Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W co chcecie zagrać?

Ytrew

W jaką grę chcecie zagrać?  

1. 1. W jaką grę chcecie zagrać?

• Krótka przygodówka ze średnio dużym otwartym światem
      0
    • Horror single/multiplayer
      0
    • Coś innego (napisz w komentarzu co)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po prawie półrocznej nauce pewnego silnika, postanowiłem stworzyć swoje pierwsze dzieło. Zastanawiam się nad przygodówką z płytką fabułą i otwartym światem, liniowym horrorem który będzie można przechodzić w coopie lub samemu, lub grze multiplayer która będzie polegała na parkour lub czymś podobnym. Oczywiście jeśli macie inny pomysł który mógłbym zrealizować i nie będzie on wymagał biurowca programistów to możecie śmiało pisać :)

Tworzenie podstaw takich jak zapis, ruch, menu, ustawienia itp rozpocząłem już jakiś czas temu i są w fazie testów :) oraz jako że moje umiejętności graficzne są równe 0, postanowiłem że większość tekstur i modeli będę umieszczał w grze przy pomocy fotogrametrii. Jeśli się to nie uda to gra wyjdzie bez tekstur (tzn wszystko szare) lub z darmowymi teksturami z neta do czasu znalezienia grafika :D

Jak już z waszą pomocą się na coś zdecyduję i ogarnę sprawy techniczne to gra wyjdzie pod koniec wakacji, w grudniu albo w innym terminie którego jeszcze nie przewiduję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...