Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Timestamp checksum - co to?

eXnR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. 

Robię sobie bota do pewnej gry online. 

Żeby wysłać jednostki potrzebny jest m.in. taki argument:

timestamp_checksum=

Kiedy wysyłam jednostki wygląda tak:

timestamp_checksum=82424c

(wiadomo końcówka się zmienia, ale zawsze jest to w takiej formie, np a63344)

I właśnie nie wiem jak to wysłać.. 

checksum to data? robię to tak 

string czas = DateTime.Now.ToString("HH:mm:ss");
            using (System.Security.Cryptography.MD5 md5 = System.Security.Cryptography.MD5.Create())
            {
                hash = BitConverter.ToString(
                  md5.ComputeHash(Encoding.UTF8.GetBytes(czas))
                ).Replace("-", String.Empty);
            }

ale argument wygląda wtedy tak:

timestamp_checksum=78B89B8FB28B7E497E98B02891E76987

O co chodzi?

linki w górę

Opublikowano

Możliwe że chodzi o liczbę sekund od 01.01.1970r. Nie wiadomo czy chodzi o MD5. Wartość ta musi skądś wynikać, jeżeli to gra przeglądarkowa to podejrzyj kod.

giphy.gif

Opublikowano

Ok, było w kodzie strony.

Ale teraz znowu mam inny problem

Są takie argumenty 

a=9970296&c=4&kid=360852

(oczywiście liczby się zmieniają) 

I właśnie nie wiem skąd gdzie mogą być.. w stronie nic nie ma, w ciasteczkach też nie.. Gdzie jeszcze mógłbym ich szukać? 

Dobra, okazało się że jednak argumenty w kodzie, ale jest problem.. Kiedy robię to przez grę i zdekoduje fidlerem znajduję argumenty ,ale kiedy już ja wyślę request nie ma ich.. A wysyłam dokładnie to samo.. Jaka może być tego przyczyna?

linki w górę

Opublikowano

Są takie argumenty 

a=9970296&c=4&kid=360852

I właśnie nie wiem skąd gdzie mogą być.. w stronie nic nie ma, w ciasteczkach też nie.. Gdzie jeszcze mógłbym ich szukać? 

Dobra, okazało się że jednak argumenty w kodzie, ale jest problem.. Kiedy robię to przez grę i zdekoduje fidlerem znajduję argumenty ,ale kiedy już ja wyślę request nie ma ich.. A wysyłam dokładnie to samo.. Jaka może być tego przyczyna?

ref

linki w górę

Opublikowano

Są takie argumenty 

a=9970296&c=4&kid=360852

ref

Dobra, chyba znalazłem. Nie ma ich w źródle strony. Możne je odczytać za pomocą zbadaj element. Tylko jak je teraz stamtąd pobrać?

linki w górę

Opublikowano

Są takie argumenty 

a=9970296&c=4&kid=360852

ref

Dobra, chyba znalazłem. Nie ma ich w źródle strony. Możne je odczytać za pomocą zbadaj element. Tylko jak je teraz stamtąd pobrać?

Pewnie są generowane przez js.

Opublikowano

Przejrzyj pliki js, możesz wyszukać dane frazy jakimś programem pokroju Charlesa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...