Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie będą koszty stworzenie nowego servera na podstawie anime?

TheBonZi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Na wstępie chciał bym napisać, że nigdy nie tworzyłem na powarznie jakiegoś ots więc mogę być bardzo zielony w temacie.

Dlatego zwracam się z pytaniem do was, jakie są koszty stworzenia servera na podstawie jakiegoś anime.

Wiem, że typanie jest bardzo trudne i nie da się jednoznacznie na to odpowiedzieć, wpływ na to mają ilość grafik i skryptów.

Może jest tu osoba która stworzyła taki server i chciała by porozmawiać.

Dodatkowo wykorzystując okazję, jeśli ktoś chciał by stworzyć jakiś coś nowego jest grafikiem, skrypterem lub mapperem zapraszam na pw.

Opublikowano

hmm, podliczmy:

Jeśli chcemy naprawdę konkretny serwer to tak:

1 looktype ( 4 kierunki po 3 animacje ) - 4$ ~= 16zł

średnia mapa do 200 zł

skrypty lua myślę, że do 200 zł się zamkniemy bo dużo jest na internecie ew. jakieś poprawki

skrypty c++ tu już zależy co sobie wymyślimy ale myślę, że do 400 zł powinniśmy się zmieścić

client:

zwykły Tibi - 100 zł, ze zdjęciem limitów efektów jakimiś kolorowymi name i innymi duperelami

OTClient - nigdy nie robiłem ale tu nasze ograniczenia znikają więc to już zależy od preferencji 100 zł - 200 zł a może nawet z 300 zł 

liczmy jakiegoś lepszego VPS  Anty DDOS - 100 zł (miesiąc)

reklama - to już zależy ale liczmy z 50-100 zł ogłaszając tylko na otservlistach, fanpage, forach i wysyłając smsy

Powiedzmy, że na naszym ots będzie 10 klas po 6 transów.

Podsumowanie:

16zł * 10 * 6 + 200zł + 200zł + 200zł + 100zł + 100zł + 50zł = 1810 zł

Oczywiście, te ceny wziąłem trochę zawyżone ale mniej więcej tyle to wyjdzie.

Źle, przypomniałem sobie, że jeszcze magic efekty i distance efekty + looktype dla mobów, NPC i grafiki itemów.

Tak jak pisałem 1 looktype to koszt 4$ ( taki z górnej półki ) pojedynczy item nie mam pojęcia ile może kosztować ale z 1$.

Lecz zdobycie tych pieniędzy to i tak pikuś w porównaniu ze znalezieniem kompetentnych osób które ci to wykonają :)

Osobiście dostałem ostatnio ofertę grafik do 1 postaci - 8 looktype za 70 zł ale styl mi nie odpowiadał

55Kpvmb.jpg

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź, zastanawiam się gdzie można szukać grafików do ots?

Mógłbym napisać do Ciebie na gg i pogadać trochę? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...