Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk twardy - znikło 700GB

Wariat here

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, tutaj screen:

http://prntscr.com/bl9c06

Powinienem mieć na dysku c razem +/- 740GB, a jest 59GB, na screenie jest pokazane wszystko.

Stało się tak po operacji recovery system, zauważyłem to gdy chciałem zrobić osobną partycje na gry i filmy.

@Edit

po usunięciu punktów przywracania mam tam do wyboru od 6GB do 700GB, ale na dysku C nadal mam tylko 59GB, z czego wolne aktualnie 21GB i ciągle się zmniejsza nie wiem czemu

Opublikowano

Hmm, samo robienie jednej partycji prosi sie o kłopoty, w tej sytuacji jezeli robisz punkt przywracania to możliwe jest ze robi sie kopia xapasowa, po czym zapetla sie ona i robi kopie kazdej kopii i wychodzą takie kwiatki ze nie wiadomo co sie dzieje, szczególnie przy tak dużym dysku zalecane jest robienie 2-3 partycji, krótko mówiąc zrobilbym format, zgraj te najbardziej potrzebne pliki i rob, na praktykach robiliśmy sporo komputerów i uwierz ze format jest dużo mniej czasochlonny niż szukanie problemu i wyeliminowanie go. A jezeli chcesz sie bawić to wywal wszystkie punktybprzywracania i wylacz robienie punktów przywracania i automatyczne aktualizacje. Byla taka aktualizacja do win7 po której caly dysk sie zawalal bo caly czas pobieraly sie nowe pliki aktualizacyjne, blad programu i tyle, od siebie polecam format, latwy, szybki i przyjemny.

Opublikowano

Bajek mu nie pisz, przywracanie i kopie nie zajmują więcej niż 5%-10 % całej powierzchni dysku, zresztą źle podawana jest pojemność dysku. 

Uszkodzona tablica partycji, zrób partycjonowanie od nowa albo skanowanie dysku. 

chkdsk c: /f w cmd jako administrator i restart kompa 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...