Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Acer Aspire 5560g 4GB ram zamiast 8GB ram

Thorgal7PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam laptopa Acer Aspire 5560G, system Win 7 Home Premium 64-bit. Po uzytkowaniu laptopa juz przez 3 lata pojawił się problem, ponieważ zamiast 8GB ram wykrywa mi tylko 4GB ram'u. Laptop seryjnie ma wbudowane 4GB ale gdy zakupiłem laptopa w sklepie posiadał on 8GB ram ale trzeba było dopłacic 200zl wszystko ładnie śmigało po zakupie i wykrywało 8GB ram, ale nie byłem posiadaczem tego laptopa wiec nie zwróciłem uwagi kiedy się zmieniło na 4GB. Ale przejdę do sedna jak zrobić ponownie 8GB ram'u ponieważ zaaktualizowałem dziś BIOS i z dostępnego 3,47GB mam juz 2,47GB i laptop troszke muli. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie.

Edit. Mam jeszcze pytanko, dlaczego nie odtwarzaja mi sie filmy nagrane w AVI odtwarza sie tylko dzwiek, filmiki nagrywane Actionem 720p, jeżeli nagram w MP4 jest to w tych 480p ale sie odtwarza normalnie, po wrzuceniu MP4 do Camtasia Studio 8 lub Sony Vegas Pro 13 normalnie sie dodaje, ale przy próbie dodania AVI pokazuje sie w obu programach ze nie mam codeca, instalowalem K-Codec Lite i Mega ale nic nie pomaga, dodam też że nie odtwarza mi wszystkich filmików na YT lub FB na yt wyskakuje bład identyfikatora..., a na FB idzie tylko głos z czarnym ekranem. Wszystkie sterowniki aktualne aktualizowane na bieżąco Driver Booster 3.

Opublikowano

Dobra. Problem z ramem ustal okazalo sie ze trzeba bardzo mocno dociskac kosc i pojawilo sie 8gb. Ale po aktualizacji biosu zaczely dzialac filmiki ale laptop ledwo wyrabia dysk na 100% uzycia i ram na 98% mam dostepne z 8gb tylko 256mb przywracam system i zobacze co bedzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...