Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem wczoraj klawiaturę Razer BlackWidow Ultimate 2016 oraz myszkę SteelSeries Rival. Sprzęty te są podłączone przez kable USB do płyty głównej i podczas użytkowania mają swoje podświetlenia. Gdy wyłączam komputer wszystko przestaje świecić ale gdy nawet przypadkowo wcisnę jeden klawisz na sprzęcie to automatycznie się aktywuje i zaczyna świecić. Jedyny sposób na wyłączenie podświetlenia to ponowne włączenie i wyłączenie komputera z myślą że następnym razem nie mogę już kliknąć ani w myszkę ani w klawiaturę. Jest to dosyć uciążliwe i chciałbym się dowiedzieć czy są na to jakieś sposoby. Od razu uprzedzam, że opcja wyłączania komputera z listwy odpada.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Okej gdyby ktoś trafił na ten post to podaję rozwiązanie do którego sam doszedłem. Należy wejść w BIOS a następnie w zakładce PowerManagement znaleźć opcje ErP i ustawić ją na Enabled. Wiem też że nie wszystkie płyty główne tą opcję obsługują, ale mam nadzieję że komuś pomogę. Teraz po wyłączeniu komputera gdy klikam w klawiaturę lub myszkę nic się nie dzieje tak jakby sprzęt był odłączony od komputera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...