Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

temperatury

Archerath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas gry w runescape 3 na nie ważne jakich ustawień tempertura gpu osiąga aż 75 stopni cputin 50 stopni a procek 56. + temperatura w idle procesora zwiekszyla sie dzisiaj z 32-36 do 41-45.Komputer mam niedaleko okna z otwarta obudowa po lewej stronie w strone okna, jest dzisiaj na dworzu 35 stopni.Czy to moze miec wplyw na to ?

Opublikowano

Tak temperatura na zewnątrz ma wpływ na temperaturę komputera. Nie ma się czym przejmować chyba że temperatury przekraczają niebezpieczne. Podaj jeszcze jaką temperaturę ma procesor podczas obciążenia w OCCT. Temperatura karty graficznej jest jak najbardziej ok.

102uwxd.jpg

Opublikowano

Tak temperatura na zewnątrz ma wpływ na temperaturę komputera. Nie ma się czym przejmować chyba że temperatury przekraczają niebezpieczne. Podaj jeszcze jaką temperaturę ma procesor podczas obciążenia w OCCT. Temperatura karty graficznej jest jak najbardziej ok.

tylko ze jak te temperatury tak skacza to chlodzenie procesora fera 3 chyba tak zaczyna nawalac ze slychac ten wiatrak na koncu mieszkania.Tylko z ta gra mam takie problemy da rade to zmienic?

Opublikowano

Wyjmij i przedmuchaj wentylator. Najlepiej zdiagnozuj co pracuje tak głośno, to pomogę.

komputer byl czyszczony sprezonym powietrzem 2 dni temu.Ciezko zdiagnozowac co pracuje glosno niby na jakiej zasadzie skoro wszystko jest obok siebie a dzwiek jest tak glosny..Podczas tej gry wszystkie temperatury skacza.Procesora,grafiki chyba najbardziej bo az do 75 stopni, dyskow tez o jakies 5 stopni no i plyty glownej do 50.Wydaje mi sie ze to chlodzenie na procku tak glosno pracuje i w tym czasie wentylator ma taki dzwiek jak by obijal sie o cos ale tak nie jest.

Opublikowano

Wyjmij i przedmuchaj wentylator. Najlepiej zdiagnozuj co pracuje tak głośno, to pomogę.

komputer byl czyszczony sprezonym powietrzem 2 dni temu.Ciezko zdiagnozowac co pracuje glosno niby na jakiej zasadzie skoro wszystko jest obok siebie a dzwiek jest tak glosny..Podczas tej gry wszystkie temperatury skacza.Procesora,grafiki chyba najbardziej bo az do 75 stopni, dyskow tez o jakies 5 stopni no i plyty glownej do 50.Wydaje mi sie ze to chlodzenie na procku tak glosno pracuje i w tym czasie wentylator ma taki dzwiek jak by obijal sie o cos ale tak nie jest.

Jakie GPU i jakie CPU.

Opublikowano

Jakie GPU i jakie CPU.

r9 390 nitro, i5 4460

Opublikowano

Jakie GPU i jakie CPU.

r9 390 nitro, i5 4460

Ta karta potrafi się nagrzać nawet do 85* i działać poprawnie. Jeśli ani procek ani karta nie zbija taktowania to jest to jak najbardziej OK. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...