Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie chcę się włączyć!

Carusso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Otóż tak jak w temacie komputer nie chcę się włączyć.Dokładnie słychać ,że pracuje pojawia się pierwsza animacja,druga i czarny ekran z kolorowymi pixelami u góry (screen poniżej).I tak cały czas. Prawdopodobnie wynika to z mojej winy,chciałem zwiększyć fps w csgo więc oglądałem jakieś poradniki na YouTube.Nie było jakiś mega skomplikowanych sposobów oprócz jednego na końcu filmiku (link do filmiku poniżej).Żebyście nie musieli oglądać całego skrócę:Polegało to na znalezieniu w edytorze rejestru Folderu odpowiadającego za kartę graficzną, zrobienie nowego klucza (MessageSignaledInterruptProperties) i tak jakby podklucza (MSISupported, i tak teraz myślę czy jestem debilem i wpisałem klucz od karty MSI mając Nividie). I po prostu zrestartowałem komputer.Nie wiem czy to jest wina tego klucza czy innych rzeczy które zrobiłem.Ustawiłem też sprawdzenie błędów na dysku przy następnym uruchomieniu komputera bo od razu coś nie chciało zadziałać. Ehh...mam nadzieję ,że mi pomożecie :)

Link do filmiku:  https://www.youtube.com/watch?v=GqBiMhOSd3M

post-1305471-0-25153200-1467055181_thumb.jpg

Opublikowano

Instaluj od nowa albo próbuj odzyskiwanie systemu albo przywracanie z zapisanych punktów. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Instaluj od nowa albo próbuj odzyskiwanie systemu albo przywracanie z zapisanych punktów. 

Próbowałem odzyskiwania w czasie,z punktów nie dało rady  i wszystkich innych rzeczy z "Napraw komputer" Tak samo z trybem awaryjnym.Spróbuję jeszcze jutro innych opcji. Wierszem poleceń nie dam rady dostać się do Regedit i usunąć ten klucz co nie?

Opublikowano

To zainstaluj ponownie albo daj napraw 

Dostałem się przez wiersz poleceń do regedit. Nie było tam tego folderu,to znaczy był ale nie mogłem go rozwinąć.Pewnie dlatego ,że były tam tylko pliki systemowe.Zrobiłem też sfc/scannow ale piszę mi żebym uruchomił komputer,i  jeszcze raz użył sfc i tak w kółko.Uruchomiłem jeszcze raz narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia.Z  zainstalowaniem chodzi Ci o instalację nowego windowsa? Jeśli tak to go nie mam, ten komputer ma już 7 lat.Mogę pożyczyć od kumpla na płytce ale nie wiem czy to zadziała :/ 

Opublikowano

Jezeli zmieniłeś cos w rejestrze to sprawa prosta, nie jestem pewien czy dostajesz sie do trybu awaryjnego bo troche nie mogę sie polapac w tym co piszesz, pozna godzina juz... Wracają, jezei możesz dostać się do trybu awaryjnego to wejdź tam do danego folderu i usuń dodany klucz, albo zrób przywracanie całego rejestru, tak na przyszłość zawsze rob kopie rejestru lub danego klucza (h_key) przed zmianami w rejestrze. Jezeli jednak nie możesz to pozostaje ci przeinstalowanie systemu

Opublikowano

Jezeli zmieniłeś cos w rejestrze to sprawa prosta, nie jestem pewien czy dostajesz sie do trybu awaryjnego bo troche nie mogę sie polapac w tym co piszesz, pozna godzina juz... Wracają, jezei możesz dostać się do trybu awaryjnego to wejdź tam do danego folderu i usuń dodany klucz, albo zrób przywracanie całego rejestru, tak na przyszłość zawsze rob kopie rejestru lub danego klucza (h_key) przed zmianami w rejestrze. Jezeli jednak nie możesz to pozostaje ci przeinstalowanie systemu

Naprawiłem a raczej samo się naprawiło.Dałem tą opcję przywracania systemu nie w czasie tylko to drugie w "Napraw komputer" nie pamiętam nazwy.Po godzinie szukania wyskoczyło mi ,że nie znalazło dokładnie błędu i chciało wysłać raport czy coś takiego i uruchomiłem ponownie komputer i działa.Dzięki za zainteresowanie tematem :D  Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...