Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Morele, a raty

wgnsy123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż jak to jest z ratami na morele.net? Załóżmy, że złożyłem sobie komputer do równych 3k z kodem rabatowym na darmowe złożenie itp. Coś tam czytałem i niby od X do 28 czerwca są raty 0%. Posiadam konto bankowe w PKO, mam 16 lat także nie mam stałego "dochodu" z pracy, ale co miesiąc wpłacam sobie 80 złotych na konto. Ja jestem troche zielony w tych tematach dlatego piszę do Was. Przez wakacje niby chciałbym sobie dorobić ale nie wiem jeszcze na 100% czy znajdzie się dla mnie praca. Opłacałoby się wziąć komputer na np. 38 rat czy coś takiego? (sprawdzałem przelicznik na morele). Bardzo zależy mi na tym komputerze bo w sumie męczę się tyle ze starym, a chciałbym z kolegami sobie pograć w nowsze tytuły. Napalony jestem na tą prace w wakacje ale nie wiadomo czy w ogóle znajdzie się. Prosiłbym o normalne rady co i jak, jak to wygląda.

Z góry dziękuje za wyrozumiałość i pozdrawiam :)

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

­W serwisach takich jak morele dostajesz kredyt na dany zakup. Kredytu udziela kredytodawca który ocenia twoja zdolność kredytową. Ty, mając 16 lat, takiej zdolności nie posiadasz i nie masz szans otrzymać kredytu. 

(')(.)(;)

Opublikowano

Dokładnie to w żadnym serwisie kredytu nie dostaniesz bez stałych dochodów i to pewnie nie mniejszych niż 2-3 tysiące miesięcznie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niekoniecznie, wystarczy, ze masz stałe źródło dochodów, nie musi być to nie wiadomo jaka kwota, banki chętnie udzielają kredytów na tego typu rzeczy :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak raty 0%, będziesz musiał zapłacić ubezpieczenie i koszty manipulacyjne. Jak by nie było czasem więcej się płaci niż kupić z oprocentowaniem.  Zwykle zakup na raty to dodatkowy koszt ok 1/6 do 1/4 wartości zakupionego sprzętu, np przy 28 ratach sprzęt za 2000 zł po spłaceniu rat wychodzi ok 2500 zł czyli o 1/4 ceny więcej. 

Sklepu nie obchodzi jak ty sobie załatwisz raty z bankiem bo to nie on udziela pożyczki więc nawet jeśli pisze 0% nie znaczy że dostaniesz tego typu raty.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...