Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma ktoś może z was skompilowane DB i GAME z source metin2? Bo mi po kompilacji albo się skompiluje tylko DB bez game albo na odwrót i zamiast db_r50410 to mam db_r40146 nie mam pojęcia dlczego tak jest :c.

Także byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś zechciał udostępnić mi te 2 pliczki :)
Dziękuję z góry kochani.

Opublikowano

Boże, czy wy wszystko chcecie na gotowe? Może sprawdź czy wszystko pięknie zrobiłeś aby Ci te pliki skompilowało? Zapodaj również po dwa pliczki z folderu game i db ( error_log i error_build).

Opublikowano

No właśnie nie ma tego, bo wszystko dobrze zrobiłem, w maszynie też zero błędów... próbowałem wiele razy i bez skutku...
Nie chciałem gotowych -.- ale co mi pozostało.. liczyć na to, że są jeszcze nie toxyczni polacy..

Opublikowano

Te pliki są zawsze. Po każdej kompilacji prawidłowej czy też nie, pojawiają się.

No wiem, bo tak zrobiłem xD Podeślij je w końcu, albo nie odpisuje już w ogóle w tym temacie.

Opublikowano

Te pliki są zawsze. Po każdej kompilacji prawidłowej czy też nie, pojawiają się.

No wiem, bo tak zrobiłem xD Podeślij je w końcu, albo nie odpisuje już w ogóle w tym temacie.

Po co ja mam podesłać? To On ma problem, nie ja. :D

Opublikowano

Robiłem to wzorując się na temacie Pana Noname Kod źródłowy.
Kiedyś już zrobiłem to sposobem dla "Pro" jednak wtedy miałem inne problemy z servem..
Teraz zrobiłem dla nobów sposobem z gotową paczką src
Rozpakowałem wcześniej kraizy.tgz wszystko ładnie tak jak w temacie
Potem tą paczke rozpakowałem w folderze i wrzuciłem te 3 pliki do głównego  "c", "src_nonameline.tar.gz" i usr.
Rozpakowałem ładnie te src_nonameline i git. zmieniłem ch mody na 777, cd / i dałem /c , potem 1. db&game ... i się skompilowało done building wszystko 0 błędów.
I wchodzę w /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/db i game i jak to mówią ruscy.. PIZDIEC.. nie ma nic..a w game tylko plik test..
Co mogłem zrobić źle??? Przecież wszystko zrobiłem tak jak w poradniczku, przecież to nie jest nic trudnego a nie kompiluje mi ;///
Pomocy I need a hero...

Opublikowano

Po co ja mam podesłać? To On ma problem, nie ja. :D

Jej sory, zajebałęm się :(

@topic

PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...