Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrwałem procesor z gniazda który był przyklejony do radiatora!

druch5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem. Kilka miesięcy temu nałożyłem paste termoprzewodzącą na procka. Wczoraj przy okazji konieczności ściągnięcia klapy z komputera chciałem zobaczyć jak to się wszytko ogólnie trzyma. Okazało się że procesor był mocno przyklejony do pasy i pociągnołem za mocno i wyrwałem radiator razem z procesorem. Kilka drócików od niego się leciutko wykrzywiło ale to się da wyprostować. Gorzej jest z wejściem na procesor ponieważ jak biore do góry ten metalowy element służący do otwierania gniazda a następnie wkładam procesor i biore go w dół to procesor się na nim nie trzyma. Mogę go wyjąć bez problemu mimo że jest zamknięty. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Mój procesor: AMD Pheneom II 965 X4 3.6 Ghz

Płyta główna: Gigabyte 970A-DS3.

Pozdrawiam

ente91 (druch5)

Opublikowano

Uroki socketów AMD. Pozostaje ci wymiana płyty i (ewentualnie) procesora. Następnym razem rozgrzej procesor (np grając) i wtedy dopiero ściągnij chłodzenie.

102uwxd.jpg

Opublikowano

Uroki socketów AMD. Pozostaje ci wymiana płyty i (ewentualnie) procesora. Następnym razem rozgrzej procesor (np grając) i wtedy dopiero ściągnij chłodzenie.

Wyprostowałem procesor i udało mi się włożyć tak żeby trzymało, pc działa.

Pozdrawiam

ente91 (druch5)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...