Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LOSS + 1 router; komputer i laptop

arkadix1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Od około miesiąca mam problemy z gubionymi pakietami tzw. loss w CS GO ,gdy gram mm'a z bratem 64tick nie mam lossow ale jak wbije na ts'a i bd duzo osob gadac to odrazu loss skacze 30-nawet zatrzyma sie do 70 , a jak zmutuje sie to spadaja do 0-20 nieraz , albo jak gram na 128 tickrate to odrazu lossy bez ts'a po 30 np ja a brat 60-70 (https://www.morele.n...-eu-adsl-49812/) dodam ze na speed test (predkość pobieranie komputer wskazuje 8-9mb/s a laptop 1.5 mb/s ok.) router nie dzieli rowno internet czemu? (internet : netia 10mb/s). Problem jest po stronie router'a ?

- Brat łączy sie z routerem bezprzewodowo , a ja bezpośrednio z routerem , przez kabel (sprawdzaliśmy też na kablu + wi-fi wyłączone i dupa)

PROSZĘ O POMOC!!!

POZDRAWIAM

Opublikowano

Zbyt slaby internet do gier dla 2 osob. Ta roznica moze byc spowodowana odpalonymi programami, aplikacjami na komputerze. Pamietaj ze twoj internet jest do 10Mb/s (chyba ze umowa mowi inaczej) a lacze jest dzielone po zaleznie od tego jaki program/aplikacja jest odpalona. Np. Uzywasz skype + kamerka to wiecej pakietow (internetu) zostanie wyslane do twojego komputera (defaultowo przez router, mozesz to zmienic Qus'em - chyba ze jest ustawione inaczej). 

Zawsze mozesz takze zrestartowac router do ustawien fabrycznych i sprawdzic czy to cos zmieni.

graphic.png
Opublikowano

Aha , ale dziwne to jest jezeli ja na komputerze mam neta 8mb a brat tylko 1.5mb  , mozna to jakos skonfigurowac zeby ja np 5mb a brat tez  5mb ??

PS: Jak miałem inny router od neti Asmax AR 1004g to nie miałem żadnych problemów z lossami , ale oczywiście się spalił i nwm czy to od router'a cos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...