Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poprawienie dropu w podziemiach i instancjach.

Valentor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zaproponować zmianę w dropie na dungeonach i instancjach. Moją propozycje opieram na Podziemiach Orków i Lodowej instancji na 40 poziom, ponieważ na innych zwyczajnie nie byłem. Jak wiadomo podziemia kosztują przepustkę która mozna wydropic lub kupic za 30 PO, co juz powinno oznaczac to, ze po ukończeniu ich sama przepustka powinna nam sie zwrócić. A tak w większości przypadków nie jest. Ja grając samemu potrzebuje jeszcze kolejnego wydatku w postaci marmuru polimorfi, bo bez tego nie dam rady zabić końcowego bossa. Nic to w sumie nie znaczy, bo podziemia można robić w więcej osób, lecz cieżko znaleźć chętnych do tego ludzi. Jest jeszcze druga sprawa - grając w grupie otrzymujemy jeszcze mniejszy drop, ponieważ jak wiadomo jest on dzielony na kilka osób. Grając samemu zrobiłem podziemia 5 razy i nigfy nie wyszedłem z nich na +. Za każdym razem wychodziłem tylko z jakimś zwojem błogosławieństwa lub błogosławieństwem Boga smoków. Rozumiem ze ekwipunek który dropi tam jest czymś wyjątkowym, ale nawet zakładając to, że są 4 klasy postaci to i tak jest mała szansa, że wypadnie coś dla nas. Dlatego moja propozycja do tego jest taka, żeby usunąć ze szkatułki Odrodzonego Wodza Orków jakieś mniej warte błogosławieństwa, które i tak sie dostaje ciagle podczas gry, a zostawić ekwipunek. Jeśli trochę zbyt dużo wymagam, to wystarczy nawet dodać drop z 4 pierwszych metinów, a wyprawa stanie sie w jakiś sposób opłacalna.

Drugą część już trochę krótszą, bo opartą na tej pierwszej poświęcę instancji. Sprawa wyglada podobnie. Robiłem ją jak narazie tylko dwa razy wraz z gildią. Jak wiadomo, do niej potrzeba minimum 5 osób, więc wiadomo, że nie ma szans żeby każdemu wypadło coś dobrego. Tylko problem jest taki, że nikomu nie wypada nic takiego. Zazwyczaj instancje kończymy z przedmiotami które mozna wydropic z 2-3 metinów. Szczególnie, że można ją robić tylko co 4 godziny. Dlatego tez chciałbym żeby drop był w pewnym sensie poprawiony.

Przepraszam, że to wszystko popieram zaledwie na 5 wyjściach na podziemia i 2 na instancje, lecz na te pierwsze mi sie już nie opłaca a na drugie nie zresetował mi sie jeszcze limit 4 godzin żeby je ponowić. Mam nadzieje, że moja prośba zostanie pozytywnie rozpatrzona.

uosv7x.jpg

Opublikowano

Wyjaśnię kilka rzeczy jak ja to widzę (tyczy się Podziemia Orków):

1. Serwer jest zrobiony bardziej pod grę zespołową, wypadałoby znaleźć sobie jakąś gildię, bo solo na prawdę ciężko

2. To nie jest serwer easy, chcesz iść na dunga to przepustkę kup lub wydrop, a wiem że jest o nie ciężko

3. Drop i Eq na 30 Lvl, Drop dla pojedynczej osoby można zwiększyć, ale pamiętajcie że eq na 30 lvl typu śmiertelka to rarytas nie powszechność

4. Popieram aby usunąć zbędny drop ze szkaty Odrodzonego Wodza typu Ręka Przebicia czy Zwoje

Na Lodowej nie byłem to nie wiem jak tam jest.

Opublikowano

Wyjaśnię kilka rzeczy jak ja to widzę (tyczy się Podziemia Orków):

1. Serwer jest zrobiony bardziej pod grę zespołową, wypadałoby znaleźć sobie jakąś gildię, bo solo na prawdę ciężko

2. To nie jest serwer easy, chcesz iść na dunga to przepustkę kup lub wydrop, a wiem że jest o nie ciężko

3. Drop i Eq na 30 Lvl, Drop dla pojedynczej osoby można zwiększyć, ale pamiętajcie że eq na 30 lvl typu śmiertelka to rarytas nie powszechność

4. Popieram aby usunąć zbędny drop ze szkaty Odrodzonego Wodza typu Ręka Przebicia czy Zwoje

Na Lodowej nie byłem to nie wiem jak tam jest.

1. Rozumiem i widzę to, że serwer jest zrobiony pod grę zespołową, ale nawet wyprawa tam w zespole jest w większości przypadków nieopłacalna dla nikogo. Mi ani razu na 5 wypraw nie wypadła żadna część ekwipunku. Zakładając, że pójdę tam w 4-osobowej grupie i, że ekwipunek wypada średnio co 6 wypraw to idąc statystyką trzeba będzie przejść Podziemia aż 24 razy, żeby każdemu przynajmniej po jednym sensownym itemku wypadło.

2. Bez sensu podpunkt. O przepustkę nie jest ciężko. Mam pełno PO, lecz po prostu nie opłaca się jej kupować. Jeśli dropnie, to nawet spoko, bo to będzie wyjście za darmo, lecz w ciągu mojego expienia do 43 poziomu dropnęła mi tylko jedna. Co jest w sumie niczym.

3. I powinno tak być dalej, lecz żeby nie graniczyło to z cudem.

4. + 

uosv7x.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...