Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MaxBans- problem z banami

Mordassss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki, ze kick wgl nie działa, a /ban banuje, ale nie kickuje gracza, wiec dopóki gracz nie wyjdzie z serwera nie ma bana, nawet w script jak wpisze kick player due to "xD", nie wywala gracza.

Plugin na bany: MaxBans, Spigot 1.7.10

Opublikowano

To skoro masz zewnętrzny plugin to czemu go nie wywalisz i nie posłużysz się Essentialsem do banów

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

BarAPI, ClearLag, cRecipes, CustomServerMessages, FunnyGuilds, Essentials, Mycommand, PermissionsEx, QuickTrade,RandomTP,TimeTnT,TeleportWand, VanishNopacket,Wildskript,SQuery,Skript,WordlBorder,Edit,Guard, ZavAutoMessage

+ usunalem maxbans i skorzystalem z essentials, nadal ten sam problem....

Wgralem jakies iban, podobno 2x lepsze niz maxbans, zabralem sobie op'a, range dalem na gracz, reloglem i dalej. (Tylko, ze na cb 1.4.7)

Dlaczego nie moge siebie zbanowac ? Nie rozumiem tego, przez konsole zadziałało, lecz dalej nic sie nie dzieje dopiero jak relogne pisze, że mam bana.
Opublikowano

Wszystkie skrpyty sam pisałem, i nie robilem nic pod bany.

Spróbuję inaczej. Powyłączam wszystkie skrypty, albo  je na chwilę ,,wyrzucę,, z folderu

\

o.O wywalilem wszystkie skrypty i działa ! (Tylko dlaczego? Nie robilem, zadnego skryptu pod banwoanie)

Teraz musze przeanalizowac i poszukac, ktory skrypt wadzi ;)

EDIT//

Wszystkie skrypty wadzą ??? Wpisze nawet:

command /mieso:

trigger:

give 1 wood to player

Opublikowano

BarAPI, ClearLag, cRecipes, CustomServerMessages, FunnyGuilds, Essentials, Mycommand, PermissionsEx, QuickTrade,RandomTP,TimeTnT,TeleportWand, VanishNopacket,Wildskript,SQuery,Skript,WordlBorder,Edit,Guard, ZavAutoMessage

+ usunalem maxbans i skorzystalem z essentials, nadal ten sam problem....

Wgralem jakies iban, podobno 2x lepsze niz maxbans, zabralem sobie op'a, range dalem na gracz, reloglem i dalej. (Tylko, ze na cb 1.4.7)

Dlaczego nie moge siebie zbanowac ? Nie rozumiem tego, przez konsole zadziałało, lecz dalej nic sie nie dzieje dopiero jak relogne pisze, że mam bana.

TeleportWand xD Wstydzę się tego że jeszcze go ludzie używają ._. on jest suaby

Ah ten kukuzjebek, potrafi wypromować xD

Jakbyś się jeszcze nie kapnął, to był mój jeden z pierwszych pluginów ;p DLATEGO JEST SŁABY ;p

@antyblez...blezurumar

Usuń skript, bo to gówno bugujące się. (serio)

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

No tak, tylko co teraz mam zrobić, gdy usunę skrypty ;)? Moja wiedza o javie konczy sie na tym, ze umiem zrobić komende /spawn

@AdamGrzegorz

A tak sie wgl zapytam jak już tu jesteś, ten teleportwand można pod siebie zedytować (Chodzi mi o ,,srodek pluginu,,)?

Opublikowano

No tak, tylko co teraz mam zrobić, gdy usunę skrypty ;)? Moja wiedza o javie konczy sie na tym, ze umiem zrobić komende /spawn

@AdamGrzegorz

A tak sie wgl zapytam jak już tu jesteś, ten teleportwand można pod siebie zedytować (Chodzi mi o ,,srodek pluginu,,)?

Rób z nim co chcesz xD

Co do pluginów zamiast skryptów, wynajmij developera. Do prostych spraw nie będzie dużo wymagał, a w skripcie raczej gildii nie piszesz. (MAM TAKĄ NADZIEJE, BO TO BY BYŁO ZABÓJCZE)

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ja wiem, żeby takich rzeczy nie pisac w skrypcie, bo maszyna wybuchnie x) // Tylko co jak ja mało pieniędzy mam xD? Skrypty sobie sam mogłem robić, a z pluginem jest trochę gorzej miałem 3 podejścia do pisania pluginów, za 3 razem napisałem komende /spawn, która i tak nie działa xD

To jak naprawić, aby ,,nie gryzło się,, z banowaniem ??

Edit//

Mój mózg własnie wybuchł. Jeżeli wgrywam skrypty pojedynczo uzywajac komendy /sk reload <skrypty>, bany działaja.

Jezeli wlacze serwer bany nie działaja woot xD?

Opublikowano

Moim zdaniem nie potrzebnie wgrałeś ten plugin ponieważ system banów w essentials jest bardzo dobry i nie ma sensu wgrywania jakiś durnych pluginów na "bany".
Tak więc wywal tamten plugin i zostaw system banów w essentials .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie prościej zainstalować plugin essentials??? Ma on obsługę podstawowych poleceń (home spawn warp money ekonomia itd.)

I ma wbudowane bany, kicki, mute, jail itd.

Możesz nim też dawać bany,kicki mute itd..... na czas!

Więc po co instalować jakieś durne dodatkowe pluginy na bany i przeciążać maszynę???

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...