Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer ts3 na serwerze domowym

Hazaike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje utworzyć serwer ts3 na serwerze linux na komputerze. Serwer musi być tak utworzony żeby każdy mógł się łączyć poprzez ip wewnętrzne. Polecacie jakiś system na którym to pójdzie? Prosiłbym też o ewentualną pomoc w konfiguracji serwera pod ts3. Pozdrawiam

Opublikowano

Nad debianem 7 właśnie myślę. Miałem kiedyś ten system na pc. Był tam zainstalowany serwer ts3, porty na routerze ustawione, wyjście z ip wewnętrznego na zewnętrzne było ustawione. Po wpisaniu zewnętrznego ip mogłem się łączyć z pc ale nie mogłem z ts3. Jakieś pomysły?

Opublikowano

­

Nad debianem 7 właśnie myślę. Miałem kiedyś ten system na pc. Był tam zainstalowany serwer ts3, porty na routerze ustawione, wyjście z ip wewnętrznego na zewnętrzne było ustawione. Po wpisaniu zewnętrznego ip mogłem się łączyć z pc ale nie mogłem z ts3. Jakieś pomysły?

Prawdopodobnie miałeś źle skonfigurowane Porty

­

Opublikowano

Zainstaluj lepiej Ubuntu 14.4 ... Lepsze, wydajniejsze, więcej osób z niego korzysta. Debian 7 jest już przereklamowany.

Opublikowano

Zainstaluj lepiej Ubuntu 14.4 ... Lepsze, wydajniejsze, więcej osób z niego korzysta. Debian 7 jest już przereklamowany.

Ubuntu osobiście tylko na desktopach instaluje. IMO Debian albo CentOS na serwer. Stabilniejsze, bezpieczniejsze więcej wpieranych pakietów. No i nie chce mi się co chwilę reinstalować systemu jak to ma miejsce przy ubuntu. Debian / centos mają dłuższe wsparcie i ich wersje stabilne nie pojawiają się tak często :)  

Opublikowano

Z dystrybucji pod serwer mogę Ci polecić:

• Debian 8 - najczęściej stosuję osobiście
  • CentOS
  • Fedora Server

Osobiście mam serwer TS3 na wirtualnej maszynie na Debianie i sprawuje się świetnie ;) (TeamSpeak w formie środowiska do pisania/testowania botów).

Opublikowano

Skorzystaj z debiana 7.

Jeżeli będziesz miał jakieś problemy z postawieniem to zapraszam na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...