Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedzmin - cykl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://allegro.pl/wiedzmin-pakiet-1-8-twarda-sapkowski-najtaniej-i6278048763.html (przykładowa aukcja)

Właśnie skończyłem grać w Wiedzmina 3 i tak mnie gra wciągnęła, że postanowiłem przeczytać cały cykl. Generalnie zakładam temat bo nie bardzo wiem co i jak. Czy ta aukcja wyżej co podałem zawiera dokładnie wszystko co jest związane z tym tematem? Również opowiadania Sapkowskiego? Wyczytalem ze pownno się je przeczytać przed tymi głównymi książkami. Generalnie wszystko co było i jest związane z wiedzminem znajdę w tej edycji kolekcjonerskiej? Są opisane wszystkie postacie tak jak w grze? Od wiedzminów, przed czarodziejki kończąc na przyjacielach Geralta? I jak to czytać z kolejnością?

Opublikowano

Jest wszystko i czytasz wszystko tak, jak jest napisane w opisie aukcji. Jedynie nie ma tu raczej znaczenia kiedy przeczytasz sezon burz,  choć ja i wielu czytało to raczej na sam koniec. Wszyscy są. Geralt, jaskier, zoltan, yennefer czy też triss i cesarz nilfgaardu. Można śmiało czytać :p

Opublikowano

To, że pierw trzeba opowiadania przeczytać (Ostatnie życzenie, Miecz przeznaczenia) jest faktem, albowiem inaczej niewiele zrozumiesz z sagi, bo nawet nie będziesz wiedział kto to Jaskier, chyba że z gry, o ile tam jest (nie grałem).

Sezon burz ogólnie to raczej bym doradzał na koniec, jak już będziesz trochę rozeznany.

Kolejność ci jeszcze wypiszę:

Ostatnie życzenie

Miecz przeznaczenia

Krew elfów

Czas pogardy

Chrzest ognia

Wieża jaskółki

Pani jeziora

I Sezon Burz gdzie chcesz, ale raczej bym proponował abyś przynajmniej opowiadania pierw przeczytał.

19.jpg

Opublikowano

Zgadza się. W pierwszych dwóch książkach masz po 6 opowiadań, które opisują różne wydarzenia, które niekoniecznie są ze sobą jakoś wielce fabularnie związane, zaś pięcioksiąg wiedźmiński to głównie historia Geralta i Ciri. 

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...