Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekki trądzik

LikeYou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór

Otóż mam mały problem, czasami na mojej twarzy powstają pryszcze/krostki nie wiem jak to nazwać.

Pytanie do osób, które też mają z tym problem, co stosujecie?

Proszę bez żadnych głupich żartów itd.

Dziękuję za odpowiedzi. :)

Opublikowano

Na MPC nie oczekuj poważnych odpowiedzi.

Cierpisz na brak postów czy jak? Przecież wystarczy wpisać w Google sposób na trądzik/pryszcze i byś miał wszystko na ten temat.

A co do tematu to wyciskaj / kup jakieś maści w aptece czy coś.

19.jpg

Opublikowano

Najlepiej nie jedz rzeczy ostrych, które powodują po części pojawianie się takiego trądzika. Myj regularnie twarz i stosuj tonik, ponoć pomaga lecz nie skutecznie we wszystkich przypadkach.

Opublikowano

papier ścierny polecam, troche boli ale jak to sie mówi "chcesz być piękna to cierp"

a tak serio nie jedz czekolady, kebsów i innego ostrego gówna i wystaw morde na słońce to wysuszy ci skóre i nie będziesz miał hiroszim na twarzy

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Brak coli, pepsi, chipsów i innego gówna. Najlepiej pij tylko wodę mineralną oraz tak jak tutaj wyżej piszą brak osttrych potraw. 

Deus vult

Opublikowano

Dobry wieczór

Otóż mam mały problem, czasami na mojej twarzy powstają pryszcze/krostki nie wiem jak to nazwać.

Najlepiej częściej myj twarz i używaj spirytusu kosmetycznego lub jakichś żelów do czyszczenia, pomaga.

Opublikowano

Polecam żel do mycia twarzy Ziaja z bodajże liśćmi manuka(jakoś tak). Jak zacząłem go używać, to prawie całkowicie przestał mi wychodzić trądzik, zaczął powoli schodzić. Najlepiej i tak by było jakbyś poszedł do specjalisty(dermatolog), np. moja siostra musi sobie z tym radzić stosując specjalne maści na recepty + antybiotyki. :P 

Opublikowano

Mi tam samo przerzucenie na zdrowsze jedzenie pomogło ;P (Chociaż nie jestem gruby i nigdy nie byłem) ale serio, nie wiem jak to działa :P No i najlepiej częściej myj twarz 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

1. Wyjdź z domu

2. Idź do apteki

3. Wejdź do niej

4. Zapytaj się pani aptekarki o dobry lek czy coś tam na trądzik

5. Da ci

6. Zapłacisz jej

7. I masz

Opublikowano

Dobry wieczór

W pierwszej kolejności - koniec z ostrym żarciem, po drugie jak wyjdzie ci jakiś pryszcz to go nie wyciskaj, bo potem będzie jeszcze gorzej, po trzecie - idź do apteki po jakaś maść, tonik, po czwarte - jeżeli trądzik nie jest poważny i nie występuje często możesz pokusić się od czasu do czasu o jakiś peeling twarzy i na koniec - jeżeli trądzik będzie długi, poważny i nie jest on tylko młodzieńczy - udaj się do dermatologa.

do dermatologa po izotek bo będzie coraz gorzej.

Izotek tak szczerze powiedziawszy to jest ostateczność jeżeli chodzi o leczenie trądziku, bo jakby nie patrzeć ma na prawdę poważny wpływ na organizm, a jakikolwiek alkohol podczas kuracji sieje niezłe spustoszenie w wątrobie. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Żel Siarkowy + Fluid marki LIERAC, dostaniesz go w aptece za 140 zł, ale warto bo wystarczy wieczorem stosować przez 3 dni i już wyraźnie schodzi, dużo skuteczniejszy od toników i kremów.

Opublikowano

Myj twarz szarym mydlem, mozesz kupic benzacne(z wiekszym stezeniem), mozesz wyciskac i suszarka wysuszyc, potem nalozyc jakas masc z cynkiem(tormentiol) Nie stosuj tonikow z alkoholem. Jedzenie czekolady i innych ostrych potraw to mit, takze mozesz jesc.

Opublikowano

Myj twarz szarym mydlem, mozesz kupic benzacne(z wiekszym stezeniem), mozesz wyciskac i suszarka wysuszyc, potem nalozyc jakas masc z cynkiem(tormentiol) Nie stosuj tonikow z alkoholem. Jedzenie czekolady i innych ostrych potraw to mit, takze mozesz jesc.

sam jesteś mit, ostre rzeczy powodują wydzielanie kortykosteroidów (hormony) które powodują stany zapalne, jakim właśnie jest trądzik

Opublikowano

sam jesteś mit, ostre rzeczy powodują wydzielanie kortykosteroidów (hormony) które powodują stany zapalne, jakim właśnie jest trądzik

Ale czekoladę ( prawdziwą ), a nie z chemikaliami jeść można. :p

Opublikowano

I po co prowadzic taka durna konwersacje? Nawet nie wiesz, co to kortykosteroidy, czytasz pierwsza lepsza strone i hura "sam jestes mit"

https://www.doz.pl/czytelnia/a168-Na_co_pomagaja_kortykosteroidy wedlug tej strony kortykosteroidy to hormony pomagajace w stanach zapalnych. Jednemu pomoze, innemu zaszkodzi.

Ja tradzik mialem od 5 klasy podstawowki do konca liceum. Napisalem z wlasnych obserwacji. Ostre potrawy nie dzialaly na mnie negatywnie(no moze poza ciezkim sraniem) A ty? Tez z doswiadczenia, czy google?

Opublikowano

I po co prowadzic taka durna konwersacje? Nawet nie wiesz, co to kortykosteroidy, czytasz pierwsza lepsza strone i hura "sam jestes mit"

https://www.doz.pl/czytelnia/a168-Na_co_pomagaja_kortykosteroidy wedlug tej strony kortykosteroidy to hormony pomagajace w stanach zapalnych. Jednemu pomoze, innemu zaszkodzi.

Ja tradzik mialem od 5 klasy podstawowki do konca liceum. Napisalem z wlasnych obserwacji. Ostre potrawy nie dzialaly na mnie negatywnie(no moze poza ciezkim sraniem) A ty? Tez z doswiadczenia, czy google?

oczywiście że z doświadczenia, wystarczy że zjem pizze z pepperoni i mi wysypuje od razu, dużo też czytałem na ten temat

Opublikowano

Każdy organizm funkcjonuje inaczej. Niektórych "wysypie" po fast foodach, innych po alkoholu etc., więc pewnie będziesz zmuszony/a do eksperymentowania. Dermatolog to spoko opcja, ale osobiście proponuję mydło/krem siarkowy, jest całkiem okej. A poza tym toniki itd. W aptekach/drogeriach jest tego masa. 

tMjZlYU.png

Opublikowano

oczywiście że z doświadczenia, wystarczy że zjem pizze z pepperoni i mi wysypuje od razu, dużo też czytałem na ten temat

No i mamy impas. Ja moge jesc kebaby, pizze, wszystkie inne gowna, pic alkohol i mnie nie zasypie. Posiedze na sloncu pol dnia i juz cos wyskakiwalo. Jak widac, kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na te same bodzce. Dbalem o higiene twarzy i tyle wystarczylo.

Opublikowano

nwm zwal sobie

moja mame mowila ze chyba baby mi sie podobaja bo mam pryszcze

i mowila zebym sb nie trzepal

i dodala

nie wal konia na sedesie po po rurach echo niesie

bezbek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...