Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady na temat serwera SkyBlock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze :), przychodzę do was z pytaniem jakie pluginy polecacie na serwer SkyBlock, aby grało się przyjemnie, oraz serwer działał dość sprawnie. Czy raczej mapka z dużą ilością surowców w skrzynce i małym domkiem czy mała mapka z lawą, wodą drzewkiem i kilkoma nasionami? Jakie pluginy są niezbędne do takiego serwera a jakie są bezużyteczne przy takiej produkcji. Możecie dodać też jakieś wasze pomysły. Niedługo ruszamy z zapowiedzią serwera, cześć!

SYGNATURA-OFICJALNA.png

Opublikowano

Przede wszystkim jakiś plugin na wyspy, np. Island World. Przyda się też coś ogólnego, takiego jak essentials. Wgraj też WorldEdit, WorldGuard, SignShop, PermissionsEx lub inny plugin na uprawnienia, ClearLag-a, AuthMe lub LogIt, Multiverse-World, Multiverse-Portals, CleanroomGenerator

@Edit:

Możesz dodać jeszcze GifMe (plugin na prezenty dla graczy), MineResetLite (automatyczne kopalnie), SpleefArena.

­

Opublikowano

Przede wszystkim jakiś plugin na wyspy, np. Island World. Przyda się też coś ogólnego, takiego jak essentials. Wgraj też WorldEdit, WorldGuard, SignShop, PermissionsEx lub inny plugin na uprawnienia, ClearLag-a, AuthMe lub LogIt, Multiverse-World, Multiverse-Portals, CleanroomGenerator

@Edit:

Możesz dodać jeszcze GifMe (plugin na prezenty dla graczy), MineResetLite (automatyczne kopalnie), SpleefArena.

aumatyczne kopalnie na skyblock... cancer confirmed...

@topic

sklepy które gracze mogą tworzyć oraz jakieś eventy czatowe typu przepisz kod,quizy itp

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Zrób serwer na 1.9 lub 1.10. Ile można się kisić na 1.7.10

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Plugin na wyspy ? - IslandWorld

Fajnie byłoby ujrzeć plugin MwParkour2 . Areny parkour z czasami a na końcu w skrzynce itemy które automatycznie odnawiają się w niej co jakiś [ustawiony przez ciebie] czas . Nazwy na te skryznki nie pamiętam ale żeby zrobić taki parkour z czasem to MwParkour2 . Obejrzyj sobie na YT :)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Jeśli chcemy zrobić jakiegoś klasyka, prawdziwego skyblocka a nie jakieś g****o (skyblock-hc) to polecam:
1. Najważniejsza rzecz: 
Plugin na skyblock, polecam IslandWorld
2. Eventy (gracze przywiązują do tego uwagę)
3. Areny Spleef/PVP/Parkour
4. Ważne rzeczy na spawnie, np. Wymieniarki, Sala Komend, Informacje czy regulamin
5. Sklep/Skup
6. Ważną rzeczą są też rangi [VIP, sVIP] do kupienia. Można dodać również do itemshopu troche kasy np 50k.
7. VIP i SVIP muszą posiadać własne strefy (sklepy) z dodatkowymi itemami
8. Ważny jest także handel. Polecam plugin ChestShop, aby gracze mogli robić sklepy i skupu
(UWAGA!) Aby sklepy działały, w configu IslandWorld dodaj ID tabliczki:

allowed-list
- '323'

Pozdrawiam.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

up dzięki za podpowiedź a co myślisz o sky warsach ?

edit:a i jak coś to jednak serwer nie jest skyblock tylko water block ale to prawie to samo 

edit2:warto było by dodać bany za śmierć np na 30 min ?

SYGNATURA-OFICJALNA.png

Opublikowano

@seba630 Co do twojego pierwszego pytania:

1. Tak, serwer WaterBlock nie powinien się różnić od SkyBlocka prawie niczym ;)

2. Co do skywarsów to można to dodać jako mały dodatek, jednak to się bardziej kwalifikuje pod serwer minigier.

3. Nie, nie jest warto dawać bany. SkyBlock to głównie normalna gra, spokojna

i nie ma sensu robić czegoś takiego, to odstrasza graczy. Takie rzeczy można

zastosować max na serwerach Hardcore czy HardPVP ;)

/Przepraszam, że nie dałem edita. Jakiś błąd spowodował że przycisk nie działał.

Pozdrawiam.

@Edit  @seba630 Myśle, że najlepszy skyblock to classic skyblock ;-)

Najwięcej osób tego szuka, ale wiadomo - w dzisiejszych czasach nie może.

Myślę, że to co ci przedstawiłem to z tego będzie można zrobić naprawdę

fajny serwer. 

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...