Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc wirtualne eq

PedoberRules

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
command /losowanko:
	trigger:
		open chest with 1 rows to player
		format slot 0 of player with 1 of 264 with name "losowanie" to run "losowertek %player%"
command /losowertek [<player>]:
	trigger:
		loop 10 times:
			set {xd1} to random integer between 1 and 9
			set {xd2} to "160:%{xd1}%"
			format slot 1 of player-arg with 1 of {xd2} to be unstealable
			wait 1 seconds
		broadcast "&cKoniec"

Mam taki kod i on nie dziala pojawia sie eq klikam w diament i nie pokazuje sie to kolorowe szklo

Opublikowano

format slot 0 of player with diamond named "losowanie" to close then run [make player execute "/losowertek %player%"]

tak chyba powinno być

4.png

Opublikowano

format slot 0 of player with diamond named "losowanie" to close then run [make player execute "/losowertek %player%"]

tak chyba powinno być

Nie tak nie powinno byc problem jest w tym ze nie chce sie pokazac kolorowe szklo z kodu format slot 1 of player-arg with 1 of {xd2} to be unstealable

­

Opublikowano

A co to ma robić jak kliknę diament to ma ustawic ranom liczbe od 1 do 9 i potem 160 ma być podzielone przez tą liczbe i co w związku z tym ? Co ma być dalej jak podzieli bo nie kumam ?

Opublikowano

po kliknieciu na diament ma sie wylosowac liczba od 1 do 9 i potem ma sie swtorzyc id kolorowego szkla czyli np jesli wylosuje sie liczba 5 to ma sie zrobic zmienna o wartosci 160:5 i potem to id 160:5 czlyli szklo o jakims tam kolorze ma sie pojawic w skrzynce

Opublikowano
command /losowanko:
	trigger:
		open chest named "&3CHEST" with 1 rows to player
		format slot 0 of player with 1 of 264 named "&3Losowanie" to run [make player execute command "losowanie"]
command /losowanie:
	trigger:
		loop 10 times:
			set {xd2} to "160:%random integer between 1 and 9%"
			format slot 0 of player with 1 of {xd2} to be unstealable
			wait 1 seconds
		broadcast "&cKoniec" 

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano
command /losowanko:
	trigger:
		format slot 0 of player with 1 of 264 named "&3Losowanie" to run [make player execute command "losowanie"]
command /losowanie:
	trigger:
		loop 10 times:
			set {xd2} to "160:%random integer between 1 and 9%"
			format slot 0 of player with 1 of {xd2} to be unstealable
			wait 1 seconds
		broadcast "&cKoniec" 

­

@nie dziala wogole nie pojawia sie szklo

Opublikowano

­Zalecam tobie najpierw to przeczytać i wykonać te czynności: http://www.mpcforum.pl/topic/1551268-przed-napisaniem-tematu-przeczytaj-podstawowe-dodatki/#entry13119617

http://www.mpcforum.pl/topic/1551268-przed-napisaniem-tematu-przeczytaj-podstawowe-dodatki

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

­Zalecam tobie najpierw to przeczytać i wykonać te czynności: http://www.mpcforum.pl/topic/1551268-przed-napisaniem-tematu-przeczytaj-podstawowe-dodatki/#entry13119617

http://www.mpcforum.pl/topic/1551268-przed-napisaniem-tematu-przeczytaj-podstawowe-dodatki

Wiec tak wywala blad w open chest named "&3CHEST" with 1 rows to player ale po zamianie named "chest" z with nie wywala juz bledow oczywiscie posiadam wszystkie dodatki

Opublikowano
open chest with 1 rows named "&3CHEST" to the player 

zamień to ^ z linijką w skrypcie i będzie dobrze :)

­

Opublikowano

@JimForce Ja to wczoraj próbowałem napisać to tez coś nie tak, tak jakby nie chciało odczytac tego {xd2} a w procentach %{xd2}% wywala :/ Coś trzeba ta inaczej napisać ale ja nie mam pomysłu xD

Opublikowano
command /losowanko:
	trigger:
command /losowanie:
	trigger:
		loop 10 times:
			set {_n} to a random integer between 1 and 9
		format slot 0 of player with 1 of 160:{_n} to be unstealable
		wait 1 seconds
		broadcast "&cKoniec"  

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...