Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd w TWRP - "No OS installed".

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :) mam problem z moim telefonem zrobilem formata w TWRP i jest komunikat "No OS installed" nie mam kopii zapasowej i nie da rady przywrocic ;/ czy wgranie na nowo softa cos da? Wiecie może jak to naprawic model telefonu to huawei p8

Pomogłem?! Daj Lubie To!

Opublikowano

no skoro sformatowałeś partycję system to co się dziwisz? wystarczy wgrać oryginalny lub customowy soft i tyle.

Opublikowano

Z programu który masz do telefonu albo poszukać np na XDA romów

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Najłatwiej będzie podpiąć telefon, wrzucić rom do pamięci telefonu komendą "adb push <nazwa.zip> /sdcard/.", później wejść w instalację w TWRP, uruchomić zip  iii... to by było na tyle. Oczywiście wszystko zgodnie z instrukcją od autora romu.

Opublikowano

Skoro nie umiesz nawet wgrać poczytaj najpierw jak to zrobić na forum XDA w dziale tego telefonu.

Razem z opisami jest soft i romy z którymi marnie. 

Wgraj normalnie aktualny rom , pewnie na stronie producenta pisze jak ( rom na kartę w odpowiednim katalogi i start z recowery ) 

Opublikowano

pobralem rom i wrzucilem go na karte SD ale w zakladce install w TWRP sa tylko  2 foldery ale sa puste  ;/ moglby  ktos podeslac link do niezbrandowanego softu?

Pomogłem?! Daj Lubie To!

Opublikowano

Nie, fotografię... WRR... ( żart ) 

Czytaj uważnie co pisze w opisach i tutorialach, a pewnie napisali by wrzucić na kartę SD i do katalogu chyba dload albo podobnego bo MUSI W NIM BYĆ. 

Tak się uaktualnia Huawei zwykle, jak ten model nie wiem bo mi się nie chce sprawdzać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...