik" czy jednak "rapid cannon"

tak naprawdę każdy z tych przedmiotów jest dobry na swój sposób

- statik [jeżeli twój team nie ma zbyt dobrego outpushu] - może by było warto chociaż tym statikiem coś podziałać

- rapid cannon [jeżeli twój team nie ma zbyt dobrego engage [głownie dużo assassinów w drużynce którzy tylko czekają az ktoś popełni błąd / straci trochę hp] - może by było warto pierdolnąć w typa za 30% hp  z tego właśnie cannona

- phantom dancer [jeżeli przeciwnik ma jakieś bardzo twarde postacie typu nasus, volibear, malphite] - to wyżej wymienione itemki po prostu będą słabsze, jako adc niestety musimy być świadomi tego, że jakiś "tank" będzie chciał na nas "usiąść"

jak widać w tej grze trzeba myśleć, nawet podczas doboru przedmiotów, sugerowanie się "probuilds" to debilizm, to może być  droga, ale składanie item w item tego samego co  "prosi" to droga na skróty która nie zawsze będzie działała.

Opublikowano

Akurat statik jest fajny na drużynke papierów w enemy, zawsze to coś dodatkowego magicznego dmg na kilka postaci na raz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...