Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem Panie i Panowie, a raczej dobry wieczór. Witam w nowym, jakże ciepłym dniu nocą.

Zaczynam pracować nad własnym serwerem sieci Minecraft, serwer i pluginy jak na razie są w przygotowaniach, lecz mam problem z wyborem hostingu.
Chcę, aby miał sklep, był dobrze rozbudowany pod względem panelu, szybka i łatwa obsługa pluginów; i tak dalej.

Myślę, że są osoby, które siedzą w tych działkach i mogą mi pomóc.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja bym osobiście polecał ci pukawkę ( MaxCraft ) to i tak to samo ^_^ prawie

- Dostęp do Subkont ( twoi admini mają dostęp do określonych funkcji servera jak np. dostęp do restartu albo pluginów )

Restart dobry dla HeadAdmina

dostęp do pluginów dobry dla Technika ^_^

- Dostęp do FTP

Otrzymasz Konto FTP

- Dostęp do Graficznego edytora plików

Możliwość edytowania kasowania przenoszenia i ogólnie całość którą znasz z normalnego foldera 

- Możliwość zainstalowania dosłownie wszystkiego ( masz opcje wyboru pliku startowego ^_^ )

- Łatwy i przyjemny instalator pluginów / silników jeśli ktoś ofc. nie ogarnia pluginów ^_^

- Możliwość zaplanowania stałego restartu servera co określona ilość dni codziennie czy jak sobie to ustawisz

- Szybka i miła pomoc Techniczna ( odpowiedź po około 20 minutach w godzinach pracy oraz możliwość ustalenia trybu "luźnego" )

- Niskie ceny oraz przyjazna administracja ^_^

za server bez limitów ( teoretycznie ) zapłacisz 28 zł / miesiąc przy czym jeśli będzie trzeba łatwo się dogadać z administracją

- Gotowy sklepik ( wystarczy zaakceptować regulamin mieć ukończone 13 lat i już ^_^ )

a nawet bez tego masz dostęp do około 10 różnych ofert doładowania SMS które możesz bez problemu wykorzystać do Vip-ów itp.

- częste Eventy czy promocje ^_^ typu:

Zagłosujcie na nas w ankiecie na MPC ( tak jest coś takiego ^_^ )

albo zniżka 10% na liscie serverów minecraft ( oferta premium - oni nie mają oferty chodzi o zewnętrzna lista )

- możliwość utworzenia za free pseudo strony internetowej ^_^ pseudo bo sporo zabawy z tym

ale masz możliwość własnoręcznego zaprogramowania jej lub wysłania gotowych plików ofc. bez limitów ;x

- Automatycznie wykonywana kopia CAŁEGO servera z możliwością przywrócenia go do stanu z określonego dnia

chyba że servera waży pow. 5 GB wtedy automatyczna jest off ale wciaż możesz robić to na kliknięcie

- możliwość prowadzenia programu partnerskiego

czyli jeśli chcesz możesz polecać innym Puakwke w zamian dostaniesz 20% tego co zapłaci osoba za server 

przy czym ceny są dalej takie same... osoba polecająca po prostu dostaje wirtualne pkt.

Sporo tego na samej pukawce... i jest jeszcze więcej...

osobiście znam ich już od kilku lat... i nigdy bym nie zmienił hostingu :)

nie tylko dlatego że ich bardzo lubię ale dlatego że uznaję ich za najlepszych ^_^

Opublikowano

Ja bym osobiście polecał ci pukawkę ( MaxCraft ) to i tak to samo ^_^ prawie

- Dostęp do Subkont ( twoi admini mają dostęp do określonych funkcji servera jak np. dostęp do restartu albo pluginów )

Restart dobry dla HeadAdmina

dostęp do pluginów dobry dla Technika ^_^

- Dostęp do FTP

Otrzymasz Konto FTP

- Dostęp do Graficznego edytora plików

Możliwość edytowania kasowania przenoszenia i ogólnie całość którą znasz z normalnego foldera 

- Możliwość zainstalowania dosłownie wszystkiego ( masz opcje wyboru pliku startowego ^_^ )

- Łatwy i przyjemny instalator pluginów / silników jeśli ktoś ofc. nie ogarnia pluginów ^_^

- Możliwość zaplanowania stałego restartu servera co określona ilość dni codziennie czy jak sobie to ustawisz

- Szybka i miła pomoc Techniczna ( odpowiedź po około 20 minutach w godzinach pracy oraz możliwość ustalenia trybu "luźnego" )

- Niskie ceny oraz przyjazna administracja ^_^

za server bez limitów ( teoretycznie ) zapłacisz 28 zł / miesiąc przy czym jeśli będzie trzeba łatwo się dogadać z administracją

- Gotowy sklepik ( wystarczy zaakceptować regulamin mieć ukończone 13 lat i już ^_^ )

a nawet bez tego masz dostęp do około 10 różnych ofert doładowania SMS które możesz bez problemu wykorzystać do Vip-ów itp.

- częste Eventy czy promocje ^_^ typu:

Zagłosujcie na nas w ankiecie na MPC ( tak jest coś takiego ^_^ )

albo zniżka 10% na liscie serverów minecraft ( oferta premium - oni nie mają oferty chodzi o zewnętrzna lista )

- możliwość utworzenia za free pseudo strony internetowej ^_^ pseudo bo sporo zabawy z tym

ale masz możliwość własnoręcznego zaprogramowania jej lub wysłania gotowych plików ofc. bez limitów ;x

- Automatycznie wykonywana kopia CAŁEGO servera z możliwością przywrócenia go do stanu z określonego dnia

chyba że servera waży pow. 5 GB wtedy automatyczna jest off ale wciaż możesz robić to na kliknięcie

- możliwość prowadzenia programu partnerskiego

czyli jeśli chcesz możesz polecać innym Puakwke w zamian dostaniesz 20% tego co zapłaci osoba za server 

przy czym ceny są dalej takie same... osoba polecająca po prostu dostaje wirtualne pkt.

Sporo tego na samej pukawce... i jest jeszcze więcej...

osobiście znam ich już od kilku lat... i nigdy bym nie zmienił hostingu :)

nie tylko dlatego że ich bardzo lubię ale dlatego że uznaję ich za najlepszych ^_^

Pukawka to gówno, które crashuje i wywala ciągle serwery ! Nie kupuj nigdy pukawki, tanio, ale bardzo słaba jest, wywala ciągle serwery i crashuje. 

Ja ci polecam bardzo enderchest, sam mam do tej pory serwer minecraft na 1.7.2, i jestem zadowolony, posiada sklep i łatwo bardzo wgrać pluginy ~Polecam Magda Gejzer

Opublikowano

­@1361622928-U485574.pngKulegg

Zaczynasz mnie wkurzać... Pisałem Ci, nie nabijaj ku##a postów na MPCFORUM!

PODAŁEM CI SKYPE, ABYŚ TAM PYTAŁ WSZYSTKIE ZAPYTANIA.

Sorka, pomyliłem Ciebie z autorem tematu...

Nie polecam pukawki stanowczo, serwer wywala, tak z dupy. Niekiedy nie da się go włączyć. same problemy.

Kup VPS, rozsądna opcja.

Enderchest nie jest taki dobry, też niekiedy wywala. Ja ciągle stoję murem nad VPS, najtaniej go dostaniesz, i jeżeli dobrze wybierzesz, to serwer będzie dobrze stał.

1.7 - mało kto już gra, ja polecam zainstalować spigot 1.7-1.8, chociaż, gdybym ja miał grać jedynie z kolegami, wybrał bym bukkit...

Najpopularniejsza wersja to 1.8.8.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Kulleg ^_^

jestem właścicielem servera na Pukwace ( MCraft ) i do tej pory nie wywalił się ani razu...

jestem Technikiem na serverze z Enderchest... niedawno był problem i administracja enderchest musiała

go rozwiązać ponieważ server wyłączał się automatycznie co równo 10 minut i problem leżał po ich stronie

tak jak powiedział Nortax VPS to też epicki pomysł...

osobiście poleciłbym Pukawke... mniej roboty z nią ^_^

ale za nic w świecie nie polecałbym Enderchesta...

ale jak wiadomo każdy ma swoje zdanie...

//Edit:

" i bardzo łatwo wgrać pluginy" - dowaliłeś tym zdaniem po całości ^_^

przecież 90% pluginów to około 10 stopniowa zaawansowana instalacja przeprowadzana bardzo

często przez ekipę programistów dietetyków oraz Wojskowych i Saperów...

w końcu nigdy nie wiadomo co może pójść nie tak :P

a prawda jest taka że 90% pluginów po prostu wywalasz do plugins i odpalasz ^_^

Opublikowano

Najlepiej kupić VPS, masz wgląd we wszystko o każdej porze, z hostingów polecam od siebie craftserve, mimo ostatnich problemów jestem zadowolony z ich usług. 

Opublikowano

Najlepiej kupić VPS, jest tani, masz wgląd we wszystko o każdej porze, z hostingów polecam od siebie craftserve, mimo ostatnich problemów jestem zadowolony z ich usług. 

Tani vps ? Gdzie ???

Kulleg ^_^

jestem właścicielem servera na Pukwace ( MCraft ) i do tej pory nie wywalił się ani razu...

jestem Technikiem na serverze z Enderchest... niedawno był problem i administracja enderchest musiała

go rozwiązać ponieważ server wyłączał się automatycznie co równo 10 minut i problem leżał po ich stronie

tak jak powiedział Nortax VPS to też epicki pomysł...

osobiście poleciłbym Pukawke... mniej roboty z nią ^_^

ale za nic w świecie nie polecałbym Enderchesta...

ale jak wiadomo każdy ma swoje zdanie...

//Edit:

" i bardzo łatwo wgrać pluginy" - dowaliłeś tym zdaniem po całości ^_^

przecież 90% pluginów to około 10 stopniowa zaawansowana instalacja przeprowadzana bardzo

często przez ekipę programistów dietetyków oraz Wojskowych i Saperów...

w końcu nigdy nie wiadomo co może pójść nie tak :P

a prawda jest taka że 90% pluginów po prostu wywalasz do plugins i odpalasz ^_^

Pukawka jest droga

Ja polecam enderchest.pl/hostandplay.pl

­

76561198081948961.png

Opublikowano

"Tani" to pojęcie względne, zależy czego oczekujesz za jaką cenę i jakie masz możliwości. Dla mnie 140zł za VPS na którym postawisz MC i TS3 to dobry wybór. Inni nie zapłacą więcej niż 30zł za serwer. 

Opublikowano

Zakręciliście mnie.. nie wiem, no po prostu nie wiem który. Jakieś szczegóły poszczególnych hostingów?
Wymagam też możliwości  stworzenia własnego IP (np xxx.eu).

Opublikowano

Woozo za swój dałem 100 zł ^_^

i w sumie zgadzam się tu nieco źle użyłem słowa Tani... bo fakt faktem że zależy to od sytuacji

ale Standardowa oferta "NoLimit" i Pukawka Vs Ender... cóż pukawka ma taniej

przynajmniej przy tej standardowej ofercie...

no i ofc. NoLimit też umowne ^_^ Bloesław może najpierw powiesz ile MOŻESZ wydać na server ?...

za ile planujesz go kupić ?...

//Edit:

znaczy wiesz... jaka suma nie może być przekroczona i ile mogłoby być dla ciebie "bezbolesne"

Opublikowano

Jesteśmy obecnie tańszym hostingiem niż Enderchest.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

MineServ.eu <klik
- Łatwy w obsłudze panel
- Szybka pomoc techniczna

- itemshop:  www.TwojaNazwa.srvmc.pl

- IP serwera Minecraft:   www.TwojaNazwa.srvmc.pl

Ceny:
- zwykły serwer (Można mieć 3 IP (Dwa takie same w innej fomrie) np. s100.mineserv.eu:25564, 91.121.9.110:25564, lub TwojaNazwa.srvmc.pl)
  5 zł  /    5 sloty   / 0,5GB

10 zł  /  10 slotów  /  1GB

25 zł  /  20 slotów  /  2GB

50 zł  /  40 slotów  /  4GB
Lub bez limitu graczy/ram 40zł

- VPS - jestem zbyt leniwy żeby wszystkie wypisać, wszystko masz na stronie w odpowiednich zakładach :)

Z plusów to że w zwykłych ofertach nie masz ograniczeń procesora (może tam jakieś jest, ale do takich wartości trudno dojść - mi się nigdy nie udało)

A jak zrobić IP  mc.TwojaNazwa.pl ???
Musisz posiadać stronę www z końcówką "pl", dodać w niej subdomene "mc".

Czyli - kupujesz najtańszą stronę www np. na GGpro.pl za 10 zł :p

i dodajesz przekierowanie z domeny mc.twojanazwa.pl na twojanazwa.srvmc.pl i gotowe.

Opublikowano

Moja TOP3:

1. Enderchest

2.Lvlup

3. Fiberhost

Wiadomo - dla większych serwerów VPS najlepszy.

Grands Gerther Givenchex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...