Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa problemy z LG L9 II.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem z LG L9 2. 
Chciałem przyspieszyć telefon wiec zrobiłem Hard Reset. Po HR android to 4.1.2, zrobiłem roota na 4.1.2 + wgrałem nova launchera i mam 2 problemy.

1(snapchat) Wideo od znajomych klatkują + nagranie przednią kamerą obraca obraz (lustrzane odbicie, jeżeli dałbym palca po lewej na podglądzie to po przetworzeniu do wysłania byłby on po prawej stronie) 
Na początku myslalem, ze to wina najnowszej wersji snapchata i próbowałem wgrywać starsze ale to nic nie daje, dalej są klatki. 

2. Chciałem zaktualizować znowu do 4.4.2 (myslę, że naprawiłoby to problem ze snapchatem może). Gdy wchodzę w ustawienia > informacje o telefonie > i wejde w aktualizacje systemu by je wyszukać znajduję mi oprogramowanie v20, klikam opcję żeby instalowało. Aktualizacja pobiera się, instalacja się zaczyna i wyskakuje error po czym wyskakuje błąd ,,Twoje urządzenie podejrzewane jest o uzyskanie praw superużytkownika'' blablabla. 

Nie wiem jak sobię poradzić z tymi 2 rzeczami, na 4.4.2 kamerka przednia nie robiła lustrzanego odbicia, filmiki nie scinały, tylko telefon się zacinał dlatego zrobiłem hardreset i teraz żałuję bo nie wiem co robić. 
Liczę, że ktos stąd mi pomoże ;)

Opublikowano

Siemanko, mam problem z LG L9 2.

Chciałem przyspieszyć telefon wiec zrobiłem Hard Reset. Po HR android to 4.1.2, zrobiłem roota na 4.1.2 + wgrałem nova launchera i mam 2 problemy.

1(snapchat) Wideo od znajomych klatkują + nagranie przednią kamerą obraca obraz (lustrzane odbicie, jeżeli dałbym palca po lewej na podglądzie to po przetworzeniu do wysłania byłby on po prawej stronie)

Na początku myslalem, ze to wina najnowszej wersji snapchata i próbowałem wgrywać starsze ale to nic nie daje, dalej są klatki.

2. Chciałem zaktualizować znowu do 4.4.2 (myslę, że naprawiłoby to problem ze snapchatem może). Gdy wchodzę w ustawienia > informacje o telefonie > i wejde w aktualizacje systemu by je wyszukać znajduję mi oprogramowanie v20, klikam opcję żeby instalowało. Aktualizacja pobiera się, instalacja się zaczyna i wyskakuje error po czym wyskakuje błąd ,,Twoje urządzenie podejrzewane jest o uzyskanie praw superużytkownika'' blablabla.

Nie wiem jak sobię poradzić z tymi 2 rzeczami, na 4.4.2 kamerka przednia nie robiła lustrzanego odbicia, filmiki nie scinały, tylko telefon się zacinał dlatego zrobiłem hardreset i teraz żałuję bo nie wiem co robić.

Liczę, że ktos stąd mi pomoże ;)

Jak chcesz zainstalować aktualizację oprogramowania ze zrobionym rootem?

W supersu klikasz unroot i powinno wszystko banglać, jak nie to wgraj system przez Lgflashtool.

Nie rozumiem co jest złego w odbiciu lustrzanym w snapchacie, przynajmniej odzwierciedla wszystkie napisy itp

Co do klatkowania, myślę, że jest to wina archaicznego sprzętu... Lub od strony software.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

#teams4bal

Opublikowano

Odbicie lustrzane na przednim aparacie to zupełnie normalna rzecz - działa to po prostu jak typowe zwierciadło płaskie. Klatkowanie na snapie to wina telefonów, wiele razy się z tym spotkałem. Snapchat sam w sobie jest ciężki, a nagrywanie wideo słabym telefonem na nim to porażka. Żeby wgrać oprogramowanie przez OTA NIE MOŻESZ mieć roota. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...