Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cześć mam problem z zasilaczem mojego pc

DemoxXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć od 2 miesięcy jestem w posiadaniu nowego pc w tym komputerze znajduje się zasilacz rebeltec titan 600 w . Problem pojawił się nie dawno ponieważ zasilacz zaczął śmierdzieć  na wcześniejszym pc już 2 razy wymieniałem zasilacze według mnie jeszcze nie jest najgorzej z nim ale boje sie co sie stanie z nim w przyszłości ponieważ nie chce żeby kiedy sie spali popalil mi płyte główną i wszystko co jest do niej podpięte dlatego nie wiem co dalej z nim robić jak go zabezpieczyć proszę o pomoc . Pozdrawiam 

Opublikowano

oby ci nic sie nie stalo z podzespołami. nigdy nie kupuj zasilaczy z czarnej listy. pewnie napięcia rozjechały się poza linie ATX, zabezpieczenia nie zadziałały lub ich całkowicie nie ma i elo... pożar gotowy.

nie zabezpieczysz, ale wystarczy kupić zasilacz za 170 złotych i owy już nie spali ci się. podaj lepiej całą specyfikację. ja mogę polecić najtaniej corsair vs 450, vero l1 500W lub antec vp 500. kolejność opłacalności począwszy od korsarza. w zasadzie środek ten sam, jedynie gwarancja się różni. vs ma trzy, vero ma 2, ale door to door i vp 500 ma dwa zwykłej... w środku to to samo.

drożej 20 zł i polecam dopłacić jest vero l1 600W. względem poprzedników troszkę lepsze bebechy. ma niezależną regulację napięć względem grupowej jak w tych pierwszych trzech co przekłada się na lepsze trzymanie napięć.

drożej to już opłacalnie cx550m za 270 zł lub 10 zł tanszy supremo l2, ale corsair ma przewagę lekką w elektryczności, gwarancji i wyższej sprawności. do tego jest modularny.

wyżej jest g550m, ale nie będę go omawiał, bo pewnie nie będziesz chciał dać 300 zł za zasilacz. później kolejno drozszy troszke enduro fm1 i najdrozszy/opłacalny rm550x.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...